Ќе пишам што како испадна од прво отварање.![]()
Вака чисто ми изгледаа, ама им удрив еден млаз вода за секој случај, сликите се одма кога извадив, и немам филтер на мрежата како сликите погоре...
Ќе пишам што како испадна од прво отварање.![]()
Во ред се, тоа значи не мора толку често да ги перешВака чисто ми изгледаа, ама им удрив еден млаз вода за секој случај, сликите се одма кога извадив, и немам филтер на мрежата како сликите погоре...
На средината има мала рачка која служи за лево десно на насочување на воздухот фати на рачката и насочи ги право
За потрошувачка на клима уредот ти треба ваков мерач
![]()
Мерач на потрошувачка на електрична енергија - Lining
The measuring device measures the power consumption. equipment (kW) Electricity consumption energy (kWh) and conversion to CO2lining.com.mk
Овие додатоци се за дополнително прочистување на воздухот секако чим ги има користи ги се перат исто како и филтерот еднаш на 30 дена со млака вода
1 месечно ако ги переш веруј ми ќе заштедиш многу на сервис и многу потешко ќе се запушува климата.Вака чисто ми изгледаа, ама им удрив еден млаз вода за секој случај, сликите се одма кога извадив, и немам филтер на мрежата како сликите погоре...
Еве да ти ја исполнам желбатаСо здравје да се користи долго да служи супер е монтирана ( стави фотографија од далечинското )
Звуков доаѓа од вентилаторот, сигурно закачува перката на некое место. Отвори го предниот капак и ѕирни ако имаш достап, имаш по три штрафа од горе и доле. Исклучи ја и заврти ја перката со рака за да знаеш точно каде мава.Дали знаете што може да го предизвика ова, одеднаш се јави звуков, второто видео е откако ја изгасив, после пак кога ја упалив све беше нормално.
Ако е толкава мала собата, гледај накај помал инвертер да земиш.Поздрав дечки, имам во план да земам клима инвертер немам некое големо познавање па добро би дошол некој совет се работи за соба од 16 квадрати дали е подобро да земам 2.5ка или 3.5ка пошто се работи за една соба..
Фала однапред
Mining rig со 4 ребра 3070ки 8гб.Поздрав дечки, имам во план да земам клима инвертер немам некое големо познавање па добро би дошол некој совет се работи за соба од 16 квадрати дали е подобро да земам 2.5ка или 3.5ка пошто се работи за една соба..
Фала однапред
6 минути и 20 секунди од моментот на исклучување на вентилаторот на надворешната единица до моментот на спуштање на вратничката и дување на топол воздух на внатрешнара единица.
Ти што клима имаш?Немам тестирано, ама последно кога мерев кај мене беше 2мин и 30-40 секунди од допирање на климата внатре и повторно дување.
Ова 6мин не е некако многу?
VIVAX ACP-18CH50AERI+ или вивакс 5иполка колку што се разбирам од клими.Ти што клима имаш?
Иначе не е многу ако има мраз. Има клими на кои им треба 12-15 минути за да го завршат циклусот
Прво исчисти си ги филтрите, па види потоа дали намалува и засилува дувањето или работи равномерно.Имам Gree Fairy Premium околу 2 години, внатрешната и надворешната единица ми делува ко да се многу гласни, за внатрешната единица споредбено со сите клими со кои сум имал контакт - мојава е погласна. Исто така, дувањето на внатрешната единица е некако нерамномерно, намалува и засилува дувањето цело време додека работи, не знам ни како точно да го опишам ова. Нормално е за GREE уреди или да си викнам мајстор?
Незнам кај тебе под кои усливи е правен дефростот. Затоа ги наведов условите и поставив слика. Ако е сув дефрост секако ќе трае пократко отколку кога има мраз од голема влажност на воздухот (врне снег).Немам тестирано, ама последно кога мерев кај мене беше 2мин и 30-40 секунди од допирање на климата внатре и повторно дување.
Ова 6мин не е некако многу?
Ги чистев пред 1 недела. Исто е дувањето и пред чистењето и потоа.Прво исчисти си ги филтрите, па види потоа дали намалува и засилува дувањето или работи равномерно.
Мислењето е автоматски споено:
Незнам кај тебе под кои усливи е правен дефростот. Затоа ги наведов условите и поставив слика. Ако е сув дефрост секако ќе трае пократко отколку кога има мраз од голема влажност на воздухот (врне снег).
Морам да се извинам, вчера беше премногу ладно и климата влезе во defrost траеше нецели 7минути, така да во ред е бројката.Незнам кај тебе под кои усливи е правен дефростот. Затоа ги наведов условите и поставив слика. Ако е сув дефрост секако ќе трае пократко отколку кога има мраз од голема влажност на воздухот (врне снег).
Можело и пократки да бидат.Ова е кај нас во градот Тетово. Погледнете колку се долги цевките. Погледнете го атачментот 134176
Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Можело и пократки да бидат.
Појаките клими можат до 20 метри да тераат.
MONITOR 24" SAMSUNG LS24F320GAUXEN, IPS Panel, 1920x1080, 120Hz, VGA,2xHDMI, 5ms, LS24F320GAUXEN
5.770,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден