Ајде бе брат вжешти го малку кулерот зар џабе го влечеше дури од Лондон камо среќа јас да имам таков ќе ја распукав плочата до сега ќе го барав анхоч сигурно![]()
Супер изгледа#Update со ново напајање и кулер, кејбл менаџментот is not as good as it used to be, however it ain't that bad.
Погледнете го атачментот 4703
Погледнете го атачментот 4704
Колд катодите се извадени од причини што бубачки навечер ми влегуваат во куќиште, штом ќе пројде летово ќе ги бапнам пак.
Супер изгледа
До која фреквенција стигна со ноктуата?
kako toa seuste si na stock???? so hyper 212 go imase overklokuvan, a sega so monstruozniov kuler na stock go drzis?2.8 GHz (stock)![]()
kako toa seuste si na stock???? so hyper 212 go imase overklokuvan, a sega so monstruozniov kuler na stock go drzis?
Нее брат јас овој не го искористувам добро не пак 6-ка да ставам плус напајање треба појако да барам комплицирано ептенНе иде брат фушарски е чипот.. Кажи ми дали си заинтересиран да ми го продадеш 955ката?
Процесорот не држи клокање пошто не е блек серија ако не се лажам 1055-ката уште го имаш, а за штрафчиња дојди ке ти дадам 10Не ама некако изгубив желба, ептен високи температури имам...
Осеќам дека процесоров што го имам е некој фушарски чип.
И имам еден 120ка CoolerMaster Blue LED, мерев тачно дупките се направени за да се стави, но немам штрафчиња...
Процесорот не држи клокање пошто не е блек серија ако не се лажам 1055-ката уште го имаш, а за штрафчиња дојди ке ти дадам 10
Позади е Nexus Silent од QuietPC тој на процесорот е Coolink Swif2 120P го имаш во јвс нет а го има и на quietpc.Од кај ти е фенот на процесорот? и тој позади што испушта воздух?
Тој предниот е исто така Nexus Silent 92мм, ајде кога веќе пишувам да ги пишам сите значи има Nexus 120 и 92(белите тотално безшумни а воедно и многу евтини) процесор hyper 212+ од феномен со Coolink SWIF2 120P(претходно имав Glacialtech 5710 silent разлика во температури скоро и да нема 3 степени во најдобар случај) northbridge zalman nb47j, во напајањето имаше Arctic cooling F12 ама беше заменет со сток кулерот затоа што веќе почна да откажува.Одличен избор на кулерчињава, ако не грешам 80ката (или 90ката) тоа белото е Tt, а другото е Swiftech 120ka (едно од најтивките 12ки кои може да се најдат кај нас. Ми се допаѓа изборот на елементите, а и соодветна DIY имплементација на останати елементи.
@Phenomen 80ката мислам дека преку нико ја има, а 120кава од swiftech ги носеше некоја компанија по Скопјево, не ми текнува моментално.
едит: сепак не е Tt![]()
Позади е Nexus Silent од QuietPC тој на процесорот е Coolink Swif2 120P го имаш во јвс нет а го има и на quietpc.
Гушење на вибрациитеШто е финтата со хард дискот ?
За превенција од оштетување, на некој начин амортизација.Што е финтата со хард дискот ?
Sisko e too cool да монтира хард на обичен начин
Ај да не испадне спамирам еве апдејт на моето. Имам нов вентилатор (тој позади со решетката, CM 12цм од тие новите со закривени перки), графичка и напајање. После нова година ќе го мењам или во црвено или во зелено ако успеам да најдам тоа што треба.
Па финтата е Decoupling односно физичко одвојување на хард дискот од куќиштето како би се избегнало пренесување на вибрациите. предтоа беше закачен на банџи јаженца кои супер си ја вршеа работата, меѓутоа сега со пресуваниот сунгер се ублажуваат сите вибрации како и се упива звукот од вентилаторите(од напајањето поточно)Што е финтата со хард дискот ?
за нексусите имам само пофални зборови, врзани си се на 7 волти и не се слушаат воопшто (дури и со уво во нивна непосредна близина. а свифот па не сум го осетил до сега, меѓутоа тоа се должи највеќе на брзината со која се врти( не оди повеќе од 650/700 rpm со нормално користење на компјутерот) при оптеретување на компјутерот само вентилаторот од напајањето се слуша. Инаку врзан на контролер од 1000rpm па нагоре веќе може да се слушне меѓутоа звукот и не е така лош.Тивки се? Посебно ме интересира Coolink-от. За тие што не знаат, Coolink стои зад вентилаторите на Noctua
Сунѓерот е пресуван и ми е ваден од кутии со опрема(од работа) незнам кај би можел да се набави.Гушење на вибрациите
Нкој да ми дадеше насока кај да барам онаков сунге (онаква боја)
Обичен е или пресуван?
Да те замолам да ја пишеш конфигурацијата во потпис?
Па финтата е Decoupling односно физичко одвојување на хард дискот од куќиштето како би се избегнало пренесување на вибрациите. предтоа беше закачен на банџи јаженца кои супер си ја вршеа работата, меѓутоа сега со пресуваниот сунгер се ублажуваат сите вибрации како и се упива звукот од вентилаторите(од напајањето поточно)
Абе ме мрзи ај утре, или пиши ја ти знаеш што е. рамот е Hyperx blu 2x2+4
ХаАбе ме мрзи ај утре, или пиши ја ти знаеш што е. рамот е Hyperx blu 2x2+4
Тоа е некој многу скуп хард или?
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден