Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Ајде пуштај да видиме што има. :) :)
Она што кажа @dimsa празна кутија.
И мене така ме мрдна од столче, ми вика види што купив за иљадарка. And i was like
1324345921001.png

Абе кутија е празна кутија ххахаха, дискот кој знае каде афтил нозе :D
Си викам, абе Перо, да ти го на****м, ме мрдна од столче, си реков види ги ти ДДКом направиле добар дил. А оно тактика збунити непријатеља :D

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Лунк до кутијата од DDCom: External Rack 3.5" Samsung USB 3.0 D3 Station Black

Линк до кутијата од Anhoch: Anhoch PC Market Online - External Rack 3.5" USB 3.0 Maxtor D3 Station Black

Отиди, и врати ја кутијата, ќе ти ги вратат парите без проблем, и отиди купи си ја таа од Anhoch, па може со таа ќе ти се падне и HDD за 750 ден. (да не правиме муабет дека и во DDCom и во Anhoch кутиите се во соодветна категорија на производи, т.е. „Кутии за дискови“).

Е сега, зошто кутијата е таква каква што е, јави се, и прашај, нека ти објаснат убаво, па сподели тука што е работата...

Не разбирам, ако толку не можете да ги поднесете, зошто воопшто пазарите кај нив, и им дремете на сајтот барајќи добри зделки...?

Не ме сфаќајте погрешно, немам намера никого да бранам, секој со секого има по некое лошо искуство, така да кој како сака нека го сфати постов...

Последна промена:

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit
Според муабетот на Астро сватив дека не го купил тој кутивчето туку некој негов другар/пријател така да џабе го нападна човекот.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Според муабетот на Астро сватив дека не го купил тој кутивчето туку некој негов другар/пријател така да џабе го нападна човекот.

Извинување до @Astro, го едитирав постот, не сконтав дека друг го купил производот... Како и да е, постот важи за членот (ако воопшто е член на форумов) што го купил производот, па нека се информира зошто е тоа така, и нека пренесе тука... Уште еднаш, мое искрено извинување до @Astro.

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Извинување до @Astro, го едитирав постот, не сконтав дека друг го купил производот... Како и да е, постот важи за членот (ако воопшто е член на форумов) што го купил производот, па нека се информира зошто е тоа така, и нека пренесе тука... Уште еднаш, мое искрено извинување до @Astro.

Де де, голема работа. Само дискутираме. Не се работи за мене туку за мој другар. Иначе еве апдејт на муабетот:

822 денари е само кутијата, доплатив за карго само. Прееска ѕвонев, кренаа и ми спуштија. Пак ке ѕвонам да се разбереме убаво.
Инаку со кутијата добив само испратница, немав ни фактура/фискална и гаранција.

Ти го начукале. Сега без фискалната и фактурата немаш доказ дека си го платил. Сега можат да ти кажат дека си ја украл одкај нив а камо ли гаранција да ти признаат или право на рекламација.

Не само во врска со ДДком него сите други продавници: Не пипкајте ништо додека не ви дадат доказ дека сте платиле. Пошто после можете само да се жалите по форуми или да се чешате ала Чешиново.

Напомена: да не се осети некој навреден, целта за штоп го пишувам ова е општо да отварате очи ако сакате фер зделки. Втора цел е евентуално ДДКом (а и други) да идентификуваат пропуст како би се корегирале процедурите за работа.

Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Ај вака, сега дури се прибирам дома, па да пишам што како.

Тој неко со "кутијата" сум јас. :)

Малку ке бидам долг со постов, али да опфатам се.

Се јавувам во ДД дали може за брзо да се добие кутијата од Самсунг, пошто викаше на сајт дека ја нема на залиха и добивам одговор дека ја има.
Океј штом така, ке ја платам утре електронски и да ми ја пуштите по карго. Договорено викаат, нема проблем.
Правам порачка нареден ден (тогаш ги фатив на затворање), добивам профактура на мејл, со вклучена испорака во нејзе.
prfa.PNG
Ѕвонам нареден ден, викам нема директна уплата со картица, да платам ли во банка по број на фактура и ми вика нема потреба директно на човекот кога ке го достави. Океј, така нека е.
Вчера ми ѕвони човекот од ГЛС, вака и вака пратка. Океј, земам се, колку треба дечко, ми вика 1000 ка. (сликата погоре вика 972 денари).
Океј, еве 1000 ка, не мислам да ситничам за 30 денари.
Стасувам дома, и случајно забележив на кутијата дека пишува 2ТБ.
По пребарување со моделот од кутијата на сајтот на Самсунг, излегува дека се работи за екстерен хдд од 2ТБ.
Инаку, со кутијата добив само испратница потпишана од нивна страна. Немаше ни фактура/фискална ни ништо.
Ѕвонам денес, се јавува женски глас, викам немам ни фактура ни ништо за кутијата. Добивам одговор дека не можеле да извадат фискална/фактура додека не ги немале парите во каса, односно покасно ги добиваат парите од каргото. Океј реков, пратете ми на мејл. Ке чекам мејл од нив.
Срч на гугл со hx-d201tdb/g излегува екстерен хдд од 2ТБ.

Испратницата која ја добив
6qcnlc.jpg

Кутијата
24q0i0k.jpg

Whats in the box
s45mr4.jpg

16lfihe.jpg

По втората слика, мислам дека добро се гледа оти им е изваден хдд то од внатре и ја продаваат само празна.

Е сега ке чекам фактура/фискална да видам што ке пишува на нејзе.

Поздрав.

Последна промена:

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Самата цена си кажува дека неможе за 800-900 денари да се добие екстерен хард диск од 2 терабајти.
Мислам дека, има 2 модела, едното е само кутијата, другото е комплетен екстерен хард диск.
Друже сепак си долго време член тука, ваљда ниту најмалку не поверува дека за тие пари ќе добиеш и Хард диск ? :)
Такво нешто би чинело најмалку 5-6 бона.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не бе батка, таман работа тоа. Нормално оти нема да добијам хдд за тие пари.
Проблемот е што плаќам за кутија а добивам пакување од хдд, кое хдд некој од вработените може да си го здиплил во џеб. :)

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Не бе батка, таман работа тоа. Нормално оти нема да добијам хдд за тие пари.
Проблемот е што плаќам за кутија а добивам пакување од хдд, кое хдд некој од вработените може да си го здиплил во џеб. :)
Па не може да се здипли, бидејќи во него е најголемата вредност, кој ќе го плати тоа ?
По мене, не им стигнале само кутии, туку само комплетни екстерни дискови, на нив пошто им треба и тоа и тоа, ги извадиле хард дисковите, и си ги продаваат нахнадно. Или па така ги праќаат од Кина.
Ако си е се океј со кутијата, не гледам некој проблем. Едино ако не ти се свиѓа бојата на маркерот на плочката :D
Да пишеле 2че со зелен маркер, некако повеќе ќе одговараше со плочката, вака многу дречи. :)

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Некоја комбинација праат, многу неквалитетен модел на хард диск е ова, лично знам за 5-6 рикнати во последнава година.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.883
3.811
Незнам за кутијата што како, а за другово си доплатил +30 денари заради пренос на парите преку ГЛС, толку е минимум, а за повеќе е 1% од сумата.

За фактурата, исто така е ок после некој ден штом ги имаат парите, ти ја пуштаат по обична пошта на домашна адреса или па и на мејл ако се инсистира.

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10
...Инаку, со кутијата добив само испратница потпишана од нивна страна. Немаше ни фактура/фискална ни ништо.
Ѕвонам денес, се јавува женски глас, викам немам ни фактура ни ништо за кутијата. Добивам одговор дека не можеле да извадат фискална/фактура додека не ги немале парите во каса, односно покасно ги добиваат парите од каргото. Океј реков, пратете ми на мејл. Ке чекам мејл од нив...
Со истата финта кога пред 3-4 години земав графичка од кај нив не ми пратија фискална и не ми признаа гаранција на истата која рокна за 5-6 месеци.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
...По втората слика, мислам дека добро се гледа оти им е изваден хдд то од внатре и ја продаваат само празна.
Оваква кутија летоска купив од Анхоч за еден пријател и му ставив внатре WD. Од сликава гледам дека е идентична, со тоа што електрониката и штрафчињата беа во кеса. На оваа твојава слика не можам да видам дали ги има и двете црни гумички за покривање на штрафовите од надвор т.е. одоздола. А треба да има и четири поголеми црни штрафа за амортизерите да се навлечат на нив. Другото е исто.

Едит: сега видов дека ги залепиле гумичките на плочката, да не се изгубат душички:D

Последна промена:

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Вака, денес добив повик од женски глас и ме прашаа како да ги добијам гаранцијата и фискалната. Реков на мејл, по половина час ги добив истите.
Фискалната е како што треба, односно е наплатена кутија само не хдд преносен.
Кога сме веќе кај продуктот, рекоа дека тие дискови ги продавале посебно и затоа било така тоа. Не знам дали смеат така да прават да се продава посебно некој производ, ама не ме ни интересира тоа.
Инаку, ке го искористам постов да ги поздравам ддком или вработениот што е член на форумов. Не знам како успеал(е) да најдат негативна критика во мојот пост, кој само чисто информативно го пишав во "содветната" тема.

Незнам за кутијата што како, а за другово си доплатил +30 денари заради пренос на парите преку ГЛС, толку е минимум, а за повеќе е 1% од сумата.

За фактурата, исто така е ок после некој ден штом ги имаат парите, ти ја пуштаат по обична пошта на домашна адреса или па и на мејл ако се инсистира.
За тие 30 денари, небитно што и да се, нема да се осиромашам ни да се збогатам со нив секако. :)
За глобко знам дека се добиваат парите ден/два покасно, редовно ги користам нивните услуги.

А тоа што на профактурата пишува Maxtor, а на испратницата Samsung?
Истото го видов уште на сајтот и прашав за сигурно ама бил Самсунг. Зошто, како нема да навлегувам, пошто познато е добро дека сајтовите на МК фирмиве се на "високо" ниво. Не само ДД, туку сите општо, така да ако некој чита некој и од Анхоч, Сет, Мебиус итн нека пренесе слободно дека ги хејтам за ова.;)

На оваа твојава слика не можам да видам дали ги има и двете црни гумички за покривање на штрафовите од надвор т.е. одоздола. А треба да има и четири поголеми црни штрафа за амортизерите да се навлечат на нив. Другото е исто.
Малите гумички за штрафовите ги немаше, не ми е проблем тоа пошто секако ке стои легната кутијата. Големите за хдд то си беа внатре.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Добра тема! Што правам јас пред да купам нов производ:
1. Го барам на нет тоа што го сакам на веб страната на производителот.
2. Барам продавници каде што го има.
3. Доколку е во оригинално пакување и ги содржи сите додатоци го купувам.
4. Нормално мора да има гаранција и фискална сметка.
5. Доколку постои можност го регистрирам производот по сериски број кај производителот.

До сега по еднаш во Анхоч и АМЦ, одбиле да ги отвараат производите и сум им кажал чао пријатно. Доколку би живеел вон Скопје, по горекажаното не би нарачувал од ДДком, едноставно ние Македонија и останатиот нормален свет не сме на исто ниво потрошувач - трговец.

Пред многу години од Германија купив екстерен хард диск, кој со роднините на прва употреба утврдивме дека не работи. Фино лепо го вративме, а добивме нов плус подарок маус како компензација за изгубеното време.

Тоа со кутијата за дискови е дело на Анхоч, ДДком се само невешти продавачи на истата.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Тоа со кутијата за дискови е дело на Анхоч, ДДком се само невешти продавачи на истата.

Не би се согласил. Таа кутија ја имам купено на два пати од Анхоч и секогаш била во оригинално пакување.

испратено од мобиљка

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Anhoch PC Market Online - External Rack 3.5" USB 3.0 Maxtor D3 Station Black

PRODUCT HIGHLIGHTS
-Sleek design
-Compact size and streamlined shape
-SafetyKey™ protection for your data
CONTENT
-D3 Station External Hard Drive
-USB cable
-Power adapter
-Quick Install Guide
-Software preloaded on the drive
-Electronic User Documentation (PDF)
OPERATING SYSTEM
-Windows 8/7/Vista/XP SP2, Mac OS X 10.4.8 or later
PERFORMANCE SPECIFICATION
-SuperSpeed USB 3.0 (Max): 5.0Gb/s
ENVIRONMENTAL SPECIFICATION
-Temperature (operating): 5° to 40°C (41° to 104°F)
-Temperature (nonoperating): –20° to 65°C (–4° to 149°F)
SOFTWARE
-AutoBackup personal backup solution
-Secure Drive for worry-free data security
-SecretZone™ can encrypt data on a virtual drive

Каде го чуваат софтверот што го продаваат анхоч заедно со кутијата?
Тебе да не ти дале некое усб со софтверот? :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Јас мислам дека не е доволно посветено внимание на мизернава кутија, треба уште да се разглаба случајов, сепак е од критична важност и станува збор за голема сума пари и јака превара.
Hurr durr не е битна сумата, битни се принципите бу ху

kirev

senior
31 мај 2010
9.044
7.716
Јас мислам дека не е доволно посветено внимание на мизернава кутија, треба уште да се разглаба случајов, сепак е од критична важност и станува збор за голема сума пари и јака превара.

Каква и да е, не е у ред. Ова значи дека препакуваат роба? Зошто?!?!

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Па, непушач сум, а клима веќе имам, така да остана само оваа тема за занимација...

испратено од мобиљка

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно