Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Gjirafa50.mk Добри зделки

Crazy

hello world
29 октомври 2016
344
231
pa da, malku e neobicno toa pa prashaj si da si znajs
Ovaa narcka e dostavena do posta pod normalni uslovi vo rok od 2-3 dena i ja dobivate na vasata adresa.

Го прашувам кога да би ја очекувал бидејќи е поминато времето за достава што го имате назначено?

Razbiram, vasata naracka e vo magacinot na postata i vo rok od nekolku dena ke vi bide ostavena na vasata adresa i ke ve kontaktira postarot.

Ја братче збунет сум на макс, треба да го платам на рака производот.

Ај ако не ништо бргу вратија.

mac_mk

hello world
30 јуни 2017
135
189
Ovaa narcka e dostavena do posta pod normalni uslovi vo rok od 2-3 dena i ja dobivate na vasata adresa.

Го прашувам кога да би ја очекувал бидејќи е поминато времето за достава што го имате назначено?

Razbiram, vasata naracka e vo magacinot na postata i vo rok od nekolku dena ke vi bide ostavena na vasata adresa i ke ve kontaktira postarot.

Ако е стигната у Скопје иди земи си ја сам, Мик Мик брза пошта у зградата на Славија кај поранешен Бриколаж, ја вчера бев сам си го земав бирото.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

zemakius

hello world
17 октомври 2020
279
286

Jas vervam deka tie go pratile a postata ne go nosi.. posto pratkite od aliexpress sho mi stignuvaja za 2-3 meseci sega gi zedoja privatni poshti niz mkd.. pratkite mi stignuvaat za 2 nedeli, mi se ima deseno aliexpress pratka za 9 dena da stigni.

Orbis

read-only
15 август 2011
4
2
Какво е вашето искуство со Gjirafa50.mk?
Имам нарачка направена и платена пред еден месец. Според нивните информации, нарачката требаше да пристигне на 6-7 декември, но не само што не стигна, туку и сe уште е со статус „Се процесира“.

Неколку пати ги контактирав, и ми кажаа дека настанала грешка во нивниот систем, поради што ќе дојде до мало задоцнување. Сепак, досега нема никаква промена. Се обидувам да ги контактирам преку чат – не одговараат. Кога се јавувам на телефон – никој не крева.

Катастрофална услуга! Никогаш повеќе нема да нарачам ништо од нив.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.286
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Имам нарачка направена и платена пред еден месец. Според нивните информации, нарачката требаше да пристигне на 6-7 декември, но не само што не стигна, туку и сe уште е со статус „Се процесира“.

Неколку пати ги контактирав, и ми кажаа дека настанала грешка во нивниот систем, поради што ќе дојде до мало задоцнување. Сепак, досега нема никаква промена. Се обидувам да ги контактирам преку чат – не одговараат. Кога се јавувам на телефон – никој не крева.

Како смеат така ? Колку знам немало вака лошо искуство до сега .
Замарај - ѕвони - барај контакт друг ...

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Пиши им дека ако не ти испорачаат до петок ќе бараш од банката Chargeback. Треба да ја убрзаат работата. Ако не - влегуваш во банка и бараш формулар за поврат, и во него дека стоката не е испорачана. И чекаш

Crazy

hello world
29 октомври 2016
344
231
Ако е стигната у Скопје иди земи си ја сам, Мик Мик брза пошта у зградата на Славија кај поранешен Бриколаж, ја вчера бев сам си го земав бирото.

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Овие се некои нови дечки, бев си ја земав, фала ти многу.

За некој друг да не се мафта, 14ка склад.

Не креваат телефон btw.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Стигна бирото после 1 месец. 5-6 пати ми ѕвонеа да ми се извинат и да го померат датумот за испорака.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.624
3.176

поздрав до жирафата, успеале да те чепнат за да пишеш ЧЕТВРТИ пат во овие 13 години :)

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Увек доставуваат на датумот или после него или се дешавало и пред тоа да се достави

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
Батина,
Вајстина вреди столот .
Просто да не веруеш...

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Батина,
Вајстина вреди столот .
Просто да не веруеш...
го нарача ? ти го доставија ? првично искуство ? слики ?

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.696
12.541
Skopje
www.wemaxa.com
го нарача ? ти го доставија ? првично искуство ? слики ?

За 115Е е одличен. Не е Delight Office / B2 sollution тип на столица по квалитет на материјали, но за 20% од цената е доволно добар за било кој умерен корисник.
Наслоните за рака се пластични и се штрафат со 3 штрафа во базата и мислам би биле слаба точка, односно корисникот освен за намената за која се (потпирање на раце) не треба да ги користи да се крева на нив како на карики. Инаку удобен стол, добра мрежа, доаѓа перниче што јас го ставив на горниот дел од грбот позади мрежата (наместо на долниот дел кај половината - таму веќе има статичка поддршка која се подесува со навој). Бојата е ладно бела, 6000К.

Во Фурнит има една столица на Ананас, Matador HR модел, која е повеќе од дупло поскапа (16000) и е далеку полоша (без потпора за грб, има некоја бела/небела 4500К боја).

Зборам за бели канцелариски столици, има помалку избор.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
За 115Е е одличен. Не е Delight Office / B2 sollution тип на столица по квалитет на материјали, но за 20% од цената е доволно добар за било кој умерен корисник.
Наслоните за рака се пластични и се штрафат со 3 штрафа во базата и мислам би биле слаба точка, односно корисникот освен за намената за која се (потпирање на раце) не треба да ги користи да се крева на нив како на карики. Инаку удобен стол, добра мрежа, доаѓа перниче што јас го ставив на горниот дел од грбот позади мрежата (наместо на долниот дел кај половината - таму веќе има статичка поддршка која се подесува со навој). Бојата е ладно бела, 6000К.

Во Фурнит има една столица на Ананас, Matador HR модел, која е повеќе од дупло поскапа (16000) и е далеку полоша (без потпора за грб, има некоја бела/небела 4500К боја).

Зборам за бели канцелариски столици, има помалку избор.
верувам на твојата препорака, го нарачав па да видиме кога ќе стигне ќе пишам повратно инфо.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
A koj bea fakticki krivi, poshtata ili zirafa?

Мене ми се јавуваа од жирафа дека ке каснат, така да верувам дека проблемот е кај нив. Оргиналниот договорен датум беше мислам 11 или 12 Дек.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Инаку удобен стол, добра мрежа, доаѓа перниче што јас го ставив на горниот дел од грбот позади мрежата (наместо на долниот дел кај половината - таму веќе има статичка поддршка која се подесува со навој).
Ова подесување за долниот дел од грбот, подесувањето оди напред-назад?

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
616
1.505
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Pozz decki sakam da naracam nesto od gjirafa me interesira kako odi procedurata i za kolku vreme se dostavuva?
Процедура на нарачка исто како и на секој друг сајт што продава компјутери и хардвер за компјутери,
Бираш производ, ставаш во кошничка, или плаќаш со картичка или плаќаш на курирот.
Достава катастрофа, се чека 2 недели.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Процедура на нарачка исто како и на секој друг сајт што продава компјутери и хардвер за компјутери,
Бираш производ, ставаш во кошничка, или плаќаш со картичка или плаќаш на курирот.
Достава катастрофа, се чека 2 недели.
2 недели минимум а може и до месец дена, не знам што прават проивод на залиха се процесира нарачка 10 дена

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Ова би требало да е ок зедлка, со напомена дека димензиите се 140 х 70

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно