Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Мене носот ми се сушеше (коначно да не ми течи :) ) али претежно дехидрацијата со вода ја решавав.
После месец дана тргнав .5-1 ник, се удајв, со - ник ќе бара:) добро е што се прилагодуват организмот брзо на помалу никотин, а на повеќе веќе одма ти е дури непријатен трот хитот т.е. јак.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Веќе втор ден и доги ги пензионира полека сирената (не и ја барам на женава :)) и конфучие т.е. кајфун прајм.

Жешко не жешко ама аромата и троут хитот се невидени. Всушност викот заради пократките интервали на аплицирање на ватажа, сеуште не е скоро воопшто поцрнет. И тоа цело време со сладуњави ароми.

Сега кога му го земав редот нема враќање. Само се потврдува мислењето на повеќемина дека доги е цар на мтл танковите. Имало зошто.

Сменив дрип тип од сирената, од конфучие, од Ендура, ама не бива. Тој вака како што е дизајниран е неизоставен дел од целокупното чувство.

Се разбира дека ова е субјективно мислење и можам да разберам зошто некој преферира Сирена, кајфун и други. Сите си имаат свои предности. Сирената со подоглиот пат на пареата и долгиот дрип тип можеби најдобро емулира обична цигара. Поизладен и посув чад. Кајфунот е златна средина, со фантастичен дрип тип.

Догито е сочно. Пареата скоро инстантно доаѓа од грејачот во уста. Некогаш и прска ситни искрички на јазик но не ме изгорел како АИО. Некогаш кога ќе го вжештам знае да бликне и течност на врвот од дрип типот. Ама пустото аромата е научна фантастика дури и третиот ден од викување.

Деновиве е ладно и не сум многу надвор. Сето ова може да се промени на жештина кога сирената и кајфунот ќе си го најдат своето место повторно кај мене.

Ќе надополнам мое искуство по неколку дена. Оставам уште простор. Но дефинитивно препорачувам на секој МТЛ-џија порано или подоцна да го има во колекција. Едноставно е страва од танк.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Ова е танк но.1
Ваква арома ништо не ми извадило.
OBS Engine 2
0071a2e2661f1f40cba79aad411e0f9b.jpg
4b41c0a85918dcfaeac373bc7990d9ee.jpg

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Преземено од српскиот форум и не сосема потврдено...

Шефот ги зема на големо аромите и ги препакува за да може да ги продава поевтино, така што:

Fab mix = Inawera (INW) најверојатно не е или е микс; друга фирма од Полска
Flavour Creative = FlavourArt (FA)
Xpress flavours = Flavors Express (FE)
Laurens Flavours = LorAnn's Oils (LA)
Chefs Choice = Cupcake World Flavours
The Rebranded Range = Twisted flavors, Ciggy juice i nesto drugo

За FlavourArt се знае дека не дозволува ниедна продавница да продава по пониска цена, па на пример на друго место ги викаат FlavourMax по истиот принцип.

Едит: Се разбира дека ги има и Инавера и Флејвор Арт, овие се преточувани и многу поевтини, луѓе викаат дека ги има сосема истите ароми како од оригиналите, и тоа сите или скоро сите.

Acoo1984

read-only
9 јануари 2018
31
45
ајде да се пофалам, вчера си го земав модот, од чичко али за 16 дена стигна. пробав 18-ка течност, многу ми е јака за ДТЛ, па ја разредив на три со ВГ и сега е супер. БТВ ако некој го користи атомизеров што го имам јас Lychee, има доста негативни коментари дека дека дава spitback, ама доста зависи од тоа колку е густа течноста, откако ставив ВГ 2/3, нема spitback

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Ај со среќа, тоа што си го добил е минимум за ДТЛ, 6 мг/мл никотин е горна граница, и се разбира мнозинско ВГ мора да биде.

Acoo1984

read-only
9 јануари 2018
31
45
Ај со среќа, тоа што си го добил е минимум за ДТЛ, 6 мг/мл никотин е горна граница, и се разбира мнозинско ВГ мора да биде.

Фала,имав една останата, не отворена течност, од Umbrela, па си реков да пробам да видам како ќе биде, и ќе се удавев за малку :crazy::crazy::sick::sick:, можда малку изгубив на арома, ама не се осеќа, пошо на спинерот што го имав предходно и онака не се осеќаше ни вкус ни арома, така да задоволен сум, вака од прв впечаток :):)

Acoo1984

read-only
9 јануари 2018
31
45
дали има потреба да го чувам на полнач 24 часа откако ке се испразни, како што му правевме на телефоните порано, или нема врска? :):)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема врска, кога сакаш можеш да го полниш, сепак би рекол не премногу често поради две работи:

1. Конекторот на овие евтини кинески модови е за никаде и многу често ќе се расцвета или ќе остане на кабелот, па внимавај со него
2. На хемијата на батеријата и` требаат 10-15 минути да се смири по полнење и празнење, па ако можеш да го почитуваш тоа е идеално, долго ќе ти трае, но не е ептен критично. Значи, вејпаш, се испразни, 15 минути мирува па брцаш во штекер, се наполни, извадиш од штекер, 15 минути мирува, па вејпаш. Само за долговечност на батеријата.

А и најдобро е сега на почеток да го испразниш до крај и наполниш до крај за да видиш колкав му е капацитетот и колку ќе ти трае во денот.

За оставање на полнач, не, гледај да го извадиш најбрзо што можеш (иако не е критично, може неколку саати да седи). Овие батерии не е добро да се дополнуваат кога се скроз полни и кога малку ќе се подиспразнат сами од себе, но сите полначи/модови го почитуваат тоа, освен можеби оние ептен најевтините (овој не е таков). Значи, теоретски би можел да седи со саати на кабел, но чисто од предострожност извади го кога е полн.

Acoo1984

read-only
9 јануари 2018
31
45
Иначе, на Temp Mode(го фурам на 225 степени сс316,а макс е 315 степени), вкусот и аромата се поизразени одколку на Power Mode 40W

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Само ако е грејачот таков (направен од SS). Инаку којзнае што вози (веројатно повисоки вати).

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Тикетиве на фт сами ги затварате или продавачот треба да ги затвори ?

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Преземено од српскиот форум и не сосема потврдено...

Шефот ги зема на големо аромите и ги препакува за да може да ги продава поевтино, така што:

Fab mix = Inawera (INW) најверојатно не е или е микс; друга фирма од Полска
Flavour Creative = FlavourArt (FA)
Xpress flavours = Flavors Express (FE)
Laurens Flavours = LorAnn's Oils (LA)
Chefs Choice = Cupcake World Flavours
The Rebranded Range = Twisted flavors, Ciggy juice i nesto drugo

За FlavourArt се знае дека не дозволува ниедна продавница да продава по пониска цена, па на пример на друго место ги викаат FlavourMax по истиот принцип.

Едит: Се разбира дека ги има и Инавера и Флејвор Арт, овие се преточувани и многу поевтини, луѓе викаат дека ги има сосема истите ароми како од оригиналите, и тоа сите или скоро сите.
Гуру,за овие две потврдувам дека се тоа што има пишано:
Twisted(оригилнал германски и ги има поголема палета од)Rebranged range
Исто и:
LorAnn's oils(оригинал) исто што и Laurens flavour

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Шефот ме израдува со нарачката на ароми.

Покрај сингл шот сведоци сте на мојот прв комплициран обид сам да направам Queen's Cookie Jar која ја пробав благодарение на Шарловски се разбира. Аромата е фантастика исто како и Bad Blood која ми создаде зависност по се изгледа.

liq gokica small.jpg

Ќе рапортирам како иде иако не се сомневам во сингл шот аромите. Чекам само малку да узреат :)

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Се надевам аромите нема да се лоши ко ракописот.
Море не туку бамбори туку спремај цистерна со Bad Blood веднаш штом се вратиш за да си бидам на безбедно бар месец дена.

И јас сакам, ако не ќе оди кај @gokica :D

Bla4KRa1n

hello world
15 април 2009
144
147
Скопје
www.igeorgiev.info
Здраво пријатели, сакам да ве прашам од каде нарачувате бази што стигаат брзо. Предходно нарачував од vapemolin (NicBase VPG Optima 3 mg/ml (30PG/70VG) - Capacity : 500 ml) но за жал повеќе немаат како што гледам на сајтот. Какви се овие од умбрела што пишува дека требало да се разредат со дестилирана вода? :eek:

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Од умрела тежко да најдеш, инаку не се лоши ама има и подобри. E-aromashop.com ,може од тамо. Али зависи што ти е брзо, за 2-3 недели стигале од тамо.
@krema како да го затворам тикетот?

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Здраво пријатели, сакам да ве прашам од каде нарачувате бази што стигаат брзо. Предходно нарачував од vapemolin (NicBase VPG Optima 3 mg/ml (30PG/70VG) - Capacity : 500 ml) но за жал повеќе немаат како што гледам на сајтот. Какви се овие од умбрела што пишува дека требало да се разредат со дестилирана вода? :eek:
Мислам дека aromashop.de има такви бази

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно