boksata
Fast & Curious
- 27 декември 2017
- 576
- 941
Скроз исто прашина фаќа како обично куќаре само е полесно да го дувниш оти е отворено и не е налепена прашината само е "падната". За пристапност е исто, пак на исто место се портовите. Освен естетска никаква придобивка немам видено. Pain in the ass е за DIY ако некој планира подобро да си порача метално (не од дрво тешко се прицврстуваат држачи) како на сликата од крема. Има поефтино Hydra mini некако се викаше тоа од сликата е околу 220$.Ееех, Лајнус на времето кога правеше видеа за потопеното PC на другар му...
Него еве @boksata нека каже дали има некои проблеми, колку е практичен неговиот сетап. Чисто-нечисто, прашината си постои, влакна од коса сакал нејќел паѓаат, куче, маче, па ќе го подбутнеш, ќе го допреш.. Иначе за изглед вака за на слика нема збор дека се преинтересни![]()
Сега додека се има време со короната да ја живнеме темата.
Погледнете го атачментот 89812
Размислував ама не ми се чекаше со короната, се сомневав дека ќе има проблеми со брзината и дека е rog strix треба и цевчињата да ги сменам замаглени се од топлото и не светат докрај.Јас би ја поставил графичката вертикално нешто налик на ова:
Погледнете го атачментот 91661
![]()
8.25US $ 45% OFF|Computer Case Graphics Card 90° Vertical Placement Bracket Rgb Light-emitting Bracket Aluminum Alloy Bogie Support X16pcie Cable - Pc Hardware Cables & Adapters - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comwww.aliexpress.com
Има во Нексио CM Riser PCIE 3.0 x16 v.2, 1950 денари. Го гледав видеово, типчево тврди дека разлика во перфоманси е 0,1%Размислував ама не ми се чекаше со короната, се сомневав дека ќе има проблеми со брзината и дека е rog strix треба и цевчињата да ги сменам замаглени се од топлото и не светат докрај.
Кај мене седи отворено веќе 4 години, прашина се собира исто како во CM Cosmos S, го дувам еднаш на 2 месеци.Што ти се допаѓа, ќе се затне со прашина и влакна за 2 дена. Или ќе кивнеш не дај Боже, ќе направиш куршлус. Бегај тамо...
Тешко да најдеш,барем јас не сум видел никаде. Но можеш да импровизираш ако те бива и сам да направиш нешто слично. Другар мој направи сам педали и менјач за пц игри тркачки и сл. Квалитет и ефикасност вансериски, дури најскапите педали и менјач неможат да се токмат со тоа што тој направи. Само идеа и теквало со се велит да имаш и нормално алат.Неможев да најдам соодветна тема па тука. Каде може да се најде кај нас пластични бравички без клуч (нешто налик на прикачената слика) за страничен панел за серверско куќиште?
![]()
Тешко да најдеш,барем јас не сум видел никаде. Но можеш да импровизираш ако те бива и сам да направиш нешто слично. Другар мој направи сам педали и менјач за пц игри тркачки и сл. Квалитет и ефикасност вансериски, дури најскапите педали и менјач неможат да се токмат со тоа што тој направи. Само идеа и теквало со се велит да имаш и нормално алат.
Ке ти проверам на две места во охридов каде знам дека чуваат ситници ид пц делови ако најдам нешто слично ке ти пишам.Се тоа ок, али ми треба за работа за изработка на повеќе рак ормари (30+). Се јавив на многу места што нудат ормари, никој немаат такви им доаѓаат со панелите. Мислев да не се наоѓа негде како резервни делови нешто а да не знам. Фала у секој случај.
Macube 310 WH, го имам 110ката бело океј е, ладење како nzxt и има gpu holder.Дечки на мака сум да најдам бело куќиште со солиден билд квалити и пристојна цена.
Ке треба да собира ATX плоча и 12600к. Во план ми е 240/280мм AIO ладење за цпу.
Гледам O11 Dynamic во Нексио, ценава огин... 500DX исто ме фаќа за око, само K ми делуваат многу за него.
Ако не се најде ништо ке мора да се оди со NZXT H510, пристојно куќиште со малку поокеј цена...
Предлог?
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
У една тема го пофалија ова од алиекспрес дека е многу добро и доволно јако за чистење на компјутер.Дали можам кај нас негде да најдам некои мини компресори за чистење на куќиште (или за било што...) ?
Или како и да се викаат, на англиски се Air Duster. Нешто мало со големина на фен... има ли такво нешто кај нас или од Алиекспрес да барам?
Имаш во Анхоч Nitecore дувач. Го имам BB2 и одлично си ја врши работата.Дали можам кај нас негде да најдам некои мини компресори за чистење на куќиште (или за било што...) ?
Или како и да се викаат, на англиски се Air Duster. Нешто мало со големина на фен... има ли такво нешто кај нас или од Алиекспрес да барам?
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден