mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.061
- 5.993
FTXF50 е добрата.Дечки мислење за Даикин
1. FTXF35A
2. FTXF35Д
Која е подобра?
FTXF50 е добрата.Дечки мислење за Даикин
1. FTXF35A
2. FTXF35Д
Која е подобра?
Мене ми требат 3.5 не 5kwFTXF50 е добрата.
Веќе не се знае што е добро а што не. Таа беше со добра цена/перформанси, ама сега е качена, така да дискутабилно е што е добро а што не.Мене ми требат 3.5 не 5kw
Сакаш да кажиш дека тие од 3.5 не се добри поради тоа што се послаби?
Haier Tundra наводно одлични биле за парите, знаеле да те стоплат (збораме ако не е поддимензионирана или наддимензионирана за просторо шо ќе го греј).Ми треба совет од членовите на форумов за квалитетот и докажаноста на следниве марки на инвертер:
- Haier (поконкретно Tundra за која е доста пишано на форумов но не и споредена со другиве)
- Inventor
- Tadiran
Се работи за избор на клима уред од 5,5KW првенствено за греење во ранг на цена од околу 40000-46000 ден.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Затоа побарав мислење од некој шо се разбира малку повеќе, за колку шо ми објасни ти, и сам знаев.Haier Tundra наводно одлични биле за парите, знаеле да те стоплат (збораме ако не е поддимензионирана или наддимензионирана за просторо шо ќе го греј).
Не се познати како штедливи (споредено со тошиба, мицубиши и сл.)
Tadiran наводно биле арни, користеле компресори од убајте, значи треба да се ефикасни (добро греат/ладат), и ќе да се донекаде поштедливи од на пример хајеро.
Inventor?
То ќе да е некој од оние измислените брендој шо ги имаш еден куп (не значи дека не можи да се погодат и тие), ама кој да ги знај која серија од која фабрика довлечкале компресори?
Мош се мидеа, а мош грее, кузнај?
Испратено од телефоно.
Ако се вклучи само еден инвертер за греење, приближно ќе троши 9 киловат-часови на ден, односно во просек 230 киловат-часови месечно.
А од каде тоа дека се прават тарифите според "топлите скопски станови"? Просеците и бројките кои излегоа досега се просеци на ниво на цела Македонија.
И со преоптимистички пресметки од само 9KW на ден сите ќе бидиме казнети во највисоката тарифа
Во трите најладни месеци 9KW се трошат за 5 часа, што правиме останатите? Плус минимум уште една клима имаме во другите соби. Плус грелки кај што немаме клими. Пак пресметките се прават според топлите скопски станови во кои комшиите имаат парно. Никој не ги зема во предвид мраз ладните куќи кои се 75% од домаќинствата.
Искрено и јас истиот муабет го направив и на почеток, дека бркаат 630 за да дадат ете попуштивме на 1000.Ај уште малку да почекаме па ќе видиме..... веројатно и ова ќе биде како прошлото поскапување што "требаше" да биде 50% а испадна 10%...
Сеа заплашуваат народ со 600 киловат-часови блок до најскапа тарифа.... за после да го пуштат на 1000ка и сите да се среќни и задоволни со поскапувањето.
Извини, има буџет не сум навел, до 1000€Немаш пишано буџет. Тоа подразбира неограничен. Така да изборот се сведува на Даикин Уруру Сарара 2.5кв од ИЦС груп.
Да пишам збор два за Mitsu HR35. Позитивно изненаден од тоа како модулира, константно држи температура помеѓу 25.1 - 25.3. Станот е на јужна страна без ладење 29 степени во 13:00 е веќе. Релативно брзо се лади. Просек 200-220 w троши.
Mitsubishi LN35Извини, има буџет не сум навел, до 1000€
Има за таа клима и за греења видеа, имам постирано. Ја имам истата, и е топ за цената.За ладење сите се добри и малку трошат. Клима се гледа во греење.
LN35 се продава по 85к моментално. AP35 за таа цена само.Mitsubishi LN35
Наместена да дува по должина иначе ништо од ходникот
Наводно имало некаков лил од Битола кој ги давал околу таа цена но 90% е можно да сум грешка нешто.LN35 се продава по 85к моментално
93 беше последноИма за таа клима и за греења видеа, имам постирано. Ја имам истата, и е топ за цената.
Мислењето е автоматски споено:
LN35 се продава по 85к моментално. AP35 за таа цена само.
Од искуство со СТ , Хаиер и Митсуво за ладење има разлика.За ладење сите се добри и малку трошат. Клима се гледа во греење.
Mitsubishi MSZ/MUZ-LN35VGK Red – Бител итоа црвениот. Иначе се јавив да прашам кај дилер во Охрид, ме заинтересира, и он ми вика 85к е моментално, али немал на залиха.93 беше последно
За цената од Самсунгов, ќе си ја купиш Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25VF – Бител ем претивка на 1 и 2 фан, ем јапонска, ем поефтина веројатно.. Е сеа што значи тоа помала соба..Дечки, има некој искуство со овие WindFree клими? Вредат нешто за помала соба или само на хартија изгледаат вака возбудливи?
Smart Air Conditioners | WindFree™ | Samsung Business UK
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден