Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

iPhone или HTC

iPhone vs HTC

• iPhone

Гласови: 42 35,6%
  • HTC

Гласови: 76 64,4%

• Вкупно гласале
    118
Статус
Затворена за нови мислења.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Примерите не се доволен доказ. 3 годишно дете нема да праќа преку Блутут ниту сториџ... Тоа само гикови :)
Инаку станува збор за споредба меѓу ХТЦ и ајфон па не знам што бара Самсунг во комбинацијата (иако е најверојатно тапа во споредба со ајфон 5).

Тоа се класични финти на кои се оцрнува iOS платформата од андроид фановите, претежно барајќи некои сламки за кои да се фати, во недостаток на прави аргументи. Дали се праќале фајлови по блутут? Мислам хелоу... 2011.

Нека се споредува графиката, игрите, квалитетот на апликациите што се за ios небо и земја во споредба со стварно нискиот bloatware и crapware што го лепат на андроид маркетот. Фала богу што почнаа да ги клонираат многу од апликациите и за андроид, иначе ќе беше стварно патетично. Нека се спореди обработка на фотографиите, не само број на мегапиксели, што стварно маркетиншки многу значи, ама во суштина тие што се разбираат знаат каква глупост е тоа, кога сензорот е мал, или неквалитетен. Нека се спореди мултитаскинг кој iOS единствен го има решено светски, наместо да ти ја цица батеријата ко луд, и да ти трупа процеси во позадина...

Значи едноставно предностите на ios се големи, и покрај некои идиотски пропусти исто така (инаетот со флеш, инаетот со неменување на изгледот и локскринот, тек сега пуштање на хотспот, инаетот на епл со кабли што се ептен само за епл итн.).

Треба да се биде реален и за предностите и за маните, а не да се дозволи една компанија да ви го пере мозокот, бидејќи бидете сигурни не им целта да ви го усреќат животот и да донесат мир на земјата, него да ви ги земат парите, како впрочем и секоја друга компанија.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Ајфон многу јасно. Јавете ми се кога кај ХТЦ ќе ги најдете тие опции, можности, тој изглед, користење, апликации како кај ајфонот.

П.С. Колку за споредба, колку чини хтц, а колку ајфон? ;)

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
Ednas iphone i veke drug telefon nepostoi ,
Drugo nepostoi pootvoren telefon od iphone za tie sto razbiraat
Ke treba 1 saat da obrazlozuvam a nemam tolku

Sent from my iPhone

pa toa e toa e be braaaaat, tie so imaat iphone 4ka narocito ne se zamaraat so objasnuvanje koj e bolje od koj, sekoj si ima svoj vkus razbiram i htc se top nema zbor ali licno za mene vo sporedba so iphone nemaat sansi

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Ајфон многу јасно. Јавете ми се кога кај ХТЦ ќе ги најдете тие опции, можности, тој изглед, користење, апликации како кај ајфонот.

Морав да те цитирам, не можам да ти оддолеам, ХТЦ со андроид има оцпии што аппле како компанија уште 20 генерации на телефони да искараат пак нема да бидат на тоа ниво, едно што не разбирате е тоа дека Iphone нема апсолутно ништо освен апликациите од apple store за него, додека андроид и хтц се сосем друг тип на телефон, какви апликации какви опции тоа не се опции, позатворен конзервативен телефон од Iphone нема, сите генерации 3g 3gs 4g им се исти. Ист OS ист дизајн на OS, за пример Apple во 4g телефонот за прв пат претставија мултитаскинг операција и life vizual chat, т.е камера одспреди??? Таа технологија мултитаскинг нокиа ја претстави пред 10 години исто и 3г камерата од спреди???, Една работа ми кажете што Iphonе има по што се сменил од претходните генерации. Изглед не оспорувам, користење, Iphonot e телефон за простата американска маса, се со едно копче, што навлекува на цената, поради големата побарувачка на американците кон Iphone затоа и цената е толку висока, тие се болни по Apple, Apple од нив живее. Пример хтц има конзола каде сам можеш да си програмираш програмчиња за твојот телефон.

АМА покрај сите овие негативни работи што ги кажав, јас би избрал IPHONE секогаш пред хтц, тој супериорен touch што го имаат аппле и начин низ движење на апликациите сликата и организираноста, тоа е нешто што го става IPHONE место, место, место ........ па хтц под ред. Бидејќи кога размислам не ми треба телефон набилдан со, гпс, 10мгx камера, wi-fi, и уше шо уше не, ми треба Iphone едноставен лесен кој си ја врши функцијата повеќе од совршено.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
iPhone си ја врши функцијата повеќе од совршено во секој можен аспект (бизнис, мултимедиа, зборење, интернет, гејминг). Во интернет аспктот лошо е само ограничување со флешот но и за тоа има алтернатива, но во однос со поасалните ХТЦ телефони е полош. На хтц малку е побрзо сурфањето по интернет. За бизнис апликации може сите противници на iPhone да се превртите наопачки али овде има убедлива доминација и интегрираност со огромен број на бизнис апликации (а не мислам на пдф читање и ворд отварање, туку за корпоративни апликации кои се интегрирани со системите). Во однос на гејмингот се една светлосна година пред ХТЦ во однос на графиката и игривоста. За зборењето немам некои примедби ни за ХТЦ тука се ок. Мегапикселите кои ХТЦ ги форсира во камерите на телефоните немаат воопшто голема улога во квалитетот на сликата така да може и 20 мегапиксели да бидат и пак да биде подобра камерата на iPhone 4. Но што е право право си е, одлична е и камерата на појаките хтц телефони. Но за тоа им требаше скоро година од кога излезе iphone 4 за да го постигнат.

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.587

:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:
Не можев да се воздржам, посилно беше од мене!
:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.482
5.587
Ако го гледате гризнатото јаболко позади на кое се палат снобовите затоа што имаат Ај пред фонот, тогаш ОК, Ај фонот е подобар.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Ни едните ни другите не ги сакам но ако би требало да се бира помеѓу нив сепак би одел на Iphone само поради за мене подоброто целосно паковање што го дава, брз софтвер и квалитетен материјал на изработка.

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Сакаш да кажеш дека ние што имаме ајфон сме снобови? :LOL:

Баш го сфаќам што сака да каже, во нашата пуста држава стана Iphonе-от синоним на пари, доколку седиш на ленинова и се гледа јаболкото тогаш си некој и нешто :) и тоа е нешто што не ми се свиѓа лично иначе ОК си е телефонот си има одредена група на корисници и прашање на вкус си е на крај краева.

важна

hello world
19 април 2010
461
98
Скопје
pukanka.wordpress.com
Тие што се фалат со ајфонот најверојатно го земале на кредит или едвај собрале пари за него со штедење пола година :D :D инаку кој би се фалел со материјалности?

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Тие што се фалат со ајфонот најверојатно го земале на кредит или едвај собрале пари за него со штедење пола година :D :D инаку кој би се фалел со материјалности?

Потполно, апсолутно, се согласувам со ова горе кажано. Тој што ќе си купи ајфон од што може да си го дозволи не го интересира дали го знаат дека имал ајфон или не. А можам да ви кажам дека 99% од ајфоните што се во т-мобиле се на сметка 3600 за кои мама и тато им ги плаќаат на повеќето дечишта што ги имаат.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Баш го сфаќам што сака да каже, во нашата пуста држава стана Iphonе-от синоним на пари, доколку седиш на ленинова и се гледа јаболкото тогаш си некој и нешто :) и тоа е нешто што не ми се свиѓа лично иначе ОК си е телефонот си има одредена група на корисници и прашање на вкус си е на крај краева.

Извинете за дупли пост. Нажалост ова што го кажа за Ленинова е голема вистина. Луѓе што патат од материјалности се приметуваат од километар, и токму таквите им е битно се што ќе купат да ги знаат останатите дека го купиле!

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
abe vrti suci begate poleka poleka od temata.... daj kazete site sto znaete po nesto za toa sto go znaete, ubavini i razliki megu htc i iphone, dokolku nekoj imal poveke modeli od ovie brendovi moze i ima pravo da zbori drugite sto imale po eden bred a ne go ni videle u zivo drugiot normalno favorit im e toa sto go imaat i ne sakaat da slusnat za ponataka.. jas sum imal iphone 3gs i sega imam iphone 4, veke 2 dena se uste go ucam cepkam, kako sto e cydia i mesta za prevzemanje igri/aplikacii toa e nesto sto covek nemoze da mu se nasiti, dodeka na nekoj modeli od htc sum gi probuval od nekoj prijateli moze da kazam deka se ok nekoj top nekoj po tapa, ali bezrazlika koj e LICNO za mene kazuvam sto i da e nemozam da sporedam so iphone 4ka a nemozam ni da zamislam sto ke bide iphone 5, za mene dizajnot ne igra nekoja posebna uloga, bitno e sto nudi telefonot..

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Imam mnogu sporedbi prethodno napisano vo starite postovi, taka da veke neznam sto novo da dodadam. Imav HTC Desire i pravev sporedbi, taka da ne zboram nitu radi brendot nitu radi sto favoriziram iphone. Ednostavno podobar e iphone. Dizajnot i koj sto preferira poveke e prasanje na vkus, tuka funkcionalnostite treba da gi sporedime.

A imam i denes napisano post zasto mi bil podobar iphone, najnov osvrt na nastanite :)

19 мај 2011
1.141
1.796
Скопје
:LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::
Секоја ЧЕСТ ќе се помочав од смеење кога ги прочитав постовите :LOL::LOL:
Абе ајфончии 2години користев iPhone 3GS и го имав кастомизирано и преправено телефонот толку многу што не ни личеше на стандарден ајфон почнувајки од тотално изменети локскринови и целосна кастомизација на менито и уште многу твикови ! Вие немате balls :LOL::LOL: ни на сон да навлегувате толку многу во регистрите за да не го поебете вашето драгоцено јаболко !
Ако iPhone 3GS или 4 се моментално најдобрите телефони на пазарот ќе идам и ќе се обесам на Александар македонски на плоштад ! HTC можеби моментално не се најдобри со нивните телефони на андроид полето али затоа HTC Desire HD и HTC Senstation се научна фантастика за застареното јаболко ! Моментално користам Samsung Galaxy S2 пред него користев 2 години iPhone 3GS и можам да кажам дека моментално Samsung S2 е СВЕТЛОСНИ години пред застарените iPhone 3GS и 4 дали во флуидноста на менито или во квалитетот на камерата дали за фотографии 8 мега со солиден лед или за видео кој снима FULL HD 1080. Super Amoled Plus екранот е нешто невидено во споредба со eкранот на jaболката :LOL: исто така Samsung има и 1гига рам + може да пушта без проблем 1080p видеа во самиот интернет пребарувач БЕЗ ДА ЗАКОЧИ НИ НА СЕКУНДА :p а јаболката не ни имаат флеш подршка :LOL: ! Со пуштање на новиот iPhone 5 во продажба тоа можеби ќе се промени али другиве јаболка се изгниени во споредба со овие 3 телефони што ги набројав !
Еве ви мала споредба на телефоните на интернет :)) кликнете и видете ги разликите :isplashen:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=3275

Имајте пријатна вечер и понатаму мислете дека вашите јаболка 3GS и 4 се моментално најдобрите телефони на пазарот :LOL::LOL::LOL:

IPhone4ever

read-only
8 јули 2011
15
0
Здраво дечки.Јас имам HTC Wildfire но не сум задоволен од андроидот. знаете зошто е сега јас ке ви кажам

1.троши многу батерија.
2.ко ке има упгрејтованја не те известуваат.
3.имаат багови.
4.и многу други работи......

IPhone има многу предности.Дизајнот,нема багови,те известуваат кога има апгрејтованја..... со еден збор THE BEST PHONE OF THE WORLD! :)
Го продавам HTC-во за да си земам IPhone 3g 16gb. Поздрав. Ако немате можност да купите IPhone немора одма да го вреѓате. Само 1 минута да го имате во рака ке зе заљубите во него. :baknezh:

1.троши многу батерија.
2.ко ке има упгрејтованја не те известуваат.
3.имаат багови.
4.и многу други работи......

1. На мојот Самсунг i5800 денес му беше 9-ти ден без полнење, ќе го ставам сега да се полни.

2. Те известува апликацијата за мобилниот на PC.

3. Кој оперативен систем нема багови? Ако гледаме така, Мекинтош е швајцарско сирење.

4. На пример?

igor_xxxx

user
10 септември 2010
1.308
1.750
Поздрав. Ако немате можност да купите IPhone немора одма да го вреѓате. Само 1 минута да го имате во рака ке зе заљубите во него. :baknezh:

Имам можност да го купам кога сакам, сум го имал многу повеќе од минута во рака и можам да кажам дека во иднина нема ни да сакам да го имам, затоа полека малце со генерализацијава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно