Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Рецензија LED LCD TV HITACHI 32HXC41 32" (82cm)

Dace23432

hello world
25 август 2016
208
106
Не си играјте играчки бе луѓе... Да било тоа сервисно мени наменето за крајни корисници, не би имало трикови за да се стигне до него.
Pa nema kojznae kakvi socni moznosti toa meni kako sto ocekuvav, ete obicni raboti. Poveke za testiranje i taka nekoi features.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Дали некој пробал да направи некаков апгрејд на телевизорот? YOUTUBE апликацијата не работи. Другите работи тераат, ама ова изгледа замина у историјата.
Гледам дека еден куп телевизори останаа без Youtube, LG, Samsung, Toshiba, Sharp, итн итн :)
Бар да можеше само тоа да се оправи...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Дали некој пробал да направи некаков апгрејд на телевизорот? YOUTUBE апликацијата не работи. Другите работи тераат, ама ова изгледа замина у историјата.
Гледам дека еден куп телевизори останаа без Youtube, LG, Samsung, Toshiba, Sharp, итн итн :)
Не е крив производителот туку Google односно Youtube затоа што го сменија API-то и сега хардверот не ја подржува новата апликација така да, за жал, нема чаре. Ќе си останеш без YT
И јас имав проблем на постар Sony и си купив Bluray Sony па делумно имав win ситуација заради сродноста на далечинските :)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Moze da napravis firmware upgrade, bar kaj mene raboti taka

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
@FLEGMA точно така, на тоа мислев.
@Enquito сакаш да ми кажеш дека ти работи YouTube?
Како направи апгрејд на фирмверот? Кај мене не сака ништо такво.
Правиме муабет за истиот модел?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Јас го имам моделот 32HBT41 и YT работи.
Инаку од кога е купен нема нов софтвер, барем секогаш кажува дека серверите за надоградба не се достапни и да проверам дали е поврзан на интернет.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Јас го имам моделот 32HBT41 и YT работи.
Инаку од кога е купен нема нов софтвер, барем секогаш кажува дека серверите за надоградба не се достапни и да проверам дали е поврзан на интернет.
Se pravi racno nadogradba ne preku server, sekako prvo da se izvadat da se izvadat fajlovite/firmwaretot za backup vo slucaj na greska. Ubava rabota e sto so nadogradbata se dobiva opcija za IPTV da se koriste.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Pa za backup e relativno ednostavno, kopiras eden fajl sto se vika usb_auto_update_A1.txt kade postavuvas parametri za fajlovite i gotovo. go kopiras na prazno FAT32 usb, go bockas u teveto koga e isklucen i potoa koga ke go vklucis drzis pretisnato OK kopceto i fajlovite ke pocnat da se kopiraat, e sega parametrite se razlicni kaj sekoj televizor pa ne sum siguren dali mojot fajl ke raboti kaj tebe. Ti go prakam vo prikacuvanje pa samo sveni go imeto vo:usb_auto_update_A1.txt
dokolku raboti ke ti pratam i update fajl.

Атачменти

• usb primer.txt
    884 бајти · Прегледи: 13

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Очи болат од латиницата, мењај тоа џубре.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Очи болат од латиницата, мењај тоа џубре.
Ne cini da se хејта латиницата, цел свет ја користи, а посебно во ИТ светот спрема кој и цели овој портал, многу е незгодно нонстоп да се мења на тестатура, посебно пошто имам повеќе јазици наместено. Али ете има некои као ги боли очи па се трудам да им угодам ;) Едноставно мк јазик е непрактичен за користење, посебно на мобителка, ете колку пати си ти напишал, Аппле 8 по грешка на Гоогле.

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.708
Ne cini da se хејта латиницата, цел свет ја користи, а посебно во ИТ светот спрема кој и цели овој портал, многу е незгодно нонстоп да се мења на тестатура, посебно пошто имам повеќе јазици наместено. Али ете има некои као ги боли очи па се трудам да им угодам ;) Едноставно мк јазик е непрактичен за користење, посебно на мобителка, ете колку пати си ти напишал, Аппле 8 по грешка на Гоогле.
Имаш право 100%. Напиши писмо до Собрание да гласаат да го смениме писмото во латинично. Ама ќе мораш на кирилица. А после ќе збориме и за примена тука...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Според правила пожелно е да се пишува кирилица, ама не е обавезно. Не е за друго проблемот, него изгледа одвратно, ако тоа не го приметувате ок.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ај доста со офтопик. Да не си играме како мали деца.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Според правила пожелно е да се пишува кирилица, ама не е обавезно. Не е за друго проблемот, него изгледа одвратно, ако тоа не го приметувате ок.
Правилото треба да биде задолжително. Најдете форум каде се толерираат вакви излети со јазикот и писмото и ќе ве частам кекс!

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Pa za backup e relativno ednostavno, kopiras eden fajl sto se vika usb_auto_update_A1.txt kade postavuvas parametri za fajlovite i gotovo. go kopiras na prazno FAT32 usb, go bockas u teveto koga e isklucen i potoa koga ke go vklucis drzis pretisnato OK kopceto i fajlovite ke pocnat da se kopiraat, e sega parametrite se razlicni kaj sekoj televizor pa ne sum siguren dali mojot fajl ke raboti kaj tebe. Ti go prakam vo prikacuvanje pa samo sveni go imeto vo:usb_auto_update_A1.txt
dokolku raboti ke ti pratam i update fajl.

Дали ова значи дека го имаш истиот модел на ТВ?
Тоа е најбитна работа. АКо е истиот модел за 5 минути ке се направи апдејтот рачно. АКо не е ист модел, во тој случај морам да ја вадам меморијата, да ја исчитам со програматор, па да ја вратам и да го пробам твојот фајл.
Ако не бива работа, треба пак да ја ја вадам меморијата па да ја репрограмирам, а тоа ми е ту мач работа поготово во оваа состојба во која сум повреден со ногава сега.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.608
1.766
Дали ова значи дека го имаш истиот модел на ТВ?
Тоа е најбитна работа. АКо е истиот модел за 5 минути ке се направи апдејтот рачно. АКо не е ист модел, во тој случај морам да ја вадам меморијата, да ја исчитам со програматор, па да ја вратам и да го пробам твојот фајл.
Ако не бива работа, треба пак да ја ја вадам меморијата па да ја репрограмирам, а тоа ми е ту мач работа поготово во оваа состојба во која сум повреден со ногава сега.
NE e istiot, modelot e 32HYC41, no ovie Vestel televizori se mnogu slicni, pa taka moze da imas uspeh. Eve ti eden turski fajl koj jas go sledev za da zemam update, so pomos na Google Translate sekako.

Атачменти

• vestel_dump.pdf
    976,7 KB · Прегледи: 7

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Различни се плочите.
Мора да биде исто се за да фати апдејтот.
Ајде да расчитам што и како па ке видиме.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Дали и како може да се инсталираат додатни апликации на ТВ-во? Поточно ме интересира за Нетфликс.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

stavrov69

lurker
26 ноември 2008
514
327
Дали има опција за иптв листа на овој телевизор или го согази времето?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно