FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.557
- 19.235
Mitsubishi MSZ LN50без разлика на цена.
Енергосистем Скопје
Mitsubishi MSZ LN50без разлика на цена.
Ова е преблиску со цена до Даикинот ФТХФ50, а е поскапо од Тундра 18. Така да незнам која е целта.Некој со искуство за овие клими?
https://www.klimi.net.mk/index.php/...redi-25-c/arctic-5,5-kw-ch-s18ftxla-ng-detail
Ми треба инвертер 5.5 kw, или препорака од било која фирма , па макар и јапанец, без разлика на цена.
Sent from my Mi using Tapatalk
за колку време од кога ќе поденесеш апликација за инвертер,ти враќаат со одобрување?
колку е максималниот број на апликанти и до која бројка се стигнати сега?
дали е касно сега или уште има шанси за аплицирање за субвенции?
дали се субвенционираат конзолните клими?
или само високомонтажните?
Ги спореди ли Tbiv резултатите? Која од нив колку има COP @Tbiv и кој е TOL - от и COP-от @TOLи двете се А++,двете имаат еуровент
Флегма,во се Haier Flexis 50 има подобри резултати од Toshiba Suzumi plus 16Ги спореди ли Tbiv резултатите? Која од нив колку има COP @Tbiv и кој е TOL - от и COP-от @TOL
И не се за занемарување резултатите за +2 (барем 80% од времето ќе работи на толку) и +7.
Веќе на - 7 и подолу на површина излегуваат маните или предностите на една клима наспроти друга.
"Најстрашно" е на - 3/-5 со магла отколку - 10 со сув воздух.
Затоа е битно надворешната да биде наместена непречено да усисува назад, од горе и лево + пред неа да нема пречки.
Да не се лепи во плафон ако е на тераса.
Внатрешната колку подолу толку подобро и ќе модулира како што треба.
, ќе се користи само електрониката од внатрешната единица и нормално надворешната со додавање на изменувач.
Видено ама се молкнев по плажи, охриди и све тоа па не ми падна салам време да ти пишам.
Јасно. Чим си во можност пиши ми.Видено ама се молкнев по плажи, охриди и све тоа па не ми падна салам време да ти пишам.
Не е работава да те откачам и да ти кажам земи „тоа и тоа“
Дај кажи како ќе го изведеш тоа? Па уште и со инвертер сакаш. Да беше со обична 7ца (јас едно време имав таква идеја за Бекото он/оф) ама ја баталив.Некоја препорака за 22ка (7KW) со карактеристики како Suzumi Plus 22 или подобри со приближна цена.
За преправање во топлинска пумпа ми треба, ќе се користи само електрониката од внатрешната единица и нормално надворешната со додавање на изменувач.
што ти вратија за еден ден, дека документите ти се ОК, или пари?Мене ми вратија за 1 ден
Како што знам ќе даваат на 5 илјади луѓе, а стигнати се до 2 или 3 илјади апликации така да уште има време за поднесување.
За последното не знам точно
Испратено од MI 9 преку IT.mk форум апликација
Koja e razlikata na nadvoresnite edinici pomedju RXFA I RXFB kaj Daikin FTXF50???
Праќаат само известување дека ја примиле апликацијата и даваат бројче.што ти вратија за еден ден, дека документите ти се ОК, или пари?
Не, пред 3 месеци ја купив. Ќе видиме зимото. На ладење е супер модулацијата, 180w-230w цело време на ладење 24ц .Dali ja imas podolgo vreme??Kako pomina zimata???
Известување и бројче ми пратија за еден ден како што пиша членот подоле. Инаку во барањето пишува дека ќе имаат 3 фази на работа што ќе траат по некој месец. Пари најверојатно за 5-6 месеца.што ти вратија за еден ден, дека документите ти се ОК, или пари?
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020293-EU
8.450,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден