Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
Ајде бе брат вжешти го малку кулерот зар џабе го влечеше дури од Лондон камо среќа јас да имам таков ќе ја распукав плочата до сега ќе го барав анхоч сигурно :D

Phenomen

Баниран/a
6 декември 2011
898
433
Кисела Вода
hardwarehazard.com
Ајде бе брат вжешти го малку кулерот зар џабе го влечеше дури од Лондон камо среќа јас да имам таков ќе ја распукав плочата до сега ќе го барав анхоч сигурно :D

Не иде брат фушарски е чипот.. Кажи ми дали си заинтересиран да ми го продадеш 955ката?

zorandesign

Баниран/a
6 јуни 2007
1.618
689
#Update со ново напајање и кулер, кејбл менаџментот is not as good as it used to be, however it ain't that bad.
Погледнете го атачментот 4703
Погледнете го атачментот 4704

Колд катодите се извадени од причини што бубачки навечер ми влегуваат во куќиште, штом ќе пројде летово ќе ги бапнам пак.
Супер изгледа :)
До која фреквенција стигна со ноктуата?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

vane44

Баниран/a
26 ноември 2010
1.419
809
Гевгелија
Не иде брат фушарски е чипот.. Кажи ми дали си заинтересиран да ми го продадеш 955ката?
Нее брат јас овој не го искористувам добро не пак 6-ка да ставам плус напајање треба појако да барам комплицирано ептен

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Не ама некако изгубив желба, ептен високи температури имам...
Осеќам дека процесоров што го имам е некој фушарски чип.
И имам еден 120ка CoolerMaster Blue LED, мерев тачно дупките се направени за да се стави, но немам штрафчиња...
Процесорот не држи клокање пошто не е блек серија ако не се лажам 1055-ката уште го имаш, а за штрафчиња дојди ке ти дадам 10

Phenomen

Баниран/a
6 декември 2011
898
433
Кисела Вода
hardwarehazard.com
Процесорот не држи клокање пошто не е блек серија ако не се лажам 1055-ката уште го имаш, а за штрафчиња дојди ке ти дадам 10

процесорот држи клокање но грее ненормално дури и на stock фрекфенции.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
како што кажав не е блек, да джеше клокање сигурно јас немаше да го продадам. Повеќе од 3.8 нема да можеш да го кренеш да не одиме офф топик нека продолжи темава со постирање на слики

shifty

Модератор
5 септември 2009
1.071
1.422
shifty's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D & Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB
Motherboard
ASUS ROG Strix B550-F GAMING
Storage
Gigabyte Aorus 2TB & Gigabyte 1TB
PSU
XFX 1000W Platinum
RAM
4x32GB DDR4 3200C16
Video card
Asus ROG Astral RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
Cooler Master HAF700
Mouse
Razer Lancehead TE
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope RX
Audio
Creative X-Fi Titanium HD, Adam A7x
Monitor
HP Z38c & HP Omen 32q
OS
Windows 11 Professional x64
Одличен избор на кулерчињава, ако не грешам 80ката (или 90ката) тоа белото е Tt, а другото е Swiftech 120ka (едно од најтивките 12ки кои може да се најдат кај нас. Ми се допаѓа изборот на елементите, а и соодветна DIY имплементација на останати елементи.

@Phenomen 80ката мислам дека преку нико ја има, а 120кава од swiftech ги носеше некоја компанија по Скопјево, не ми текнува моментално.

едит: сепак не е Tt :)

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Одличен избор на кулерчињава, ако не грешам 80ката (или 90ката) тоа белото е Tt, а другото е Swiftech 120ka (едно од најтивките 12ки кои може да се најдат кај нас. Ми се допаѓа изборот на елементите, а и соодветна DIY имплементација на останати елементи.

@Phenomen 80ката мислам дека преку нико ја има, а 120кава од swiftech ги носеше некоја компанија по Скопјево, не ми текнува моментално.

едит: сепак не е Tt :)
Тој предниот е исто така Nexus Silent 92мм, ајде кога веќе пишувам да ги пишам сите значи има Nexus 120 и 92(белите тотално безшумни а воедно и многу евтини) процесор hyper 212+ од феномен со Coolink SWIF2 120P(претходно имав Glacialtech 5710 silent разлика во температури скоро и да нема 3 степени во најдобар случај) northbridge zalman nb47j, во напајањето имаше Arctic cooling F12 ама беше заменет со сток кулерот затоа што веќе почна да откажува.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.226
Позади е Nexus Silent од QuietPC тој на процесорот е Coolink Swif2 120P го имаш во јвс нет а го има и на quietpc.

Тивки се? Посебно ме интересира Coolink-от. За тие што не знаат, Coolink стои зад вентилаторите на Noctua

Што е финтата со хард дискот ?
Гушење на вибрациите

Нкој да ми дадеше насока кај да барам онаков сунге (онаква боја)
Обичен е или пресуван?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Sisko e too cool да монтира хард на обичен начин :D

Ај да не испадне спамирам еве апдејт на моето. Имам нов вентилатор (тој позади со решетката, CM 12цм од тие новите со закривени перки), графичка и напајање. После нова година ќе го мењам или во црвено или во зелено ако успеам да најдам тоа што треба.

DSCF1694.JPG

DSCF1695.JPG

Phenomen

Баниран/a
6 декември 2011
898
433
Кисела Вода
hardwarehazard.com
Sisko e too cool да монтира хард на обичен начин :D

Ај да не испадне спамирам еве апдејт на моето. Имам нов вентилатор (тој позади со решетката, CM 12цм од тие новите со закривени перки), графичка и напајање. После нова година ќе го мењам или во црвено или во зелено ако успеам да најдам тоа што треба.

Да те замолам да ја пишеш конфигурацијата во потпис?

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Што е финтата со хард дискот ?
Па финтата е Decoupling односно физичко одвојување на хард дискот од куќиштето како би се избегнало пренесување на вибрациите. предтоа беше закачен на банџи јаженца кои супер си ја вршеа работата, меѓутоа сега со пресуваниот сунгер се ублажуваат сите вибрации како и се упива звукот од вентилаторите(од напајањето поточно)
Тивки се? Посебно ме интересира Coolink-от. За тие што не знаат, Coolink стои зад вентилаторите на Noctua
за нексусите имам само пофални зборови, врзани си се на 7 волти и не се слушаат воопшто (дури и со уво во нивна непосредна близина. а свифот па не сум го осетил до сега, меѓутоа тоа се должи највеќе на брзината со која се врти( не оди повеќе од 650/700 rpm со нормално користење на компјутерот) при оптеретување на компјутерот само вентилаторот од напајањето се слуша. Инаку врзан на контролер од 1000rpm па нагоре веќе може да се слушне меѓутоа звукот и не е така лош.
Гушење на вибрациите

Нкој да ми дадеше насока кај да барам онаков сунге (онаква боја)
Обичен е или пресуван?
Сунѓерот е пресуван и ми е ваден од кутии со опрема(од работа) незнам кај би можел да се набави.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Да те замолам да ја пишеш конфигурацијата во потпис?

Абе ме мрзи ај утре, или пиши ја ти знаеш што е. рамот е Hyperx blu 2x2+4

Па финтата е Decoupling односно физичко одвојување на хард дискот од куќиштето како би се избегнало пренесување на вибрациите. предтоа беше закачен на банџи јаженца кои супер си ја вршеа работата, меѓутоа сега со пресуваниот сунгер се ублажуваат сите вибрации како и се упива звукот од вентилаторите(од напајањето поточно)

Тоа е некој многу скуп хард или?

sisko

hello world
14 декември 2010
187
118
Абе ме мрзи ај утре, или пиши ја ти знаеш што е. рамот е Hyperx blu 2x2+4

Тоа е некој многу скуп хард или?
Ха :D не е скуп али е ко вибратор. хардот е самсунг ф3 , кога беше наместен во хдд рекот целото куќиште имаше вибрации кои се амплифираа и се создаваше хамммммммммммммм, најпросто кажано резонираше. Сега куќиштето нема никакви вибрации и харддискот не се слуша.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв