Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Kako da se povrzam vo mojot kom od drug

Electron

Баниран/a
23 април 2007
53
0
Kako mozam da se povrzam na mojot kom preku nekoj drug i da mozam da pram so sakam kako da sum na nego, ne znam dali me svakate so sakam da kazam nesto kako remote control imam slusano deka ima nekoj program za da se praj to
ako nekoj znaj takov program ve molam neka kazi oti me treba itno..
fala.....

direktor.e

Intern
6 април 2007
608
4
Imas vo Windows-ot Remote Desktop Connection, no za toa ti treba fiksna IP adresa. Nema potreba od dopolnitelni softveri, funkcionira solidno ako imas dobra internet konekcija.
Start-All Programs-Accessories-Communication-Remote Desktop Connection

Ja vpisuvas IP adresata na kompjuterot na koj sto sakas da se povrzes, user name i pass (mora da ima za da funkcionira) i teraj...
Isto taka ima i edno malo softverce so funkcionira taka slicno, VNC.
http://www.realvnc.com/

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Јас користам RealVNC и функционира беспрекорно.
Можеш од Linux да се поврзеш на Windows и обратно :)

zenderski

Intern
7 мај 2007
11
0
himachi.. mozes da se povrzis na sekoj kompjuter ama potrebno e samo da se sheruvaat folderi

Electron

Баниран/a
23 април 2007
53
0
himachi.. mozes da se povrzis na sekoj kompjuter ama potrebno e samo da se sheruvaat folderi

Ne mislam na takvo povrzuvanje, tuku da mozam da pravam sto sakam da go formatiram kom i se sto sakam isto kako da sum na nego, a so share kolkusto znam mozi samo da se zemaat ili brisat datoteki.

Uste nesto, rekovte ako ima fiksna IP togas ubo, a ako ja nema togas so prajme, ako e online i ima dinamisna IP duri e uklucen kom mozi da se vlezi so IP so aj ima vo momentot?

p.s. fala za sovetite

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk
Za windows ednostavno Remote Desktop:
Код:
[url]http://www.microsoft.com/windowsxp/using/mobility/getstarted/remoteintro.mspx[/url]

Sugestijata na Adrievski e super.

Chejo

Intern
6 мај 2007
43
1
Скопје
Chejo's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9700X
Motherboard
Gigabyte B650 AORUS ELITE V2
Storage
Samsung 970EVO+ 1TB
PSU
Cooler Master V850 Gold
RAM
64GB Kingston Fury Beast
Video card
MSI Ventus 3X 3090
Case
GameMax Infinity
Mouse
Logitech m720
Ne mislam na takvo povrzuvanje, tuku da mozam da pravam sto sakam da go formatiram kom i se sto sakam isto kako da sum na nego, a so share kolkusto znam mozi samo da se zemaat ili brisat datoteki.

Uste nesto, rekovte ako ima fiksna IP togas ubo, a ako ja nema togas so prajme, ako e online i ima dinamisna IP duri e uklucen kom mozi da se vlezi so IP so aj ima vo momentot?

p.s. fala za sovetite

Ako nema fiksen IP togas ke si ides na www.dyndns.org i ke se registriras. I posle ke imas adresa nesto.dyndns.org pa probaj

Alexandar

Gaining Experience
21 мај 2007
2.514
90
Доколку немаш фиксно IP тогаш можеш да користиш DNS. Уште нешто. Видов дека никој не зема во предвид компјутерот на кој што сакаш да се поврзеш да е поврзан со друг компјутер и од него да користи интернет. Remote Desktop не работи на тој начин. Затоа би ти препорачал UltraVNC.

AlexOFMacedon

Intern
5 мај 2007
65
0
Имам една идеа земи МСН и на другиот ПЦ земи МСН логирај се на МСН и иди на actions->request remote assistance. Не ти треба ни IP, ни DNS.

ms.markos

Intern
27 мај 2007
14
0
Za toa koristi go Remote Desktop Connection od windows-ot, no pred toa treba da ja stikliras opcijata "Allow users to connect remotely to this computer" vo properties na my computer i tabot remote, a za da ja znaes sekogas IP adresata instaliraj DynDns na komputerot.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Ма каков Remote Desktop Connection, каков UltraVNC, јас би ти препорачал Sub7 - за тие работи закон програмче е. Пробај го да видиш само какви опции има па ќе сватиш за што ти зборам.

bons

Gaining Experience
9 април 2007
242
67
Ма каков Remote Desktop Connection, каков UltraVNC, јас би ти препорачал Sub7 - за тие работи закон програмче е. Пробај го да видиш само какви опции има па ќе сватиш за што ти зборам.

Тука збориме за тројанец...:ua:

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Видов дека никој не зема во предвид компјутерот на кој што сакаш да се поврзеш да е поврзан со друг компјутер и од него да користи интернет. Remote Desktop не работи на тој начин. Затоа би ти препорачал UltraVNC.

Не си видел добро :)

Јас користам RealVNC и функционира беспрекорно.
Можеш од Linux да се поврзеш на Windows и обратно :)

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net

:chudenje:

Тука збориме за тројанец...:ua:

Yup, никако Sub7.

S

pwnz0r1lla
8 март 2007
1.550
52
www.it.com.mk

Postoi kako opcija definitivno... no losho reshenie ako me prashuvash mene.

Stefan.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Но зошто лошо решение, со правилно конфигуриран сервер (се мисли на server.exe од Sub7), Sub7 е доста корисна алатка за REMOTE ADMINISTRATION, а и доста забавна за користење.
Знам, знам дека Sub7 Е тројанец (или backdoor, како сакате), но дали тројанец само поради тоа што антивирусните софтвери и firewall - и така го идентификуваат, како тројанец е идентификуван бидејќи може да биде искористен за нелегални цели (далечинско контролирање без знаење на корисникот), но сепак тој може да се користи и за приватни цели (како на пр. во овој случај).

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
Да, знам дека Sub7 е напишан во основа да биде тројанец и да се користи за нелегални цели, но сепак да гледаме и на добрата страна, односно дека може да се користи како што реков и за приватни цели.

Andrijeski

Gaining Experience
1 март 2007
2.599
65
andrijeski.net
Да, знам дека Sub7 е напишан во основа да биде тројанец и да се користи за нелегални цели, но сепак да гледаме и на добрата страна, односно дека може да се користи како што реков и за приватни цели.

Да се разгледа што нуди е ок, ама не гледам во што е поентата да го користи програмот, кога веке има open source програми стриктно со таква намена. Немој да забораваш дека Sub7 сервери иако се исконфигурирани со лозинка сепак постојат начини (кои се намерно оставени од креаторите на Sub7) да им се пристапи, дури има и програми кои го заобиколуваат логирањето (имам лично искуство со нив бидејќи сум ги тестирал).
Sub7 нуди лесно достапни опции кои почетник или нормален Windows корисник незнае да ги применува без негова употреба, ама тоа не е доволна причина за да се користи.
Сума сумарум, со инсталацијата на Sub7 си подложен на ризик како и да го исконфигурираш серверот, лично не би препорачал негово користење.

SwIPE

Intern
29 мај 2007
346
5
OK, во ред е тоа што го мислиш, но сепак тоа е само мое мислење.
Му го предложив само поради тоа што Sub7 нуди доста забавни опции, само поради тоа, а за тоа дека има други open source програми кои се користат за таа намена - воопшто не сум против, кога би имал и јас ваков проблем и јас би користел некоја од останатите open source програми.
Поздрав

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.050
Мислења
1.004.934
Членови
36.671
Најнов член