Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кој антивирус го користите

Кој антивирус го користите?

• Nod 32

Гласови: 131 28,1%
  • McAfee

Гласови: 8 1,7%
  • Kaspersky

Гласови: 93 19,9%
  • BitDefender

Гласови: 39 8,4%
  • Zone Alarm antivirus

Гласови: 8 1,7%
  • AVG

Гласови: 38 8,1%
  • Avira

Гласови: 43 9,2%
  • Norton

Гласови: 27 5,8%
  • Некој друг (наведете кој)

Гласови: 80 17,1%

• Вкупно гласале
    467

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
blokira se zivo
msn ke zaboravis a surfanjeto ke ti bide pozabavno bidejki ke treba da otklucuvas polovina od stranite
duri i facebook e blokiran poradi nesoodvetna sodrzina a za da go odblokiras ke treba da odes preku administrator da vnesuvas lozinki i red drugi raboti koi se nepotrebno gubenje vreme
ima najava deka ke go resele problemot so msn za desetina dena
Ни делумно од ова не е точно.

Прво не блокира се` и сешто. Ги блокира работите кои можат навистина да бидат штетни. И во случај да си против неговата одлука тогаш со 3 чекори си ги враќаш во функција посакуваните работи.
Доколку ти е корисничкиот јузерот со целосни привилегии, не треба ништо дополнително да внесеш ( незнам од кај ти се лозинките и другите работи..).
Доколку си со ограничени привилегии, многу јасно дека ќе треба да влезеш како администратор, или како кој и да е друг јузер со привилегии.
Меѓутоа, 90+ % од корисниците на домашни компјутери се со целосни привилегии.

Второ, не ти блокира ништо при сурфање, се додека не влезеш во страна каде што дирекно те нанесува да преземиш малициозна програма.
Имаш слободно право и на screensaver(dot)com да влезеш, и да ја разгледаш, но при било кој клик на банер кој ќе те натера да спуштиш “screen saver“ кој воедно сите понапредни корисници знаат дека НЕ е screen saver туку е пакет на малвери, многу јасно дека ќе бидеш блокиран.
Доколку ти блокира и други сајтови, тогаш тоа е до тебе. Последниве години од кога користам BitDefender 8 па се до 2010 верзија, ми нема блокирано ни еднаш FB или IT или која и да било друга страна која што НЕМА МАЛИЦИОЗНОСТИ.
Нешто погрешно имаш конфигурирано. Инаку, сам не блокира ништо, освен гореспомантите.

Проблемот со msn е точен и познат. Уште во Beta верзија BitDefender имаше доста проблеми со msn, како и со aMSN. aMSN се среди во рок од неколку дена по наоѓањето.
Останатите проблеми со msn се средија ( како честото блокирање на апликација, тешкиот процес при примање на некој фајл и сл. ) меѓутоа остана веќе познатиот.
Но и тој за краток временски период ќе биде среден.

Воздржете се од неподдржани, и не аргументирани коментари.

kimi makedonski

hello world
19 август 2009
440
14
druze generalno i jas sum mnogu zadovolen

kaj mene blokirase ete i slika

4llycw.jpg

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
Да.. Како што и MusicFreak кажа, тоа е проблемот. И како што реков тоа е по твој избор. Под Default Parental Control е исклучен. Веројатно си го уклучил без да знаеш или слично.

А, поради тоа нормално и правилно е да ти ги блокира повеќето сајтови, особени 90% 18+ сајтови.

Доколку не ти треба, слободно исклучи го.

Ќе го пронајдеш во Advanced View менито, па на Parental Control. Имаш опција Disable, а имаш опција и за конфигурирање на сајтови ( на пример одреден сајт да не го блокира ). Исто доколку го користиш, има опција за доставување на твој сајтови кои што сметаш дека не би требало да можат да се отвараат. Тоа е најчесто кај родителите кога сакаат да ги заштитат децата од содржини не препорачливи за нивната возраст.

Инаку, на темава имам правено неколку тестови за тоа колку BitDefender се има покажано во различни ситуации.

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Па што мислите дали некој анти-вирус може да детектира најмногу вируси,во број? Јас мислам дека нема,и дека треба комбинација од повеќе алатки и огнени ѕид за убаво да се заштитите но можно е,како и да е,и да се појави мал вирус кој ќе влезе,може да го исчистите...Јас препорачувам,да правите по 1 скен неделно,но ако сте мрзливи немора да ме слушате :p Ај малце не бидете on-liner-и,и опишете малце од анти-вирусот што го користите.
ПС:Јас го опишав,сега ви е ред на вас :)

username

lurker
4 јули 2009
526
67
Microsoft Security Essentials - Проследен со Windows firewall на Windows 7.

Ја мислам интересна комбинација, засега сум немал проблеми

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
Сега инсталирав Microsoft Security Essentials да го испробам што како.

Инаку уште одамна користам само NOD32 :bravo:

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Да,Есентиалс би сакал да го слегнам ама искрен сум,јас ја немам легалната верзија на мојот оперативен систем...Мислам дека Мајкрософт направија добар чекор со објавувањето на овој бесплатен софтвер т.е. анти-вирус за кој треба само да имате легална верзија на Windows.Авастот не го менувам со ништо бидејќи многу си го сакам,но навистина многу ме изневери со рекламата,дека триал периодот е поминат,кога имам внесено сериал код,а после по два три дена го снема тоа!Проблемот не е сигурно до мојот сериал,ниту пак користам крак или пач,туку проблемот е до Аваст.Не сум сигурен,сите вие што го инсталиравте Есентиалс,како наоѓа вируси,колку брзо реагира на еикар? Ако незнаете што е еикар,се извинувам,тоа е тест т.е. лажен вирус фајл кој се користи за тестирање на анти-вируси...Јас верувам во Мајкрософт продуктите и мислам дека Мајкрософт во последно време ослабеа,но наеднаш се појавуваат новости.Имаат конкуренција,но број си е број,луѓето најмногу го знаат Мајкрософт иако сите ние знаеме за големиот број вируси.Мораме да го користиме Мајкрософт оперативниот систем,најмногу софтвер има за него :))

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
Јас го инсталирав вчера Microsoft Security Essentials на пиратски Windows 7 x64, ама потоа Nod32 цело време го оптеретуваше процесорот на 50%, сигурно доаѓа до некој конфликт, па само што го ан-инсталирав есеншалот.

TheDarkHacker

Баниран/a
16 мај 2009
285
17
Не е можно да си го инсталирал на нелегална верзија т.е. пиратска верзија кога тој автоматски го валидира оперативниот систем :) Доколку користиш некој пач,тогаш извини,може...Инаку можно е да доаѓа до конфликт,па затоа не е препорачливо да се има два анти-вируси во исто време.Анти-вирусите,како јас што сум видел прво скенираат дали користиш друг анти-вирус.Можеби сум грешка,ама јас тоа го имам забележано во setup-от.Ќе ве замолам да не зборуваме многу за пиратерија и слично...

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
можно е и тоа како, кракот за 7цата е најдобар до сега така да виндоусот ми е како лиценциран со она genuine знакчето, автоматски си прави апдејти и без проблем го инсталираше мајкрософт антималвер софтверот.
на икс-пе неможев да го оправам.

Gish

read-only
15 ноември 2009
21
1
Nod32 3.0.657 за Windows XP
Panda Antivirus за Windows 7 (free za Win7)

Досега никакви проблеми на преку 100 компјутери

поззз

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
763
510
Моментално го користам Nod32
Порано пред 2-3 години го користев Norton.

И од моево искуство и шо имам читано се нема НАЈДОБАР антивирус
било кој антивирус неможе да ги спречи сите вируси.
Многу позаштитен ќе бидеш ако симнуваш од познати извори и ако посетуваш познати и сигурни страни

Devojkata

hello world
30 ноември 2008
174
56
Веќе преку глава ми е од антивируси ... 7 месеца не форматиран компјутер за мерак најдоф касперски се беше во ред ... и се живо и диво фанав вирус и нејќеше да ги чисти морав Формат ... Моментално имам Есет Нод па незнам до кај ќе тера... сепак уште страв имам

hipper

hello world
25 март 2009
93
1
Eset Smart Security 3.0.695.0 na lap topon Eset Nod32 Antivirus 2.7 i nemam nikakvi problemi so godini i plus brzo butira i ne koci :p
wrnomx.jpg

Enjoy dudes and nannies :skuter:

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно