Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Имам веб страница и сакам да ја промовирам

eclipse-x

read-only
5 февруари 2009
2
0
Искрено пред да ги навредуваш HOSTMONSTER знај дека има луѓе овде кој ги корситат нивните услуги повеќе од две години.
URL rewriting се почнува од самиот почеток .
Сигурно ви е веќе сајтот пријавен во на гугле што значи ќе добиете предупердување за дупла соодржина.

Мислам дека ако ти стане сајтот поактивен ќе се жалиш дека си суспендиран за CPU .
Прво оптмизири го сајтот потоа барај вина кај другите.

Со HM на почетокот имавме проблеми со брзината, максимална download брзина и по неколку дена беше некаде 80KBps. Следно беше кинењето на SMTP/Sendmail цели 12 часа, без никаква причина (немавме надминато 50 мејлови на час, а и онака суспензиите им се до истекот на тековниот час, а не 12 часа). Од време на време зезаат и DB серверите.

Техничката поддршка е претежно во ред, само зависи кој оператор ќе го начекаш. Имаше еден што не сакаше да ми додаде .mk домен (техничките услови на МАРНет за регистрација се такви какви што се и бараат прво да си средиш хостинг, па после ти регистрираат домен). После 2 часа начекав друг оператор кој ми заврши работа.

Tи ако си задоволен, тоа си е твое и во ред е. Ние не сме. И не ги навредувам, не знам од каде го заклучи тоа.

Околу URL rewrites и дупла содржина, мислам (не тврдам) дека тоа може да се среди со Webmaster Tools на Google.

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
za da dokazeme deka sme seriozni:

Од денеска порталот Travel2Macedonia и официјално е достапен на:
http://travel2macedonia.com/
Со овој потег ја потврдуваме нашата сериозност и решеност да станеме број 1 сајт за туризам во Македонија.

Исто така, по пример на многу други, направивме и наша ФБ страна, каде што обожавателите на содржината на нашиот портал, ќе бидат запознаени и во тек со сите случувања околу Travel2Macedonia.
http://www.facebook.com/pages/Travel2Macedonia/38395344017

Поздрав,

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Здраво народе,

еве на пак по извесно време...

Travel to Macedonia во моментов сметам дека блеска (иако според мене си има минимални ситници, невидливи за други посетители).

Денес тој има интегрирано панорамио, средена google мапа со можност да се бираат по категорија иконите, систем за праќање е-картички, едно 190 знаменитости низ Македонија, url-rw завршен, се работи на промоција, СЕО во поглед на travel+macedonia, macedonia.

Имаме и нов дизајн од Мај.

Би сакал да ги чујам вашите мислења, позитивни или негативни на работиве.:D

Поздрав,

ExtremeBt

hello world
16 мај 2009
263
69
Супер е страната! Браво! :rakopleskanje:

Мој предлог: Добро би било хедерот да е подинамичен (Мала анимиција добро би дошло).

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Има еден дечко по фрумиве се вртка доста добар е во таа работа барај го под ник Dr.Virus иако не верувам дека ке се сложи да ти заврши било каква поголема работа иако го платиш..... но не ме земај за збор.

lifehacker

Баниран/a
24 јануари 2009
391
16
Страната е :bravo:. Браво за сите вас !:bravoska: Само не најдов не македонски да е . Сваќаш ? Да има повеќе јазици на само ЕН толку и МК .:)

gorgibutel

read-only
28 јули 2009
48
0
Странава е одлична,се надевам дека ќе стане доста атрактивна и популарна.Само мислам дека добро би дошол некој дел во кој би следеле вести и настани од Македонија(пр.За некои културни случувуања како Биеналето,Бела ноќ,МОТ, итн.),мислам дека не забележав такво несто,се разбира ова е само предлог.Продолзете со исто темпо.поздрав:bravoska:

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Фала Ви на сите, искрено уште првиот пат кога го пуштивме линкот тука, највеќе не интересираа критиките од сите.

• во врска со јазиците, македонкиот сметаме дека е најмалку важен и затоа предост ќе им дадеме на други (lifehacker).
  • во врска со настаните и вестите, за настани веќе подготвуваме и се работи на тоа, додека за вести, би пренесувале, доколку се најде некоја news агенција од нашиве да ни пушта специјален RSS FEED со вести од полето на туризмот и културата.
  • во моментов се работи на почетната главна страна, како би се прикажувало повеќе содржина.:D

fuUuUzZzZy

poweruser
14 декември 2007
4.843
924
Ohrid
  • во врска со јазиците, македонкиот сметаме дека е најмалку важен и затоа предост ќе им дадеме на други (lifehacker).

Зошто така мислиш? Не постои позната германска страна каде што нема основен Германски, па Англиски, па потоа ако се има можност и на други јазици..

Бидејќи странава Е за Македонија. мислам дека нема логика да нема и Македонски.. Default нека е англиски, но мислам дека незаменливо е и копче со “Македонски“.

Сепак странава е ваша политика.

sdarko

user
28 септември 2008
1.051
64
Може ли да предложам само нешто за промоција на самата страна и македонијава наша?? Земете направете нешто како мала студија за нашиве туристи колку има од каде доаѓаат ова она и после со помош на реклми на fB таргетирајте ја соодветната група. Мислам дека овој начин на промоција е најисплатлив и најдобри резултати дава и има уште многу причини кои сите ние ги знаеме зошто овие реклами се добри.

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
fuUuUzZzZy

Не викам дека не треба, (преоптоварени сме со други работи периодов), па поради тоа предност би дале на некои странски јазици. Инаку да добро би дошло и тоа...

dare_ku

Следиме на ФБ прилично и таму имаме и профил (TraveltoMacedonia), група, страна ... Едноставно за рекламирање ќе морам да кажам во блиско идно време... Генерално при крај сме со голем број на зафати на порталов и сметаме дека веќе од декември/јануари ќе работиме само на промоција, посебно во странство. И во предвид се имаат ФБ, Адвордс...

Поздрав,

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Фала периодов вградуваме и систем за галерија општа за Македонија, како и поединечна за сите градови.

За забелешката на Gorgibutel:
http://travel2macedonia.com.mk/travel-to-macedonia/events - тука планираме да поставиме информации, за сите настани, но и можност да соработуваме со културни манифестации како Пиволенд, Охридско лето и други.

http://travel2macedonia.com.mk/travel-to-macedonia/macedonian-tourist-attractions/macedonia - ова е мал новитет, веруваме дека вакво до сега немало на ниеден сајт олку детално имаме 189 атракции, ни фали по нешто, како на пр. Говрлево, но со тек на време ќе гледаме да имаме се.

А во скоро време и други новитети.

АЈ стварно за дизајнот баш би сакал да прочитам што мислите - некако не ми одговарате... сите во последно време :zbunet3:

:bravoska:

_gorco_

read-only
23 јануари 2009
27
5
travel2macedonia.com.mk
Страна станува полека позната и позната:
http://visiteurope.com/Discover/Countries/FYR-Macedonia тука е наведена како официјална страна за Македонија, што е одлично (а текстот за Македонија го подготвив лично јас).

Ај една молба до сите, кои имате блогови, веб страни и сл... или пак другари/ки кои имаат, ако може да постават едно линкче до travel2macedonia.com.mk

Еве ви пример:
<p><strong><a href="http://travel2macedonia.com.mk" title="Macedonia travel">Macedonia</a></strong><br />traveling & tourism portal</p>

Благодарам и поздрав до сите! :bravo: :D

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно