Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
Малку е гнасно со прашина,а пред не цел месец е чистено.Морам филтри да набавам
dscn1564r.jpg

dscn1562t.jpg
dscn1563i.jpg
од кај го зема fan-от горе во кукиштето, и кулерот на процесорот ? иначе топ компјутер

MachineGunMan

Баниран/a
12 јануари 2013
228
129
Skopje
од кај го зема fan-от горе во кукиштето, и кулерот на процесорот ? иначе топ компјутер

фанот горе во куќиштето доаѓа во комплет со куќиштето, а кулерот на процесорот може да се набави од JVSNet. Ти собери пари за процесор прво па после ќе купуваш NH-D14.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
IvanIscelitel ,фала за одговорот.Точно,фанот си иде со куќиштето HAF 932 и не само тој,има 3 такви големи 23см фана и 1x14cm А кулерот е од JVSНет,и го платив 5000 денари равно,скап кулер е ама е многу добар,еден од најдобрите што може да се најдат кај нас

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Вака изгледаше конфиругарцијата од потпис:). Се имав потрудено колку-толку да ги средам каблите во куќиште без "Cable Management". Како и да е повеќе не е во моја сопственост, а новото милениче штотуку почна да се создава дел по дел:D.

Погледнете го атачментот 6429

Инаку се работи за:
i7 930, MSI x58 Pro-E, GTX460, 16GB 1600MHz Kingston HyperX Genesis итн.

Тој странично 120mm вентилатор ти е наместен да дува воздух внатре во кукиштето или обратно?

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Беше наместен да дува, бидејќи беше единствен вентилатор на куќиштето.

Зар не е подобро да е ставен обратно за да го изнесува топлиот воздух надвор?

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Убоо се', ама и ти си се зафркнал со напојувањето ко мене :)
Ако не се лажам и ти го имаш земено комплет куќиште сосе бош напојување со 1 година гаранција :)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно

bokiscout

user
17 март 2011
1.727
2.035
Скопје
Убоо се', ама и ти си се зафркнал со напојувањето ко мене :)
Ако не се лажам и ти го имаш земено комплет куќиште сосе бош напојување со 1 година гаранција :)
Да, тоа е 500w elite комплет со кукиште. Иначе го земав на ризик зашто немав кеш во моментот, и еве по година ипол интензивно користење добро се држи стабилно е нема пад на напон... добро си ја врши работата задоволен сум од него повеке би се секирал за хардот.

MachineGunMan

Баниран/a
12 јануари 2013
228
129
Skopje
Да, тоа е 500w elite комплет со кукиште. Иначе го земав на ризик зашто немав кеш во моментот, и еве по година ипол интензивно користење добро се држи стабилно е нема пад на напон... добро си ја врши работата задоволен сум од него повеке би се секирал за хардот.

што графичка е тоа?

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
RAM
16K on-board RAM
Video card
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Што му фали на напојувањето?
Па ваљда му фали нешто штом има 1 година гаранција за разлика од останатите cooler master кои имаат по 5 години. Налетав на мислења по форуми за напојувањето, некако незадоволни беа корисниците...
И јас го зедов на ризик пошто толку ми беа парињата и како шо се забележува по муабетов мој, скептик сум во поглед на квалитетот...колку пари толку музика :)
Во секој случај не е преоптоварено кај мене, веројатно ќе издржи1 година (таман колку шо му е гаранцијата), па ќе гледам да купам нешто поиспробано :)

MachineGunMan

Баниран/a
12 јануари 2013
228
129
Skopje
Па ваљда му фали нешто штом има 1 година гаранција за разлика од останатите cooler master кои имаат по 5 години. Налетав на мислења по форуми за напојувањето, некако незадоволни беа корисниците...

И јас го зедов на ризик пошто толку ми беа парињата и како шо се забележува по муабетов мој, скептик сум во поглед на квалитетот...колку пари толку музика :)
Во секој случај не е преоптоварено кај мене, веројатно ќе издржи1 година (таман колку шо му е гаранцијата), па ќе гледам да купам нешто поиспробано :)

Ако работи без преголеми оптеретувања за напојувањето, значи на било која нормална entry/mid-range конфигурација без оверклок и чуда, напојувањето ќе нема проблеми. Да не е добро како Silent Pro серијата но за entry/mid-range конфигурации е типи-топ.. ?

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно

Напојувањето си е ОК за цената,е сега што сакаш ти?1 година има гаранција поради што не се паковани тие напојувања,така се продаваат во сигурносен најлон или со куќишта и затоа е поевтино и со помалку гаранција,но си ја врши работата,100 пати е подобро од некое Deluxe или Hantol Напојување

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
RAM
16K on-board RAM
Video card
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Чудна работа. Да го пофалев напојувањето ќе наидев на негодувања дека е за нигде, дека е вакво, онакво...Јас само кажав дека сум скептик околу неговиот квалитет и напојувањето доби пофални зборови :)
Во ред, мене ми одговара тоа што е ОК, пошто го имам напојувањето :)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Чудна работа. Да го пофалев напојувањето ќе наидев на негодувања дека е за нигде, дека е вакво, онакво...Јас само кажав дека сум скептик околу неговиот квалитет и напојувањето доби пофални зборови :)
Во ред, мене ми одговара тоа што е ОК, пошто го имам напојувањето :)
E кој ке ти кажеше дека coolermaster не чини?Можда не е на ниво на поскапите серии од coolermaster Но сепак не е Deluxe и си ја врши работата сосема солидно.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
RAM
16K on-board RAM
Video card
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Ми се допаѓаат твоите мислења околу напојувањето. Јас имав прилично негативно мислење и често помислував дека има големи шанси да ми рикни некој дел од конфигурацијата :)
Мислам дека заминавме ОТ и ќе викаат по нас :)

Molec

user
18 мај 2011
1.434
2.246
@Bokiscout ова од тебе беше денес облакот прашина а? Глеам облак прашина накај К.Вода ама си викам ова гарант Цементара - замара. :D

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Еве го моето PC, сеа за сеа обично ама се надевам во блиска иднина ќе се претвори во нешто ѕверско како вашите!:alien:

DSCN1405.JPG

DSCN1406.JPG

Enforcer_

lurker
26 декември 2012
948
1.068
Конечно доволно делови за успешен "boot" и прва фотографија :)

Погледнете го атачментот 6543

Колку што гледам куќиштето ти е Silencio 650? па какви се температурите првично ако не те мрзи да кажеш? зошто многу викаат дека од таа silent foam било како во рерна внатре

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв