Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Kako da se povrzam vo mojot kom od drug

staki

hello world
26 јуни 2007
147
3
Овие сите програми што ги писувате колку што сватиф јас се за работа под оперативен систем. Дали може со некоја ода нив да се форматира компјутереот и после повторно да се инсталира ОС.
Зборам за работа преку Remote desktop :)

SwIPE

hello world
29 мај 2007
346
5
Овие сите програми што ги писувате колку што сватиф јас се за работа под оперативен систем. Дали може со некоја ода нив да се форматира компјутереот и после повторно да се инсталира ОС.

Таква опција досега немам сретнато, а и незнам како би било изводливо, бидејќи за да го форматираш компјутерот и потоа повторно да инсталираш Оперативен Систем на него ќе ти треба бутабилно CD, а за да ставиш бутабилно CD во CD/DVD уредот ќе ти треба физички пристап до компјутерот, што значи дека такво нешто не е можно ;)

alex_under

read-only
26 јуни 2007
36
0

хахаха :LOL:

Alexandar

poweruser
21 мај 2007
2.514
90

Може, ама на филм

damjaann89

read-only
18 јули 2007
2
0
toa mozes da go napravis so klikanje na ovoj link: www.logmeun.com
Sve sto treba na napravis e:
1. registracija
2. download na programot od samata web strana
3. install na programot.
Napomena: Dokolku sakas da se logiras od drug kompjuter, tvojot ke mora da bide uklucen!!!

SwIPE

hello world
29 мај 2007
346
5
toa mozes da go napravis so klikanje na ovoj link: www.logmeun.com
Sve sto treba na napravis e:
1. registracija
2. download na programot od samata web strana
3. install na programot.
Napomena: Dokolku sakas da se logiras od drug kompjuter, tvojot ke mora da bide uklucen!!!

Другар пред да постираш во некоја тема пожелно е да ги прочиташ претходните мислења за да знаеш подобро до каде е работата. Твоето мислење е во ред - даваш предлог за Remote Control програма, но начини и програми за таа намена има навистина многу, е сега ако секој почне да дава такви предлози можеш да замислиш што би можело да настане. За таква програма не е проблем, како што кажав има навистина многу, дури и во Windows - от имаш такво нешто (Remote Desktop Connection), па затоа ако имаш некоја програма преку која покрај далечинско контролирање ќе можеш и да го '' форматираш '' оддалечениот компјутер тогаш ќе биде добредојден твојот предлог. Поздрав до тебе и добредојде на форумов.

M

Mr.Alien

Гостин
SUB7

Мала дигресија....го имам SUB7, последната верзија....ако некој е заинтересиран.....
...а имам и линк за download, само не знам дали смеам да го постирам. Нека кажат администраторите....

SwIPE

hello world
29 мај 2007
346
5
Мала дигресија....го имам SUB7, последната верзија....ако некој е заинтересиран.....
...а имам и линк за download, само не знам дали смеам да го постирам. Нека кажат администраторите....

Јас не сум заинтересиран - ги имам сите верзии од прва до последна (1.0 - 2.2.0) ;)

_EAX

lurker
17 август 2007
827
6
www.rutix.byethost17.com
Таква опција досега немам сретнато, а и незнам како би било изводливо, бидејќи за да го форматираш компјутерот и потоа повторно да инсталираш Оперативен Систем на него ќе ти треба бутабилно CD, а за да ставиш бутабилно CD во CD/DVD уредот ќе ти треба физички пристап до компјутерот, што значи дека такво нешто не е можно ;)

moze moze, imam slusnato deka mozes i remote da pristapis do biosot na pc-to da go restartiras i da prais sto sakas, normalno deka nekoj treba da stavi CD u CD romot, znaci samo da go stavi i nisto drugo a posle preku remote si brkas rabota ti.

malce e cudno ali jebi ga moze :bravo:

Drash

hello world
14 јули 2007
252
3
Најдобро ми заврши Remote Administrator(Radmin) www.radmin.com, има две програми server и viewer, можност за chat, префрлање на датотеки, cmd...

Dac-14

hello world
12 декември 2007
75
0
Ок.Очигледно е дека на другарот му треба не да влезе на својот компјутер,туку во друг.Така е нели?Ама нема везе мислам дека имам една добра програма.
Radmin (Remote Administrator) можеш да си ја симнеш и после брат уживај.Само не ја злоопутребувај.хехех.Со здравје во ХАКНУВАЊЕТО. ПОЗДРАВ

Dac-14

hello world
12 декември 2007
75
0
Најдобро ми заврши Remote Administrator(Radmin) www.radmin.com, има две програми server и viewer, можност за chat, префрлање на датотеки, cmd...
Извини брат истото твое го напишав ама мојот линк е директен.Ама не сум вишол дека имало и втора страна.Поздрав до истомисленикот,хехе

MARTIN_MKD

hello world
27 ноември 2007
419
2
moze moze, imam slusnato deka mozes i remote da pristapis do biosot na pc-to da go restartiras i da prais sto sakas, normalno deka nekoj treba da stavi CD u CD romot, znaci samo da go stavi i nisto drugo a posle preku remote si brkas rabota ti.

malce e cudno ali jebi ga moze :bravo:

Каква е користа од тоа, значи мора бутабилно ЦД, драјвери, програми итн...итн....
Значи прати го чиракот да мења ЦД-ња а ти бркај работа преку жица
Имав и јас зачнато тема нешто слична на ова т.е. како целиот муабет да го искористиш за да заштедиш на време и нервози. Мене ми требаше од причина што не ми работеше ЦД-ромот на лап топот па сакав со помош на десктопот преку жица да го средам сето тоа, форматирање бла бла бла ....
Ако има некој поискусен околу ова би можел да пише

bojanb

read-only
24 ноември 2008
1
0
Поздрав до сите !!
Ги исчитав сите постови на форумов поврзани со MSN Remote Assistance ама не пронајдов решение на мојов проблем.
Имено, потребен ми е MSN Remote Assistance баш поради помош на досадни пријатели кои нон стоп ме викаат поради некогаш банални проблеми, него да не должам многу.
Кога ке побараат помош од мене преку МСН Јас ја прифаќам помошта а тогаш мојот компјутер не може да се конектира кај него (кај многу други различни кмпјутери). А кога Јас ке побарам помош од некој комп.. може да се превземе контрола над мојов компјутер.
Да ги отфрлам можните одговорите пред време:
1. со барателот на помош имаме иста МСН верзија,
2. „неговиот“ и мојот фајрвол се наместени за пропуст на Ремоте,
3. enable се опциите (двете) во цонтрол панел/систем/ремоте,
4. во гроуп полиси исто така се овозможени сетинзите за барање и примање на помош.
Е после ова уште не можам да се конектирам на копј... што бара помош.
За алтернативни решенија не станува збор поради тоа што луѓево што бараат помош се „лаици“ и не знаат да инсталираат дополнителни програми или да ми даваат ИП адреси. А ако одам ја да им инсталирам дополнителни програми воедно ќе го решам и проблемот.
П.С. Испадна дека сум некој голем стручњак ама не сум :D сакам само да им помогнам на пријателите во незгода. Однапред Ви благодарам на понудените решенија.

acikaa

read-only
24 ноември 2008
6
0
Kako mozam da se povrzam na mojot kom preku nekoj drug i da mozam da pram so sakam kako da sum na nego, ne znam dali me svakate so sakam da kazam nesto kako remote control imam slusano deka ima nekoj program za da se praj to
ako nekoj znaj takov program ve molam neka kazi oti me treba itno..
fala.....

Случајно да не сакаш некого да му го форматираш компјутерот? Мене така ми мириса :)

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Стварно не работи најди некој убав туториал или слично кој ќе објасни точно како да го користиш. Нема некое решение за истиот.:ermm:

sajd

hello world
6 октомври 2008
154
1
Батка јас лично би ти го препорачал NetSupport Manager. Најзакон програмче све си има во него FTP и слични работи, сиработи нормално клиент-сервер. Едноставно и лесно за користење. Пробај нема да згрешиш. Се надевам ти поможив. Поздрав

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно