Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ајдеее, што значи сега па ова "погрешно задолжена"? Сабајле пишуваше "за достава/испорака", сега глеам се смени у ова...

Значи дека во грешно маало ја пратиле и грешен поштар, овој видел па ја вратил во пошта.

Кај мене ова често се случува. Живеам во центар на ул. Даме Груев, а они ја праќаат во населба Даме Груев.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.511
2.963
Ајдеее, што значи сега па ова "погрешно задолжена"? Сабајле пишуваше "за достава/испорака", сега глеам се смени у ова...
Ја дале на поштар од друг/погрешен реон?
(Појма немам, ама се обидувам да најдам логично објаснување).

Испратено од телефоно.

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
Најверојатно си добил фејк тракинг. Тракинг број се добива со генерирање на label кој што потоа оди на пакетот/пратката и се праќа наваму. Доколку ти дал вистински тракинг број ќе добиеше статус дека е само генериран label при барање на parcelapp.com или било која друга тракинг страна.( збориме доколку има тракинг а не е пратена пратката)
А бе, мексиканецов ги утнал последните 2 бројки, се помешал нешто, ми го прати точниот тракинг број, сега можам да ја пратам :)
Мислењето е автоматски споено:

Значи дека во грешно маало ја пратиле и грешен поштар, овој видел па ја вратил во пошта.

Кај мене ова често се случува. Живеам во центар на ул. Даме Груев, а они ја праќаат во населба Даме Груев.
Хах, македонска работа

woll

read-only
9 септември 2022
1
1
На тракингот на македонска пошта ми дава денес е испорачано, исто и за една друга пратка пред два дена пишува дека е испорачано, идам денес у пошта да прашам и давам тракинг бројчиња ми викаат незнаеме што е работа ми викаат дојди утре прашај го поштарот,е сеа ако случајно не може да се најде праткава или е изгубена , знае ли некој кај да пријавам или да поднесам приговор и да си побарам оштета од поштава, бил некој во слична ситуација.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
На тракингот на македонска пошта ми дава денес е испорачано, исто и за една друга пратка пред два дена пишува дека е испорачано, идам денес у пошта да прашам и давам тракинг бројчиња ми викаат незнаеме што е работа ми викаат дојди утре прашај го поштарот,е сеа ако случајно не може да се најде праткава или е изгубена , знае ли некој кај да пријавам или да поднесам приговор и да си побарам оштета од поштава, бил некој во слична ситуација.

Лани летото ми здиплија леткум во пошта, ај што го здиплија барем да го земеа комплет со пакување.
Пакувањето празно без леткумот останал во пошта. o_O
Приговор поднесов, и еве година и нешто сеуште нема одговор никаков, вика ќе те известат кога ќе има.

Замисли ти сега да поднесеш. :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Или иди, или јави се у Пошта -речи пратката шо бидна ?:confused:

Едит Ааа ова за у вторникот е...:cautious:.. Епа чекај..

Најверојатно си добил фејк тракинг. Тракинг број се добива со генерирање на label кој што потоа оди на пакетот/пратката и се праќа наваму. Доколку ти дал вистински тракинг број ќе добиеше статус дека е само генериран label при барање на parcelapp.com или било која друга тракинг страна.( збориме доколку има тракинг а не е пратена пратката)
Фејк тракинг ? И тоа ли имало бе Слупчане.....:cry:

Не може да е изгубена - може да ја пратат назад само - ако ја изгубат треба да ти надокнадат те платат.
Ќе биде - не се секирај - јас 14 дена пукнав од секирации - за џабе...:( НА крај се заврши работа...

Последна промена:

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
Или иди, или јави се у Пошта -речи пратката шо бидна ?:confused:

Едит Ааа ова за у вторникот е...:cautious:.. Епа чекај..
Ја земав више друже :) , уште другиот ден ја префрлија кај мене у локална, денеска стигна картончето да ја земам или за само 5 дена пази ќе ја врателе назад...од ова Еtsy сајтов кога дојде со документација, цел тефтер закачен за пакетот уште какви гаќи носи селерот што не пишуваше, фотокопии од негова лична карта, прашалник на 2-3 страни што го пополнувал у 2 примероци, цената+шипингот на 3 страни, и плус уште нешто имаше папирологија, и таа у пошта едвај се снајде...Златен Ибеј, коа порачуваш не го пишува на пакетот шипингот обично, па како денеска ако е помал пакет дека подигав а беше 66$ + 84$ шипинг, виделе на царина помал пакет и ништо, си пројде како само 66$, само 200 денари платив у пошта, хехе.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.511
2.963
Не успеа да ја најдите тоа пратката, кај шо те упате овај позади џамо? Ко рече проверете кај тие шо се за враќање назад?

Испратено од телефоно.

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Шо им значи ова остаток?

Screenshot_20221006-200944.jpg

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Поштарот не стигнал да ја заврши работата денеска и му останала за утре. :oops:

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
xcXDx3R.jpg
Не знам што се случува периодов, пратка на царина ми седи веќе 5ти ден, претходно за ден до два поминувале. Вредноста и е околу 47€ што значи дека не ни подлежи на царинење.. можно е статусот само да не е ажуриран или тешко тоа?

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
xcXDx3R.jpg
Не знам што се случува периодов, пратка на царина ми седи веќе 5ти ден, претходно за ден до два поминувале. Вредноста и е околу 47€ што значи дека не ни подлежи на царинење.. можно е статусот само да не е ажуриран или тешко тоа?
Не е точно, се царини над 47е и плус ако не израчуна дали и шипинг имаат ставено и тоа го ставаат во цената на царина.
Прати му мејл со тракинг број и во PDF стави банков извод и фактурата на [email protected]
1665390186335.png

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
xcXDx3R.jpg
Имам јас пратки од 3ти и од 5ти што уште ми дремат со статус "Vo Posta", се надевам неделава ќе ги распределат.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Не е точно, се царини над 47е и плус ако не израчуна дали и шипинг имаат ставено и тоа го ставаат во цената на царина.
Прати му мејл со тракинг број и во PDF стави банков извод и фактурата на [email protected]
Погледнете го атачментот 117680
Таму што сум прашувал ми рекле дека до 50 еур сум чист, и до сега така и било во 10тина наврати, дури и до кај 55-60 евра поминувале.

Имам јас пратки од 3ти и од 5ти што уште ми дремат со статус "Vo Posta", се надевам неделава ќе ги распределат.
Значи не сум бил сам, ајде ваљда ќе средат набрзо. :)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
xcXDx3R.jpg
Уживај...До 15 дена уживај - ништо не можеш да убрзаш..
И прати на ципоста...

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Таму што сум прашувал ми рекле дека до 50 еур сум чист, и до сега така и било во 10тина наврати, дури и до кај 55-60 евра поминувале.
Абе кој сака што сака можи да ти кажи, ако не си провериш сам на царинската страна колку е царина и колку е ддв во тарфиникот е друго.
А можи и пратка од 200 евра да ти помини ако тој што ја царини пратката има убав ден, а на заебан ден можи да те заеби дупло.
Така да најсигурно прати си маил на ципошта, и раат ќе си бидиш.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
Keyboard
Monitor
OS
Update: имале застој на царина, денеска ги пуштаат пратките конечно.

@Маша провери до кај ти е пратката. :)

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Update: имале застој на царина, денеска ги пуштаат пратките конечно.

@Маша провери до кај ти е пратката. :)
Уште не сме се споиле во прегратка. Двете си дремат со истиот статус веќе 7/10 дена. Ако сум во можност, утре ќе поминам да си дадам шанса ако можам да ги приберам.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.511
2.963
Уште не сме се споиле во прегратка. Двете си дремат со истиот статус веќе 7/10 дена. Ако сум во можност, утре ќе поминам да си дадам шанса ако можам да ги приберам.
Ој провери денојве, оти да не влезат во период за враќање назад.
(Еднаш бев во пошта кај железничка, и на момчето пред мене му рекоја да си ја побара пратката во одделот за враќање пратки - наводно предолго стоела, незнам колку?)

Испратено од телефоно.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Ој провери денојве, оти да не влезат во период за враќање назад.
(Еднаш бев во пошта кај железничка, и на момчето пред мене му рекоја да си ја побара пратката во одделот за враќање пратки - наводно предолго стоела, незнам колку?)

Испратено од телефоно.
Пратив да ми ги проверат пратките, кои од две станаа три во меѓувреме и одговорот од таму е "Аааа ќе си чекаш, овие уште во вреќа се" :/

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.511
2.963
Пратив да ми ги проверат пратките, кои од две станаа три во меѓувреме и одговорот од таму е "Аааа ќе си чекаш, овие уште во вреќа се" :/
Пааа, ако ти е за утеха, баре не ти ги вратиле во Чајна.

Иначе, денески ме изненаде еден телефонски повик од непознат мобилен: ми се јаве некој (за мое големо ПРИЈАТНО изненадување, заклучив дека е поштар), за да праша точно која зграда е мојата (никош ми се нема случено да дојсат нешто, од пандемијата навака ни картонче не добивав!), и ми рече ај ќе ти ја оставам пратката во сандачето.
И се враќам од работа...и ко глем, сварно во сандачето остаена пратката!
Мора да кажам, 'ногу сум изненаѓен (пријатно), и ич не сум увреѓен.
Ај за аирлија да е, па да продолжат вака!
Понекоош и чуда се случваат!
:)

Испратено од телефоно.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
На царина има едно брдо (буквално) од пратки. Со оглед на тоа колкумина работат, ќе им треба барем еден месец за да ги испроцесираат сите пратки и тоа ако не пристигаат нови.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв