Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кинески веб продавници што испорачуваат до Македонија

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.042
1.012
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Нека не те прает будала требело ливче. Оди со лична картка, па ќе проверат адреса и име на примателот.
Ливчето можеш да го приложиш, а и немораш. Пратка на пошта се зема со лична карта, мада и тоа не го бараат вработените, фино лепо кажи адреса и име на примателот.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
За тие што не ви стигнале пратките од септември мислам дека треба да се стрпите, секоја година на почеток на октомври се што иде од Кина како да стои во просторот и времето 2 недели додека им трае нивниот тој некој празник што се слави една недела, истото се случува и пред Католички Божиќ. Мене ми се случило да чекам и по 2+ месеца и да си ќутам, до сега се што каснело кад тад стигнало, дури и на рефундирани пари сум плаќал пак после тој период.

И не аздисувајте многу со поплаките оти многу лесно може да се случи да не блеклистираат Кинезите па после ќе си чукаме главата. Како што може да видите зошто повеќето не испорачуваат до Италија и сличните држави, поради милион вакви поплаки дека пратките не стигаат и наводните ригорозни процедури за увоз. Така да ќутете, купувајте по 1 долар сосе испорака од Кина и чекајте по два месеца.

не се слагам со тоа да чекаме два месеци и да не ни стигнат пратките и пак да си ќутиме?зошто?
после тоа касно е да си ги бараш парите.
тие поплаки се нормални и легитимни,кога нема да ти стигне производ за кој они гарантираат дека ќе ти стигне во одреден временски интервал.
а тоа ќути,наведни глава,нека те ебат кој стигне ....заврши тоа време.

малку офф:
како порано...не ти дале плата...абе ќути може ќе му текне да даде...бар имаш за зимање.како што одминува времето се потешко е да извлечеш пари од газдата,платите кој ти ги должи се намножиле и потешко се исплаќаат поголеми суми

еве на пример,јас 5 меила им пишав во кој ги известувам дека пратката не е стигната.да си знаат,да стои во архива дека не е стигнато.последниот пат ме замоли вика ако не ви стигне за прошлата недела ќе ви ги вратиме парите или ќе пратиме пак.
еве уште една недела изминува и пратката ја нема.пак ги толерирам....епа сега до кога?
читам на повеќе им касни...може потонал бродот :) или пирати го ограбиле :)
ама ние ќе чекаме,упорни сме :)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Па што ти се криви продавниците? Они немаат нивен карго сервис што носи пратки низ цел свет. Ако се истураш на некој, истурај се на china и honk kong post, и на МП они влечат не страните. Ако ти пише статус shipped на страната толку од нив.

И па ли да се учиме, уплатете +40 ден. за тракинг бројче, така многу полесно рефундираат пари или праќаат нова пратка затоа што не стои на тракингот дека стигнала до врата пратката или до терминал. Многу страни (DX што е најважно) гарантира прием само со тракинг број.

DX does provide tracked delivery services for DX Members which offer guaranteed delivery (or your money back) for your most important mail items.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Никој не рече да се ќути туку да се има малце трпение и малце полека со тоа поплаките, поготово не 20 мејла за некоја порачка што не е со датум оддамна поминат за пријавување.

Инаку еве еден извадок од FAQ на dx.com, убаво прочитајте го и размислете зошто порачки направени на 25 септември уште не се стигнати, а плус поготово обрнете внимание на терминот работни денови и празници:

When will I receive my order?

Your order goes through several steps before reaching your door. Here are those steps:

Step 1 Confirm payment 0-3 business days
Step 2 Process order 1-3 business days
Step 3 Package order 1-2 business days
Step 4 Shipping Hong Kong warehouse Airmail 9-14 business days
Hong Kong warehouse EMS 5-7 business days
International warehouse 3-7 business days

Total Hong Kong Airmail 11-22 business days
Hong Kong EMS 7-14 business days
International 5-15 business days

Holiday season orders can experience 2-3 week delays. Please see here for a list of all holidays

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.396
5.554
Ете денеска ми стигна пратка од DX порачана на 17-ти септември. Навистина не разбирам толку нетрпение за пратки со бесплатна поштарина. Каде продавачот на свој трошок ви ги испраќа пратките преку пола свет, уште сакате да е виновен за изгубена пратка од страна на некоја пошта. Навистина нема логика. Ако е некој виновен, виновна е поштата и нарачателот што не си плаќа за осигурување на пратката. Секогаш постои ризик пратката да се изгуби по пошта, без оглед од каде е пратена. Затоа постојат низа опции за сигурна испората и осигурување од губење на истата.
Бидете среќни што воопшто ја имаат Македонија во листа на земји каде што испорачуваат. Со неосновани поплаки може само да допринесеме да ја тргнат, па после да ве видам кога ќе треба за поштарина да се плаќа неколку пати повеќе од вредноста на нарачката.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Повеќе пати, брзо стига, а и многу попусти и акции имаат.

AliExpress ти е виртуелен трговски центар, не е тоа една продавница/продавач туку мал милион.

Конкретно за прашањето типот има лоша репутацијата и само 20 повратни одговори до сега, плус ако видиш најдоле до сега има три продадена комплета од овој сет и ниеден повратен одговор што значи на тие што нарачале уште не им се пристигнати.

Би го избегнал јас, барај од други продавачи ако го продаваат истото.

6 ноември 2012
2.075
2.236
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
AliExpress ти е виртуелен трговски центар, не е тоа една продавница/продавач туку мал милион.

Конкретно за прашањето типот има лоша репутацијата и само 20 повратни одговори до сега, плус ако видиш најдоле до сега има три продадена комплета од овој сет и ниеден повратен одговор што значи на тие што нарачале уште не им се пристигнати.

Би го избегнал јас, барај од други продавачи ако го продаваат истото.

Не реков дека е продавница во ГТЦ :)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Друже ти му даваш одговор на дечкото како да си купил конкретно од тој продавач, а уствари мислиш на AliExpress страницата.
Во овој случај твојот одговор може да го донесе во заблуда и да нарача нешто што не треба.

D3N1EL

poweruser
10 август 2010
2.922
1.535
Се наоѓаат Pilot Frixion пенкалца во Македонија, за да не нарачувам од нет?

$T2eC16J,!y0E9s2S5)j5BRb-LgYlTw~~60_57.JPG

Mirche Nikolovski

hello world
21 мај 2012
228
63

Ако мислиш на алиекспрес, да, јас имам неколку порачки и до сега 2 ми стигнале.
Ако мислиш конкретно на продавачот кој го продава ова, немам порачувано, ама ќе ти дадам предлог. Пробај да го најдеш истиот комплет на ибеј или амазон каде најчесто има пониски цени, а и продавачи со подобар рејтинг (на еден начин посигурни). :)

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Ако мислиш на алиекспрес, да, јас имам неколку порачки и до сега 2 ми стигнале.
Ако мислиш конкретно на продавачот кој го продава ова, немам порачувано, ама ќе ти дадам предлог. Пробај да го најдеш истиот комплет на ибеј или амазон каде најчесто има пониски цени, а и продавачи со подобар рејтинг (на еден начин посигурни). :)
Не верувам дека на ибеј ќе го најдам со free shiping.

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Досега имам околу 200 нарачки на ebay и уште 90 и кусур на aliexpress. У последно време точно е дека ептен им заебава тоа поштата, hong kong post ај така, нормално, али чајна пост ужас. На сите им препорачувам да платат 2 долара за hongkong пост, ќе се офајдите верувајте. Поздрав.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Дали некој има порачувано од оваа страна: tinydeal.com ?

Јас имам нарачувано, доста се ефтини и има уникатни производи. На нет има луѓе што се жалат ама јас сум задоволен. Еднаш бајаги се задржа нарачката, над месец и пол два ама стигна.

alek99

hello world
28 јануари 2008
476
398
Не ја обвинувајте нашата пошта, еве што бил проблемот за доцнењето на пратките. Мојата ја вратиле назад и ми направија рефундација. (меѓудругото имав нарачано и едни батерии, ваљда е тоа)

Dear customer,

Thank you for ordering from DX.com.

We're so sorry to inform you that your package which sent without tracking number in order XXXXXX has been returned to us because it contains lithium batteries, knives or product contains liquid which now are forbidden in Air cargo service.

Click here for further details:
http://club.dx.com/forums/forums.dx/threadid.1334925

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
^ ^ ^
Ne sme poracale site baterii pa da ni kasnat ili da gi vratat.

p.s

Update deneska mi stignaa 4 pratki od Ebay, povekje vo drugata tema ;)

LifeBindeR

hello world
29 мај 2013
107
43
Не ја обвинувајте нашата пошта, еве што бил проблемот за доцнењето на пратките. Мојата ја вратиле назад и ми направија рефундација. (меѓудругото имав нарачано и едни батерии, ваљда е тоа)

Dear customer,

Thank you for ordering from DX.com.

We're so sorry to inform you that your package which sent without tracking number in order XXXXXX has been returned to us because it contains lithium batteries, knives or product contains liquid which now are forbidden in Air cargo service.

Click here for further details:
http://club.dx.com/forums/forums.dx/threadid.1334925

И јас бев порачал батерија за лаптоп на еден другар и на крајот ми го пишаа ова од aliexpress и ми ги вратија парите

Dear friend
Nice day. Thanks for your order.
Sorry last parcel by Post airmail failed shipping and Order returned by shipping company.
We were informed ok for batteries shipping by Sweden post at the latest days, but sorry that we have around 100 parcels all failed shipping already.It may we sent too many parcels a time caused failed.
Please open dispute and Refund reason please choose "Order returned by shipping company", thanks
Sorry for the inconvenience caused to you during this period for battery shipping. Thanks for your kind attention and kind understanding.

Regards
Heidi

Еве друга пратка само погледните колку време и треба да излезе од кина скоро цел месец.
2013.11.09, total export package each seal, sealing Beijing International, Macedonia
2013.10.31, total export package straight seal, sealing Beijing International, Macedonia
2013.10.27, total export package each seal, sealing Shanghai International, Macedonia
2013.10.24, total export package each seal, sealing Shanghai International, Macedonia
2013.10.20, total export package each seal, sealing Shanghai International, Macedonia
2013.10.19, acceptance office acceptance, wide supplier of international parcel, Macedonia

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Kога правите copy/paste направете paste as a plain text ништо не ве кошта, со тој мал гест т.е. кликање една команда подоле ке им олесните на десетици читатели да не го селектираат текстот за да можат да го прочитаат
paste as a plain text.jpg

alumen :)

user
6 јануари 2012
1.122
594
Скопје
Kога правите copy/paste направете paste as a plain text ништо не ве кошта, со тој мал гест т.е. кликање една команда подоле ке им олесните на десетици читатели да не го селектираат текстот за да можат да го прочитаат
Погледнете го атачментот 12403

24qpshi.png

Еве истото.. Ние што користиме темен изглед, имаме големи потешкотии за да го прочитаме текстот..

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
Screenshot_2013-11-14-10-20-38.jpg

20 dena cekam za shiping ,ostana uste 15 casa do shipping dali dokolku ne se prati produktot automatski ke mi bidat vrateni parite ?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.594
6.872
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Погледнете го атачментот 12503

20 dena cekam za shiping ,ostana uste 15 casa do shipping dali dokolku ne se prati produktot automatski ke mi bidat vrateni parite ?

Да. Парите седат кај посредникот (aliexpress) се' додека не направиш Confirm на нарачката дека ти стигнала во раце. Дури тогаш продавачот ги добива парите.
И каква е оваа продавница каде што треба 20 дена да чекаш да испорачаат??

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 7 / 64Bit
@NecrotoX
izgleda e grabez prodavnicata...

Samo sto napraviv cancel na pratkata...
Dali bi bilo po pametno da prodolzam so istata i da pocekam uste 15 casa i togas samiot sistem posle 15 casa ke napravi Cancel na pratkata i kako sto kazuvas ke mi bidat parite vrateni automatski bidejki seuste se kaj aliexpress

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно