Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
BTW да не има некој најдено на FT клештичка со збирач на отпадок од жицата:

Јас овие ги користам не пишува во опис али имаат магнетче и ретко летаат жици не дека се спакав од сечење али кога сечам, сечам покомплексни жици и топ ги сече, така да за обична жичка кружна само нема да имаш никаков проблем . Супер се наоштрени сечењето жица ке ти биде како да сечеш путер. Јас кога ги земав не очекував да бидат магнетни али ете колку толку не ми летаат жичките.

@krema Сега ми текна да знаеш самоо да имаш во предвид дека ако го зимаш DRAG дека е 24мм широк и ке имаш оверхенг на поголеми тенкчиња. А голема предност е што има огромен избор на вратички и модели.

Краток тизер.Пристигна во понеделникот точно 10 дена од кога е нарачан со 10посто попустот од фт ( хонг конг пошта )
2 дена го користам и можам да кажам дека ми е омилен сега за сега во по мазна арома и вејп не сум уживал. Иако има некои недостатоци тоа подетално да го истестирам убаво уште некој ден.

Typhoon GT4
37213211_10212063097881807_5460648581507579904_n.jpg

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be
@krema Сега ми текна да знаеш самоо да имаш во предвид дека ако го зимаш DRAG дека е 24мм широк и ке имаш оверхенг на поголеми тенкчиња. А голема предност е што има огромен избор на вратички и модели.
Да, го знам тоа, секако не користам пошироки од 24mm аутошмајзери, а изборот на бои е повеќе од одличен :)
Сепак фала за сугестијата.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.241

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Кајфунџии, примате ли уште 1 член во друштво? :)

YFTK Prime отпакуван, измиен, дотеран... прва греач спирала направена неспретно, но успешно, памукче протнато и навлажнето, склопен и наполнет по пропис.
Пари фино како локомотива, задоволен сум ;)

Е сега, прашањето ми е на колку вртежи го сетирате џус флоу контролот?

Читам дека се сугерира да биде на полни два вртежи максимално, но мене 3, па и 4 ми даваат повкусна и посочна пареа, но знае да протече кога ќе се навали легнато на маса...

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Kako toa nikoj ne znae kaj mod e ovaa....????

Тие се custom рачно правени модови, некои се со DNA чип и се изгор скапи некои се сквонкери механички итн. Едни од најголемите модинг мајстори имаат Филипинците, Грците и Германците. Да се дојде до таков мод има многу различни начини но не се баш лесни. Бидејќи се правени од индивидуалец или мала група модери обично коштаат премногу скапо некои што се high-end знаат да бидат и над 400+ евриќи.

Е сега како да стигнеш до таков мод. Има групи во фејсбук во кои треба да се зачлениш, за добивање на мод има најразлични начини кои ги имам приметено. Да речеме првиот што ке остави капар од 100 евриќи го добива модот, првите 2ца што ке остават коментар. Или пак купувате сите тикети кои коштаат по 15 долари или што ти знам па кој им најголема среќа, и други слични начини.
Toj мод што го бараш е можеби е од GProv можеби и не е но поентата ми е дека тешко ке најдеш ист таков.

Еве неколку линкови до некои модинг групи зачлени се слободно разлгедај што имаат може ке го најдеш тој што го сакаш. Некои кои се по high-end групи неможе ни да се најдат освен некој од внатре ако не те повика или да ургира да фаќа врски по наше за да те примат.

BlackRoseMod
KronigMods - Овие ги следам од порано можеби некогаш во иднина ако фатам лото да земам еден. Чист дизајн со панели од кои глава боли. Сликици
GProv - Грци се мислам познати . Сликици имаат уникатен стил на мод со копче од страна повекето.
Frankenskull - Исто така познати сквонкери доста ги користат . Сликици
Fossilized BF - Комшии грци немам многу чепкано за нив.
L`Atelier box - Овие имаат и некој сајт.
JB Mods - Мајстор за resin . Сликици
Carlos Creation - Малезија доста добар дизајн. Сликици
SohersModsDesign - Сликици од модовите.
MellodyBox
DendroMods - Батево прави и лулиња и модовите му се нареден левел. Сликици
Vicious Ant - Само дрип тип од кај нив кошта 20 доларчиња.
Ent Mods - Прават механички тубни дрвени модови. Механичка дрвена туба и изгледа прекрасно. Сликици 18+
DPM Mods

Едно видео од Бастардо . На саемот во Германија има одел баш за овие модинг мајстори и прави интервју со некои од нив.

