Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како на wordpress тема да поставам мерење на банерите за кликови или импресии?

Toni100jkovski

read-only
11 април 2012
28
0
Скопје
Здраво,

дали може некој да ми помогне како да обезбедам статистика за број на кликови и импресии на одреден банер. Има некои плагини но статистиката ми е важно да можам да ја дадам на клиентот на пример или да ја испратам.
Предлог за некој плагин или некоја скрипта ако постои?

Благодрам однапред

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.891
5.601
Нечини, т.е. не брка работа фрее акаунтот.
Are there limitations on free accounts?
Yes. After keeping this service completely free to everyone for over 5 years, a rise in abuse, support time and the associated costs, forced us to create different account plans. At that time, we added limitations to free accounts. To read more about the different accounts click here. Basically, while your account is free, each tracker will expire 7 days after it is created and will need to be replaced. All trackers are limited to 100 clicks each and banners will have a limit of 500 impressions each. Upgrading to either a premium or professional account will remove those limitations and enable more features. Plus, any trackers that have already expired or reached a limitation will become live again.

sumi

user
8 април 2007
1.137
790
Кавадарци
www.uhost.mk
sumi's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900HX
Storage
1TB NVMe
RAM
2x16GB DDR4
Video card
nVidia RTX3060
Case
Notebook Lenovo Legion S7
Mouse
Logitech MX Anywhere S2
Monitor
15.6" FullHD 1090x1080 LED
OS
Windows 11
Здраво,

дали може некој да ми помогне како да обезбедам статистика за број на кликови и импресии на одреден банер. Има некои плагини но статистиката ми е важно да можам да ја дадам на клиентот на пример или да ја испратам.
Предлог за некој плагин или некоја скрипта ако постои?

Благодрам однапред
http://openx.com е одделна платформа за оваа намена. Можеш да ка користеш и за многу повеќе само мислам дека бараш нешто поедноставно во твојот случај.

Види ова евентуално
https://wordpress.org/plugins/simple-ads-manager/

Toni100jkovski

read-only
11 април 2012
28
0
Скопје
Фала на сите за помошта, го ставив Simple Ads Manager, тоа е тоа што ми треба, има и на меил да испрати статистика... Фала sumi за помошта :)

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно