Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

ГоспоЖата од сет-Битола

Статус
Затворена за нови мислења.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.867
34.143
roka.mk
Си реков себеси дека нема да коментирам на темите каде се плука по фирмите и нема да заземам став но сум испровоциран од празни моабети (како постот над мене) во кој освен билдање мислења нема ништо друго вредно.
Не правам моабет конкретно за случајов (тука ќе се лишам од коментирање) Туку за тоа како СЕТ биле непрофесионалин драпај си мад*ња. И сеа одкако работам со сет, но и претходно јас ниту една не сум бил услужен од нивна страна лошо. Секогаш сум бил услужуван од луѓе кои навистина знаат што барам и сето тоа сме го завршувале за минута работа. Сакам да кажам дека немате прав ниту да обвинувате ниту да судите додека не ги знаете двете страни на приказната. Јас работам 5 години во трговија и секојдневно се сретнувам со секакви луѓе полуписмени, малоумни, инпотентни, искомплексирани, онакви кои доаќаат во дуќан и се прават дека повеќе знаат од мене во мојата област и.т.н јас а и цел тим мораме на сето тоа да го проголтуваме со насмевка и сите да бидат услужени за најбрз можен рок само да бидат задоволни и повторно да се вратат кај нас (таква е политиката на фирмата), но што се случува, и покрај сета таа љубезнос, насмеаност, ведрина, професионалност повторно има луѓе кои се враќаат и се закануваат и рекламираат и што ли уште нема да сретнеме. Значи не секогаш се фирмите тие кои се виновни за одреден ексеси туку самите ние. И да...Г*мна да јаде тој што го измисли познатот „Муштеријата е секогаш во право“.

ivan1real

hello world
20 април 2010
54
20
Јас па мислам кога веќе кажуваме кој што има право мислам дека и ти немаш право да ги вреѓаш муштериите со оглед на тоа дека не ја знаеш и нивната приказна. Да не се лажеме али во поголем дел од фирмите уште важи тоа дека ако не сржеш нема да ти завршат работа, „неможе да ти ги вратиме парите фискалната не ни дава“ итн, кај што или треба да го бараш шефот или да се караш.

И ако толку време работиш со трговија би требало да знаеш дека тој што го кажал тоа бил во право затоа што посебно во денешниот капитализам производите ги има горе доле секаде истите, тоа што некој ќе го натера да купи од кај тебе а не од друго место е услужливоста. Јас 90% од производите ги купувам од анхоч затоа што секогаш биле коректни и фер и девојката горе е секогаш фина. И лично јас имам работено со трговија со луѓе и да свесен сум дека има луѓе без обзир и без воспитување али мислам дека не треба сите да се третираат како такви. Ако дојдам да вратам некој продукт што имало некој проблем или не ми се допаѓа немора да ме гледа продавачот како мајка му да ја ебам.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.867
34.143
roka.mk
Јас па мислам кога веќе кажуваме кој што има право мислам дека и ти немаш право да ги вреѓаш муштериите со оглед на тоа дека не ја знаеш и нивната приказна.
Јас не реков дека треба да се вреќаат муштерии далеку од тоа треба да се почитуваат бидејќи од нив зимаме плата нели?

Да не се лажеме али во поголем дел од фирмите уште важи тоа дека ако не сржеш нема да ти завршат работа, „неможе да ти ги вратиме парите фискалната не ни дава“ итн, кај што или треба да го бараш шефот или да се караш.
За жал така е. Али за тоа се виновни оние кои ја водат фирмата а не самите вработени.

И ако толку време работиш со трговија би требало да знаеш дека тој што го кажал тоа бил во право затоа што посебно во денешниот капитализам производите ги има горе доле секаде истите, тоа што некој ќе го натера да купи од кај тебе а не од друго место е услужливоста.
Така е. Само добрата услуга може да те задржи како муштерија, но со тоа никој нема право да ти се понаша како што нетреба доколку за тоа нема потреба. Биди реален и кажи дека неможе некој проблем да се реши на мирен начин без да се прави скандал.
П.Р влагаат од врата и почнуваат да се дерат незнајќи како ти ќе реагираш пошто сеуште не си почнал да збориш. дојди пристапи како што треба, и ако бидеш одјебан е тогаш урлај.

Јас 90% од производите ги купувам од анхоч затоа што секогаш биле коректни и фер и девојката горе е секогаш фина.
Секој има право да пазари од кај сака тука никој неможе да влае.Ја на пример сум имал негативно искуство со анхоч, но сеуште сум нивни муштерија бидејќи имаат производи кои ми требаат и можат да се најдат кај нив по прифатливи цени.

И лично јас имам работено со трговија со луѓе и да свесен сум дека има луѓе без обзир и без воспитување али мислам дека не треба сите да се третираат како такви. Ако дојдам да вратам некој продукт што имало некој проблем или не ми се допаѓа немора да ме гледа продавачот како мајка му да ја ебам.
Се сложувам.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.258
До сега со сет не сум имал никакви проблеми.
Секаде има неписмени, секогаш има купувачи кои знаат повеќе од некој продавач. Тоа не дава опција да исмеваш некого.
Какви зелени имаат тресено членови што се со километража тука па што?

Удривте сеир на некоја неписмена продавачка во сет. Ај пишете им консктруктивно во сет, дека имаат лош вработен и со пример наведете и понудете се дека ќе ја работите таа работа за истата плата и ете ви вработување.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Или ако е добра продавачката може да се понудиме да ја работиме за иста плата.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.612
19.347
Кога имаш дуќан за компјутери и компјутерска опрема се трудиш да запослиш некој кој има основи од основите на IT техниката а не да ги гледа муштериите бело на основни прашања од типот "каква SD картица за апаратото кој снима HD траба да земам"
Клуч за успех на било кој IT дуќан е љубезност и многу сериозно сфаќање на гарантните обврски спрема муштеријата .

Меџутим!
Има ѓубриња, како што кажува Fatal1ty_, кои сакаат да изиграваат „научници“ па ќе ти влета во дуќан со прашање:
Добар ден! Имате RDRAM терминатор?“

Имаме п. материн! Сакаш kingston, apacer или foxconn
:D

smole

poweruser
18 април 2007
3.904
4.583
Во продавница за харвер кога влагам веќе знам што сакам и сум проверил дали тоа го имаат на лагер. Немам никаква потреба да се понашам на никого јер имам попаметна работа (да правам маички мухаха).

Со продажбата на Сет сум имал супер искуство - кога ќе треба да треснам пари, било да се 300 или 30 000 денари. Нормално кој би ти правел проблем кога му даваш кеш.

Али затоа кога сум требал да вратам едно мочано УСБ од 300 денари пошто не влегуваше во портот (не измислувам стварно не влагаше - беше од оние слим) ќе дојдеше до тепачка пошто шефот и вработениот во Сет Битола се правеа паметни демек неможело да не влезе. Вработениот во еден момент праша да не е компјутерот од тие галичките.

Со сервисот истотака имам тапа искуство - од немаме заменски уред, до дојди утре и така една недела.

Така да не ме чуди да во Битола во сервисот има некоја неписмена.

Сет да се едини у МК што имаат нешто што ми треба нема да го купам, туку ќе одам до Солун. Толку сум револтиран од нивната тапа фирма и генерално идоти вработени.

Boldozer

user
2 ноември 2012
1.182
605
Скопје
кога ке идам у битола ке видиме која е таа „госпожа“, шз у последно време многу позната е

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Да испитаме ситуација.
btw, јас мислам дека е тотално cute сметчето составено од госпожата од Битола :)

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
a ako imas IT oprema, sporeti na drva boljeri i kafemati vo ista prodavnica ima takov koj ke ima poznavanje od site oblasti???
Vo slucajov gospozata mozebi ja menuvala koleskata od IT a taja e strucnjak za kafemati ili sporeti.
Moja preporaka kupi 1 bojler 1 kafemat i 1 sporet pa baraj pomos od gospozata , pa spodeli so nas da vidime bas za sto se raboti.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Ќосмофон, сумљив си ти брат, си пецнал нешто

t0n1

lurker
11 април 2008
511
168
Битола
Во Битола ептен се неуслужливи. Во Охрид се како шо треба. Една паста нејкеја да ми порачат во Битола од Ск, а во Охрид ми ја порачаа без проблем. А да не спомнувам дека вработениот во СЕТ во Битола ми го напрај парче лаптопот.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Муштеријата е во право и кога не е во право. :)
Треба негативното да го направите во позитивно. Ако да - тогаш ќе сте трговци и тоа одлични. :D

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Дека треба да се знаат двете страни држи вода, а дека СЕТ се максимално фер и ажурни да помогнат на секого, ахахаха нене не не не не.

Фатален, не си чекал ново напајање 60 дена во сет изгледа и не ти тврдела фуфицата дека хард дискот што ти го продава не е репариран иако јасно пишуе на него Official Refurbished Hard Drive. Или не ти даваат нов производ после неколку саати откако си ко купил, него те тераат на сервис да одиш се додека не исцитираш закон како прваче. Ај ај имаш ти некоја од овие под рука.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
Case
Mouse
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
@Fatal1ty_ , ти им го работиш сајтот на set com mk сега? Многу е топ, модерен..

Pilsator

lurker
15 мај 2012
532
160
@kjosmofon во сеттек Битола незнам дали не сум забележал добро ама од ова што го наведе погоре како машини за перење и општо бела техника немаат. Можеби имаат некое кафематче. Имаат дигитални фотоапарати,телевизори и хардвер, немаат простор за бела техника во исиот дуќан. На тоа дека менува колешка, НЕ. Кога го отворија по 1-2 месеци дојде и таа на работа. Со самото посредување со неа можеш да забележиш колку е тромава, здрвена, исплашена и секогаш гледа да се тргни на страна а тоа според мене е резултат на тоа што нема познавање од ништо и седи за да и стигни плата на први. Дали оправдуваш некој што седи на каса за наплата и додека чекаш да ти наплати да ти дрдори уххх кај да го најдам ова, мислам дека 100денари беше, и ред други работи сам со себе да си прај муабет а ти да чекаш 10минути за еден обичен кулер/кабле да го најди за наплата.

Едит: Незнам дали во Битола нема сериозни купувачи на хардвер или што е работата ама до сега немам видено продавница (со исклучок на инфогејт можеби) каде што ќе влезам и доколку нешто те интересира за производот некои основни работи да ти ги кажи на лице место. Зборувам за кога ќе влезеш со било кој да разговараш да знае да ти кажи а не да гледаш да погодиш да биди слободен/на смена некој кој што знае. Амц имаат еден тишлер кој ти се смее влице и ти се прави мангуп, не го мрда газот доколку те интересира некој производ треба да му ја нацрташ цела продавница и производот кај се наоѓа за да ти кажи цена (пример). Анхоч (Алфа Нет се застапници) работи исто така една жена постара, немам големо искуство ама нема некое познавање освен што знае што е што ама сепак има однесување.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
во СЕТ во Битола ми го напрај парче лаптопот.
Мене вака...
cut_Head_by_the_Hill_Boy.jpg

тотето

lurker
4 октомври 2011
694
674
Битола/Скопје
@Fatality_
Сакаш да ми кажиш дека професионална работа е кога плаќаш за лаптоп во петок на фактура и му викаш да чекат до понеделник за да стигнат парите, и кога одиш да си го земиш лаптопот ти го нема?

Сакаш да кажиш дека професионална работа е што бев 3 пати до сет само да проверам дали лаптопот го имат на лагер, 3 пати да му оставам број, дека „професионалците“ таму мака му беше да свртат?

Сакаш да кажиш дека професионален сервис е кога го однесов лаптопот за промена на HDD, ми го држеа една недела и пол. Да му се јавуваш на сервис да не креват, а да се јавиш во продажните места ти викат дека тие немат врска со сервисот? И на крај, треба да се закрениш да одиш до сервис да видиш што ти стана со лаптопот, и со изговор оти не се јавиле да кажат дека е поправен „немавме струја“. И пак исто, сервисерите го користеле лаптопот како послужавник.

5 октомври 2012
857
146
@Fatality_
Сакаш да ми кажиш дека професионална работа е кога плаќаш за лаптоп во петок на фактура и му викаш да чекат до понеделник за да стигнат парите, и кога одиш да си го земиш лаптопот ти го нема?

Сакаш да кажиш дека професионална работа е што бев 3 пати до сет само да проверам дали лаптопот го имат на лагер, 3 пати да му оставам број, дека „професионалците“ таму мака му беше да свртат?

Сакаш да кажиш дека професионален сервис е кога го однесов лаптопот за промена на HDD, ми го држеа една недела и пол. Да му се јавуваш на сервис да не креват, а да се јавиш во продажните места ти викат дека тие немат врска со сервисот? И на крај, треба да се закрениш да одиш до сервис да видиш што ти стана со лаптопот, и со изговор оти не се јавиле да кажат дека е поправен „немавме струја“. И пак исто, сервисерите го користеле лаптопот како послужавник.
Се сложувам со тебе

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.867
34.143
roka.mk
тотето сум немал такво искуство и затоа не коментирам за тоа.

тотето

lurker
4 октомври 2011
694
674
Битола/Скопје
тотето сум немал такво искуство и затоа не коментирам за тоа.
Е мене ми немат напишано дека имам „блу црин“, ама еве и то се случило. Не треба да те заебат 2, ни 3 пати, доста е само еднаш и да не му стапниш пак во продавница.

k.viktor

hello world
19 октомври 2009
89
6
Ако самата компанија обрне повеќе внимание на вработените нема да има вакви глупи проблеми. И дал пример 200 евра плата....и сакаме ние да биде професионалец.Епа не иде тоа така.Плати па клати.И ете ти ИТ професионалец кој што ќе ги задоволува критериумите.
Сите знаеме дека технологијава брзо напредува.Зошто одредената компанија не ги праќа на доусовршување вработениве?

Значи не треба да се плука само по вработените.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно