Овие сите програми што ги писувате колку што сватиф јас се за работа под оперативен систем. Дали може со некоја ода нив да се форматира компјутереот и после повторно да се инсталира ОС.
Зборам за работа преку Remote desktop![]()
Овие сите програми што ги писувате колку што сватиф јас се за работа под оперативен систем. Дали може со некоја ода нив да се форматира компјутереот и после повторно да се инсталира ОС.
toa mozes da go napravis so klikanje na ovoj link: www.logmeun.com
Sve sto treba na napravis e:
1. registracija
2. download na programot od samata web strana
3. install na programot.
Napomena: Dokolku sakas da se logiras od drug kompjuter, tvojot ke mora da bide uklucen!!!
Мала дигресија....го имам SUB7, последната верзија....ако некој е заинтересиран.....
...а имам и линк за download, само не знам дали смеам да го постирам. Нека кажат администраторите....
Таква опција досега немам сретнато, а и незнам како би било изводливо, бидејќи за да го форматираш компјутерот и потоа повторно да инсталираш Оперативен Систем на него ќе ти треба бутабилно CD, а за да ставиш бутабилно CD во CD/DVD уредот ќе ти треба физички пристап до компјутерот, што значи дека такво нешто не е можно![]()
Јас користам RealVNC и функционира беспрекорно.
Можеш од Linux да се поврзеш на Windows и обратно![]()
Edno podprasanje: Dali kompjuterot na koj se povrzuvas so RealVNC treba isto taka da ja ima instalirano ovaa programa?
Извини брат истото твое го напишав ама мојот линк е директен.Ама не сум вишол дека имало и втора страна.Поздрав до истомисленикот,хехеНајдобро ми заврши Remote Administrator(Radmin) www.radmin.com, има две програми server и viewer, можност за chat, префрлање на датотеки, cmd...
moze moze, imam slusnato deka mozes i remote da pristapis do biosot na pc-to da go restartiras i da prais sto sakas, normalno deka nekoj treba da stavi CD u CD romot, znaci samo da go stavi i nisto drugo a posle preku remote si brkas rabota ti.
malce e cudno ali jebi ga moze :bravo:
Kako mozam da se povrzam na mojot kom preku nekoj drug i da mozam da pram so sakam kako da sum na nego, ne znam dali me svakate so sakam da kazam nesto kako remote control imam slusano deka ima nekoj program za da se praj to
ako nekoj znaj takov program ve molam neka kazi oti me treba itno..
fala.....