Гледам Дени напишал веќе - ама да се нагласи уште еднаш: Не ти треба инвертор клима за тоа што мислиш да го направиш, он-оф клима е посоодветна.Некоја препорака за 22ка (7KW) со карактеристики како Suzumi Plus 22 или подобри со приближна цена.
За преправање во топлинска пумпа ми треба, ќе се користи само електрониката од внатрешната единица и нормално надворешната со додавање на изменувач.
Имам веќе напраено воздух-вода со он-оф постара клима + топлински изменувач и нормално поголем бафер.Гледам Дени напишал веќе - ама да се нагласи уште еднаш: Не ти треба инвертор клима за тоа што мислиш да го направиш, он-оф клима е посоодветна.
Инаку многу интесен проект е тоа. Сакаш вода-вода или воздух-вода ретрофит?
Јас би одел со пилот проект со половна 3.5ка он-оф клима. Ако успееш, купувај 7мица он/оф (или додај уште една 3.5ка).
Интересно во секој случај, напиши подетално што ти е замислата.
гледај друг бренд,немој ако не морашNekoj so iskustvo od HISENSE inverter klima??? ENERGI serija TQ50???
Да има ама на колку? На +7?карактеристики: да има најмалку COP 3.5, да
За таа цена инвертер, не. Он/офф да. Ама за 25 квадрати, а не за 50.Дали може да се најде солиден клима уред (некој помал) до 200-250 еу. За во стан од 51 квадрати, што би се користел само за ладење во лето.
Дечки за монтажа на клима кој сервис препорачувате . Со кој сте имале добра соработка за монтажа .
* Да не има некој вработен од вас по овие фирми.
Се договорив со Ексел Тане . Тој е на листата понудени за вивакс клими . Мора од тие 5/6 фирми што се овластени за да ми важи гаранцијата од нептун .Не сум работел, ама кога сум барал (во сред сезона) и кога ме одј*бувале сите, со бане-аир во неколку наврати одлично искуство. Не лажат дечките, ако е кондензатор, кондензатор е, ако е цевка цевка е, не да ми измислуваат работи како турбина за притисок (турбо дизел ебате). Цените се ок, не се најефтини ама пристојни.
Сајтот им е заразен со она Честитки добивте ајфон, така да на фејсбук имаш инфо. Исто и фрижидери (од овие но-фрост поправаат).
Bane Air
Последен пат на 5.5 Фонко ја скрши еден идиот перката на внатрешната единица со штрафцигер (да помести на лево да дува). Сменија се цакум пакум монтажа на нова околу 2000 ме фати мислам.
Невозможно е да се одговори на прашањево.Мене ме интересира со потрошувачка како се инвертериве..
Пример гледав вивакс 7кв пишува влезна моќност на греење 2177w.. Колку од времето би трошело 2кв ако рачунаме дека грее 50тина квадрати и скоро цело време ја има постигнато температурата ?
Во кратки црти: поекономични од друго грејно тело (што треба да испорача исто топлина ко било кој инвертер).Мене ме интересира со потрошувачка како се инвертериве..
Клима ќе модулира добро ако е наместена исправно и ако е "погодена" собата.има некој искуство со мерење на било која ХАЈЕР,ме интересира дали спушта испод 500вати како што е наведено во спецификациите
пример да модулира со 200-300 вати ?
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден