Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
@Metuzalem Стариот атомизер цуцлата беше скршена, а течноста внатре беше исушена. Погоре пишав дека купив нова од аптека. :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Иако во големи гужви ај реков ќе зврцнам до Федекс.

Физичко лице не може да увезе батерии. Само правно лице кое е регистрирано за промет со батерии. Така што Нкон тотално отпаѓа од игра.

Треба да бараме само продавница која користи обична пошта а не фаст шипинг компанија како Федекс, ДХЛ и сл.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
EV-Power | Your Complete Power Solutions
Еве продсвница за батерии што испорачува кај нас
шипингот е 12$ за 1 и за 10 батерии
проверете ја

Испратено Од Централна Македонија
овие имаат само една со мах 10а дисчарџ другите се послаби

Испратено Од Централна Македонија

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Кажи ми од каде ги набави кафеавите, пошто и јас нарачав од алиекспрес али гледам дека во коментари многу се жалат дека се фејк.

Испратено од SM-N950F преку IT.mk форум апликација
Ќе те контактирам дали е фејк го немам добиено сеуште Али не верувам да е фејк од тој стор нарачувам барем 2до4 пати месечно по нешто :)

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Мое мислење и најпрактично кој има контакт со Арјен од нкон да му предложи да ја качи цената за шипинг и дупло ама да има тракинг. Така сите ќе бидат раат.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ќе те контактирам дали е фејк го немам добиено сеуште Али не верувам да е фејк од тој стор нарачувам барем 2до4 пати месечно по нешто :)

Линкот од сторот ако може да го кажете да се види што и како имаат

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Мое мислење и најпрактично кој има контакт со Арјен од нкон да му предложи да ја качи цената за шипинг и дупло ама да има тракинг. Така сите ќе бидат раат.

Не е до Арјан. Тој би сакал повторно да може да праќа ефтино и без тракинг. Поштите т.е. царинските органи му прават проблем.

Ефтиниот шипинг е укинат не само за Македонија туку и за цел свет. Него не му даваат батерии да се праќаат по обична пошта.

Според Арјан, бар за неговите достави, ова нема да се промени долго време. Така ми пиша.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Секое лето го укинува, наесен го враќа. Да се надеваме дека и оваа година ќе биде така.

Иако, не знам... (И сега е така)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Секое лето го укинува, наесен го враќа. Да се надеваме дека и оваа година ќе биде така.

Иако, не знам... (И сега е така)

Да бе стварно. Вчера кликнав да проверам за Србија и беше достапен само Федекс. Денеска е пак ефтиниот достапен за Србите. Ај да се надеваме дека си во право. Арјан ептен ме демотивира. Не спомна проблеми со пратки кои се лажно пријавени изгубени. Туку баш дека поштите се проблем.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
нај крипи е тоа што вика дека новите коили испуштаат повеќе метали :supershock:
Мене една работа ме нервира стално со овие испитувања на научнициве или кои и да ги прај користат некоја безвезна застарена опрема како ce4 ce5 protank и тн ... Па Вејп индустрија толку многу има унапредено што почнаја да прават Atty Без Греачи меш коили и тн ...

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
За проклети пари научниците прикажуваат резултати какви што ќе им се побараат!

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Ми запна во око само една информација:

Стари грејачи испуштаат помалку токсини/метали во чадот од нови свежи грејачи.

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
нај крипи е тоа што вика дека новите коили испуштаат повеќе метали :supershock:

Тој шо го има напраено видеово вложи малку повеќе труд од ова подолу јас шо ќе го пишам.

Канцерогени супстанци се најдени во ајварот и маслото кое се користи за него.
Научниците зедоа примероци од 56 ајвари, од нив, голем број маслото имало канцерогени состојки и исто така зголемено конзумирање на ајвар доведува до здебелување, масни ткива, неправилна столица дури и рак.
Ајварот е производ главно од пиперки (љупени), масло, сол, се готви на шпоре едно 4-5 часа со често мешање и пробвење од поискусни.
Популарен помеѓу тинејџерите бидејќи парите за јадење на училиште, ги трошат на цигари и кафе (во минатото на флипери) и кога ќе одат дома јадат цел пешник леб со ајвар (може и сирење)
Истражувањето во 2017 покажа дека 1 од 6 тинејџери јаделе ајвар во последните 30 дена, истиот содржи метали дека капачето му е метално и се прает во метални садови итн итн.

Ова го дискутиравме баш кога излезе студијава само сега е поинаку спакувана. За да ја надминиш дозволената граница за метали треба да вејпаш по 100мл денот, па неправилно користење на греачите, па дека тоа е споредено со свеж воздух и уште 5-6 работи кои ми е мака да барам зошто студијава не е меродавна.

Знаеме дека е најздраво ни едно ни друго ама не мора да ги преувеличуваат работите едно 100 пати за да не плашат колку се лоши електронските или ајварот.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Порано не менував со месеци греач, максимално ми има траено 3 месеци. Последниве 6 месеци можда и повеќе го менувам на секој втори-трети ден. Сега знам дека нема да сменам греач додека не се скине :D

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
Порано не менував со месеци греач, максимално ми има траено 3 месеци. Последниве 6 месеци можда и повеќе го менувам на секој втори-трети ден. Сега знам дека нема да сменам греач додека не се скине :D

Не, сега треба да знаеш дека не треба да го земаш здраво за готово видеово и треба да потрошиш малку повеќе време ако толку те секира тоа, да видиш другата страна што мислење има.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Јас сепак одбирам да верувам во нови научни студии отколку на вејпери кои секоја нова студија ја спинуваат во нивна корист, иако вејпам 3 години. Иако помина 1 деценија, секое ново истражување треба да се земе во предвид.
На крај краева и да ја тргнеш поентата/намерата на видеото/студијата, кажува дека стар греач испушта помалку метали отколку нов, што сигурно е вистина.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
Арјан ми пиша дека човек од Бугарија можеби може да посредува во доставата на батерии до МК. Ќе ја испита ситуацијата па ќе ми пише ако се најде решение.

Исто ги контактирав mailbox.de околу ова т.е. дали може да посредуваат со тоа што Нкон би пратил на нивна адреса а овие кај нас.

Се надевам едно ќе запали. Не дека лично ми требаат нешто посебно батерии. Ама ме нервира да бидеме ускратени од достава на батерии од проверен добавувач.

Јас сепак одбирам да верувам во нови научни студии отколку на вејпери кои секоја нова студија ја спинуваат во нивна корист, иако вејпам 3 години. Иако помина 1 деценија, секое ново истражување треба да се земе во предвид.
На крај краева и да ја тргнеш поентата/намерата на видеото/студијата, кажува дека стар греач испушта помалку метали отколку нов, што сигурно е вистина.

Јас лично веќе не земам ништо здраво за готово. Убеден сум дека е поздраво од пушење цигари и таквата идеја ми легна па си продолжувам со вејп.

Плус и ми се погоди зашто опремава за вејп е далеку поефтина од ПЦ хардвер. Овде ќе се подновиш со најнова технологија за 100 евра. За компјутер со 100 евра прашање е маус што те бендисал дали ќе може да купиш :)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сакам да го разглобувам збор по збор видеото, кое е тенденциозно, правено врз основа на сомнително истражување.

Ај само ова:

they found a significant number of devices generated aerosols (нагласок негов)

...

with potentially unsafe levels of (металите)...

Секоја електронска цигара генерира аеросоли. Тоа е пареата и јас не би сакал ништо друго да генерира. Меѓутоа, тој го претставува како да е нешто страшно, скандалозно, сензационално. Истовремено ја продолжува реченицата во следниот титл и може да се чита како една реченица (дека металите се опасни во аеросолот), но ако тоа му било намерата, дефинитивно не смеел да го нагласи aerosols.

Ај уште ова, понатаму го става "former" smokers во наводници, се подбива. Арсеникот го спомнува одвоено, како плашило, а ни првиот пат кога ги спомнува металите, ни во студијата не е нагласен (иако е спомнат, веројатно се мали количества). И така натаму...

Упс, сега го забележав ова:

Clipboard01.png
Clipboard02.png

Тенденциозно е видеото.

А одговорот на студијата го пишав, врз основа на тоа што ја прочитав, како и одговори од други луѓе, и доктор истражувач, па кој сака нека верува.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Нема веќе салам студии, сѐ е отидено у три лепе уште од американските избори кога победи Трамп, а и од поодамна си имаше само не беше толку очигледно. (9/11, Фокс/ЦНН вестите итн)
Кромидарник.

За мене најбитно е дека дигиталниве ми помогнаа да ги замразам аналогните и не може никаква студија да ми го смени мислењето за нивната ефективност кон откажување на цигарите.
Дали мавам по 1-2мл на ден, а еве од вчера почнав и 2 никотински манџи да вејпам и едноставно организмот почна да ствара одбивност и кон вејпањето после 2 години активно користење, така да кога-како во текот на денот по 5-6 вејпа.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Тој шо го има напраено видеово вложи малку повеќе труд од ова подолу јас шо ќе го пишам.

Канцерогени супстанци се најдени во ајварот и маслото кое се користи за него.
Научниците зедоа примероци од 56 ајвари, од нив, голем број маслото имало канцерогени состојки и исто така зголемено конзумирање на ајвар доведува до здебелување, масни ткива, неправилна столица дури и рак.
Ајварот е производ главно од пиперки (љупени), масло, сол, се готви на шпоре едно 4-5 часа со често мешање и пробвење од поискусни.
Популарен помеѓу тинејџерите бидејќи парите за јадење на училиште, ги трошат на цигари и кафе (во минатото на флипери) и кога ќе одат дома јадат цел пешник леб со ајвар (може и сирење)
Истражувањето во 2017 покажа дека 1 од 6 тинејџери јаделе ајвар во последните 30 дена, истиот содржи метали дека капачето му е метално и се прает во метални садови итн итн.

Ова го дискутиравме баш кога излезе студијава само сега е поинаку спакувана. За да ја надминиш дозволената граница за метали треба да вејпаш по 100мл денот, па неправилно користење на греачите, па дека тоа е споредено со свеж воздух и уште 5-6 работи кои ми е мака да барам зошто студијава не е меродавна.

Знаеме дека е најздраво ни едно ни друго ама не мора да ги преувеличуваат работите едно 100 пати за да не плашат колку се лоши електронските или ајварот.
Ова за Ајварот татко ми го кажува како: Ајварот е само вкусен,а витамините и сите други работи се убиени со толку печење на таа температура,значи е само вкусен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно