fuUuUzZzZy
poweruser
Ни делумно од ова не е точно.blokira se zivo
msn ke zaboravis a surfanjeto ke ti bide pozabavno bidejki ke treba da otklucuvas polovina od stranite
duri i facebook e blokiran poradi nesoodvetna sodrzina a za da go odblokiras ke treba da odes preku administrator da vnesuvas lozinki i red drugi raboti koi se nepotrebno gubenje vreme
ima najava deka ke go resele problemot so msn za desetina dena
Прво не блокира се` и сешто. Ги блокира работите кои можат навистина да бидат штетни. И во случај да си против неговата одлука тогаш со 3 чекори си ги враќаш во функција посакуваните работи.
Доколку ти е корисничкиот јузерот со целосни привилегии, не треба ништо дополнително да внесеш ( незнам од кај ти се лозинките и другите работи..).
Доколку си со ограничени привилегии, многу јасно дека ќе треба да влезеш како администратор, или како кој и да е друг јузер со привилегии.
Меѓутоа, 90+ % од корисниците на домашни компјутери се со целосни привилегии.
Второ, не ти блокира ништо при сурфање, се додека не влезеш во страна каде што дирекно те нанесува да преземиш малициозна програма.
Имаш слободно право и на screensaver(dot)com да влезеш, и да ја разгледаш, но при било кој клик на банер кој ќе те натера да спуштиш “screen saver“ кој воедно сите понапредни корисници знаат дека НЕ е screen saver туку е пакет на малвери, многу јасно дека ќе бидеш блокиран.
Доколку ти блокира и други сајтови, тогаш тоа е до тебе. Последниве години од кога користам BitDefender 8 па се до 2010 верзија, ми нема блокирано ни еднаш FB или IT или која и да било друга страна која што НЕМА МАЛИЦИОЗНОСТИ.
Нешто погрешно имаш конфигурирано. Инаку, сам не блокира ништо, освен гореспомантите.
Проблемот со msn е точен и познат. Уште во Beta верзија BitDefender имаше доста проблеми со msn, како и со aMSN. aMSN се среди во рок од неколку дена по наоѓањето.
Останатите проблеми со msn се средија ( како честото блокирање на апликација, тешкиот процес при примање на некој фајл и сл. ) меѓутоа остана веќе познатиот.
Но и тој за краток временски период ќе биде среден.
Воздржете се од неподдржани, и не аргументирани коментари.