Кристијан Про
lurker
- 5 октомври 2012
- 857
- 146
СЕТ и се е возможно! 
Јас не реков дека треба да се вреќаат муштерии далеку од тоа треба да се почитуваат бидејќи од нив зимаме плата нели?Јас па мислам кога веќе кажуваме кој што има право мислам дека и ти немаш право да ги вреѓаш муштериите со оглед на тоа дека не ја знаеш и нивната приказна.
За жал така е. Али за тоа се виновни оние кои ја водат фирмата а не самите вработени.Да не се лажеме али во поголем дел од фирмите уште важи тоа дека ако не сржеш нема да ти завршат работа, „неможе да ти ги вратиме парите фискалната не ни дава“ итн, кај што или треба да го бараш шефот или да се караш.
Така е. Само добрата услуга може да те задржи како муштерија, но со тоа никој нема право да ти се понаша како што нетреба доколку за тоа нема потреба. Биди реален и кажи дека неможе некој проблем да се реши на мирен начин без да се прави скандал.И ако толку време работиш со трговија би требало да знаеш дека тој што го кажал тоа бил во право затоа што посебно во денешниот капитализам производите ги има горе доле секаде истите, тоа што некој ќе го натера да купи од кај тебе а не од друго место е услужливоста.
Секој има право да пазари од кај сака тука никој неможе да влае.Ја на пример сум имал негативно искуство со анхоч, но сеуште сум нивни муштерија бидејќи имаат производи кои ми требаат и можат да се најдат кај нив по прифатливи цени.Јас 90% од производите ги купувам од анхоч затоа што секогаш биле коректни и фер и девојката горе е секогаш фина.
Се сложувам.И лично јас имам работено со трговија со луѓе и да свесен сум дека има луѓе без обзир и без воспитување али мислам дека не треба сите да се третираат како такви. Ако дојдам да вратам некој продукт што имало некој проблем или не ми се допаѓа немора да ме гледа продавачот како мајка му да ја ебам.
Хахаха. Не бе, нема шанси да ти се има случено тебе то, многу познат си таму.Мене вака...
Се сложувам со тебе@Fatality_
Сакаш да ми кажиш дека професионална работа е кога плаќаш за лаптоп во петок на фактура и му викаш да чекат до понеделник за да стигнат парите, и кога одиш да си го земиш лаптопот ти го нема?
Сакаш да кажиш дека професионална работа е што бев 3 пати до сет само да проверам дали лаптопот го имат на лагер, 3 пати да му оставам број, дека „професионалците“ таму мака му беше да свртат?
Сакаш да кажиш дека професионален сервис е кога го однесов лаптопот за промена на HDD, ми го држеа една недела и пол. Да му се јавуваш на сервис да не креват, а да се јавиш во продажните места ти викат дека тие немат врска со сервисот? И на крај, треба да се закрениш да одиш до сервис да видиш што ти стана со лаптопот, и со изговор оти не се јавиле да кажат дека е поправен „немавме струја“. И пак исто, сервисерите го користеле лаптопот како послужавник.
Е мене ми немат напишано дека имам „блу црин“, ама еве и то се случило. Не треба да те заебат 2, ни 3 пати, доста е само еднаш и да не му стапниш пак во продавница.тотето сум немал такво искуство и затоа не коментирам за тоа.