Уште едно видео од Геекај збор два за поскапи модови едно друго.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Tom Ford Па не го легнувај на маса. :hay: Се зезам, тоа е тоа што треба да се погоди (најде) меѓу двете крајности - недоволно отворен и премногу отворен. Различни се клоновите, некои си бараат помалку „обртаи“, некои повеќе...

Прво изброј на колку вртења се одвојува комората и ќе знаеш до каде треба да одиш (-1 вртење). Не би требало да тече на -1 вртење од тоа, но можеби имаат лоши толеранции или лоши гумички (што е поверојатно).

Низ 6-те дупчиња по малку и можеш да видиш до каде оди комората (дали се гледаат навоите), но не се потпирај само на тоа.

Види и дали ти е стегнато се` одоздола.

Ќе го научиш, не се секирај.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Кајфунџии, примате ли уште 1 член во друштво? :)

YFTK Prime отпакуван, измиен, дотеран... прва греач спирала направена неспретно, но успешно, памукче протнато и навлажнето, склопен и наполнет по пропис.
Пари фино како локомотива, задоволен сум ;)

Е сега, прашањето ми е на колку вртежи го сетирате џус флоу контролот?

Читам дека се сугерира да биде на полни два вртежи максимално, но мене 3, па и 4 ми даваат повкусна и посочна пареа, но знае да протече кога ќе се навали легнато на маса...

Ај добре дојде :)
На 2 полни круга џус флоуот е доволно отворен и не треба да се оди повеќе од тоа, кога ќе го одвртиш уште круг плус знае да протече. Јас го терам на круг и пол, поготово на топлово мислам дека се преку 2 е непотребно. Кајфунот знае да протече и ако е слабо викуван односно има помалку памук или ако памукот е подолг и ги блокира каналите од бунарот.

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Тие се custom рачно правени модови, некои се со DNA чип и се изгор скапи некои се сквонкери механички итн. Едни од најголемите модинг мајстори имаат Филипинците, Грците и Германците. Да се дојде до таков мод има многу различни начини но не се баш лесни. Бидејќи се правени од индивидуалец или мала група модери обично коштаат премногу скапо некои што се high-end знаат да бидат и над 400+ евриќи.

Е сега како да стигнеш до таков мод. Има групи во фејсбук во кои треба да се зачлениш, за добивање на мод има најразлични начини кои ги имам приметено. Да речеме првиот што ке остави капар од 100 евриќи го добива модот, првите 2ца што ке остават коментар. Или пак купувате сите тикети кои коштаат по 15 долари или што ти знам па кој им најголема среќа, и други слични начини.
Toj мод што го бараш е можеби е од GProv можеби и не е но поентата ми е дека тешко ке најдеш ист таков.

Еве неколку линкови до некои модинг групи зачлени се слободно разлгедај што имаат може ке го најдеш тој што го сакаш. Некои кои се по high-end групи неможе ни да се најдат освен некој од внатре ако не те повика или да ургира да фаќа врски по наше за да те примат.

BlackRoseMod
KronigMods - Овие ги следам од порано можеби некогаш во иднина ако фатам лото да земам еден. Чист дизајн со панели од кои глава боли. Сликици
GProv - Грци се мислам познати . Сликици имаат уникатен стил на мод со копче од страна повекето.
Frankenskull - Исто така познати сквонкери доста ги користат . Сликици
Fossilized BF - Комшии грци немам многу чепкано за нив.
L`Atelier box - Овие имаат и некој сајт.
JB Mods - Мајстор за resin . Сликици
Carlos Creation - Малезија доста добар дизајн. Сликици
SohersModsDesign - Сликици од модовите.
MellodyBox
DendroMods - Батево прави и лулиња и модовите му се нареден левел. Сликици
Vicious Ant - Само дрип тип од кај нив кошта 20 доларчиња.
Ent Mods - Прават механички тубни дрвени модови. Механичка дрвена туба и изгледа прекрасно. Сликици 18+
DPM Mods

Едно видео од Бастардо . На саемот во Германија има одел баш за овие модинг мајстори и прави интервју со некои од нив.

Уште едно видео од Геекај збор два за поскапи модови едно друго.
Lele ludnica se kakvi modovi ima....

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Здраво дечки.

Само што почнав да ја читам темава, и гледам премногу информации има, кои стари кои нови и така натака...
Решив да прашам тука ако некој може да ме упати.
По некои крајни и долги маки и расправање дома со мајками која е тежок пушач (но поради шеќер во крвта, мора да ги намали цигарите), но никако не можеме да дојдиме до намалување, или па да се спомне таа тема, приметив дека електронските цигари биле доста помалце штетни од обичните (барем така се тврди на интернет), па сум заинтересирам да и купам електронски цигари, но воопшто не се разбирам од опрема и такви ми ти работи. Дали да е PEN или MOD, доколку е било кое од нив, кај може да се набави, која е цената ( за цена не би ми било проблем да се земе и поскапо ), колку чинат на месечна база течностите, колку течност е потребна за користење на месечна база, начин на користење и оддржување (пошто сепак се работи за постара личност), и се други општи прашања во врска со тоа?
Благодарам.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Ако не те мрзи да читнеш Електронски цигари - индекс на корисни мислења.
Е сега имаш усно и дробно, на почетниците за одвикнување пак ке кажам АИО и Ендура им се препорачува ( мене лично АИО-то не ми одговараше али тоа е ствар укуса.)
Е сега во зависност од тоа за што би се одлучиле вие т.е мајка ти и останатите би дале предлози.
За МТЛ (усно) @Metuzalem @gokica @fis1976 би можеле да ти дадат по конкретна информација и предлози, а доколку е ДТЛ ( т.е дробно) има голем дел од колегите кои исто така имаат нешто на ум.
Ако е Пен-АИО, а доколку се оди на Мод нешто во комбинација со суб-ом атомизер чисто за госпоѓата да не се замара со викување и остало, но за мод ти требаат и батерии ( кој денес малку потешко се доаѓа со нив ради шипинг колку што прочитав ), но имаш опција за батерии од Умбрела или некој од дечкиве тука ако имаат резерва.
Во однос на течност најефтина опција ти е DIY или сам да ги направиш но за почеток би го скокнал тоа, а како друга опција ја имаш Умбрела ако не ти е скапо нормално, поефтина варијанта исто ти е да земеш ''домашни" течности од на пример @MikickoHC и @Sharlovski (други незнам така да ако ги има нека не се лутат), имаат голем асортиман на ароми/течности.
За користење т.е колку се троши течности дневно да речеме за секој е различно и зависи некој троши 5мл на ден некој 10мл некој повеќе некој помалку.
Во зависност од денот некогаш трошам до 10мл некогаш па ни 5мл не ги трошам.
За нарачување FastTech - Gadgets and Electronics ја знам како страна од која нарачуваат повеќето, ако нешто друго те интересира прашај.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.241
Здраво дечки.

Само што почнав да ја читам темава, и гледам премногу информации има, кои стари кои нови и така натака...
Решив да прашам тука ако некој може да ме упати.
По некои крајни и долги маки и расправање дома со мајками која е тежок пушач (но поради шеќер во крвта, мора да ги намали цигарите), но никако не можеме да дојдиме до намалување, или па да се спомне таа тема, приметив дека електронските цигари биле доста помалце штетни од обичните (барем така се тврди на интернет), па сум заинтересирам да и купам електронски цигари, но воопшто не се разбирам од опрема и такви ми ти работи. Дали да е PEN или MOD, доколку е било кое од нив, кај може да се набави, која е цената ( за цена не би ми било проблем да се земе и поскапо ), колку чинат на месечна база течностите, колку течност е потребна за користење на месечна база, начин на користење и оддржување (пошто сепак се работи за постара личност), и се други општи прашања во врска со тоа?
Благодарам.

За повозрасен пушач мислам дека најдобра опција е Endura T18 или Т22. Разликата меѓу едната и другата е големината на батеријата и колку течност собира. Првата е полесна за носење, втората трае подолго батеријата и има повеќе течност.

Лесна е за одржување. Одвртуваш капаче, ставаш грејач кој се купува кај нас и од странство, тураш течност и стискаш едно копче за производство на чад. По една до две недели вадиш грејач и заменуваш со нов во еден потег.

Течностите се наоѓаат во Амбрела продавниците или уште подобро од момците познавачи на оваа проблематика од форумов. Ќе те чинат од 100 - 200 денари за 10мл. зависно од каде купуваш. 10мл траат од ден до два зависно колку се користи цигарата.

krema

OG
24 јуни 2009
15.756
15.845
youtu.be

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Претежно мтл за откажување, ама ете и јас со дтл ги откажав.
Инаку бидејќи вг-то се разлага на шеќери, а станува збор за дијабетичар, прво нека се изјасни гуру Метузалем. Мада можеш да вејпаш 30% вг.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Грешка, јас сум ти оџачар - инџекшн - ајншприц DTL:D

Инаку за почетник е најдобро MTL, и да, Ендура Т22 дефинитивно е и моја препорака.

Jа наместо gokica по грешка тебе сум те линкнал сада чу да поправим.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.117
14.241
Jа наместо gokica по грешка тебе сум те линкнал сада чу да поправим.

Пишавме скоро напоредно. Ти многу поубаво објасни. Не го видов постот твој.

Нека си размисли членот а ние сме тука да помогнеме колку може.

STRIKER

hello world
2 јануари 2016
90
36
Ви благодарам на мислењата.

Разгледав на страната која ја предложивте - FastTech - Го најдов тоа Ендура Т22 Starter Kit, е сега да ве прашам пошо убаво објаснивте за течностите, дека можат да се набават во амбрела или тука од дечки од форум. Дали батерии можат да се најдат за тој модел кај нас, или па на истата страна од каде што ќе порачам има на залиха (пошо нели има некое правило да не можеш да порачаш батерии во мк од странство со шипинг)? И дали останати делови кои што се заменски (освен грејач, пошто добро објаснивте за него) можат да се најдат кај нас или на таа страна?

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Ендурата има вградена батерија колку што знам т.е е пали вози така од батерии немаш потреба, а што се однесува до течности имаш во умбрела со 4.5 па нагоре мг на никотин.
Мислам 4.5 ти е таман за почеток, а како што реков поисплатлива варијанта ти се шарловски и мики за течности и далеку поголем избор. Од тутунски ароми до овошни, колачи, торти итн.

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Кајфунџии, Прајмов е махер за тутунски ароми, ама за посластици не го бива, а?

Трет сетап за три дена со ист резултат - на тутунска тема е одличен, кафиња, сладоледи и кремови ЈОК!

Сеа шу прајме? Да го мењам ли за Сирена или да ја набавам и неа?

Разочаран сум, очекував повеќе од овој атомизер.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@STRIKER Се` ти објаснија, немам што многу да додадам, освен ова (тоа ти се линкови од се` што ти треба на едно место). Со повозрасни луѓе малку треба повеќе објаснување и убедување, за здравствени придобивки можеш да си помогнеш тука, а постари истражувања има во индексот.

Во прво време мислам дека може да помине и со помалиот модел (Т18), на некои луѓе им е битно да биде што помала (да потсетува на аналогна цигара), а мислам дека нема да има преголема потрошувачка, па ќе ја истера цел ден, навечер да ја става на полнење.

Батериите се вградени, други делови освен глави нема, ќе ти треба само уште УСБ полнач (кабел доаѓа со неа), може да се користи секој од поновите мобилни (понови од 5 години :hay:) или на компјутер во УСБ порт (може и на лаптоп, но подобро да се избегнува).

Течностите, пак ќе се повторам, не сакам да изгледа како да сакаме да навлечеме да продаваме, но правените секогаш се подобри од купечките. По кратко време можеш да се научиш и сам да ги правиш, многу пати е пишувано во темава, само треба да внимаваш и прво да учиш многу.

Барајте течност околу 6-ка (6 мг/мл никотин) и 50:50 однос ПГ/ВГ. Купечките кај нас во аптеки (а што ги носи Амбрела) се 70:30, освен поскапите (Премиум) и можеби Ричи Ликва (поновите пакувања). Претпоставувам дека на почеток ќе троши 3-5 милилитри дневно (и тоа е многу, ама ај).

За ВГ-то нема гајле од шеќери, треба ептен многу да троши дневно за да покаже минимална разлика. Мислам дека нема да влијае, но не сум доктор, нека си провери (мери). Во секој случај аналогните многу полошо влијаат (севкупно).

-----

@Tom Ford Иако сум антиталент за ароми, јас така го знам, кајфун за тутунски, некои други за слаткарници. Кајфунот е остар поради брзината на воздухот низ долгото цевче (и кај старите, Лајт, и кај новите - кај нив малку е ублажено, но пак е тука). Со долгнавестата дупка под грејачот на Прајмот уште малку го ублажија тоа, но не постигнаа „заокруженост“ на аромите (ај и јас да лупнам стручен термин :hay:). Викаат дека Прајмот дава просек, централната нота, ништо не штрчи, ги нема најдалечните или најситните компоненти, но тоа што го дава е солидно. Е сега дали останува тоа за тутунски... За КФ3Мини потврдувам, скоро е ист.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
@STRIKER Се е убаво објаснето, не знам што друго да додадам освен тоа дека Ендура Т22 беше моја прва елекронска цигара која ме одврати од аналогните.

@Tom Ford Ме подзамисли со муабетов и си го враќам филмов и уствари сватив дека освен тутунска арома во Кајфунот друга не сум ставил :rolleyes: (Scamel (Pyramid) , 555, RY4, Latakia, Am4a ...)

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно