Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be

Vst94

hello world
27 јули 2017
85
85
Тоа е проблемот
@Nistrix- ми даде хераклес сасве греач, го ебав. Си викам ај овој седи вака ќе го користам дур ми стигнат жиците, и тој си иба матер.
Ама ко шо видов на едно видео да го ставам во алкохол за да се испере тоа гресмастот од него па да терам така

Испратено од SM-N910C преку IT.mk форум апликација

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
Тоа е проблемот
@Nistrix- ми даде хераклес сасве греач, го ебав. Си викам ај овој седи вака ќе го користам дур ми стигнат жиците, и тој си иба матер.
Ама ко шо видов на едно видео да го ставам во алкохол за да се испере тоа гресмастот од него па да терам така

Испратено од SM-N910C преку IT.mk форум апликација

Ти вика да го рибилднеш stock грејачот на клауд бистот како што сфатив.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Ако е изгорен памукот нема ништо да направиш, ако е муабетов за чистење тогаш пробај како на видеото со алкохол да се испре гресмастот:)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Уште една здравствена бабарога по таблоидите - стврднување на артериите. :eek:

Што е сомнително кај оваа „студија“:

- Мал примерок (само 15 души)
- Споредувано со непушачи (знаеме дека е поздраво да си непушач)
- Зголемување на крвен притисок и број на отчукувања на срцето во минута се точни, но знаеме дека тоа е последица на никотин и е само привремено
- И стврднувањето на артериите е привремено, и самиот доктор го признава тоа, но вели дека е „можно“ да биде трајно со редовно користење... врз основа на што? Веројатно врз основа на парите што ги примил или очекува да ги прими за да прави долгорочна студија. :innocent:
- Потполно истите работи ги викаа за кафето, па излегоа со спротивна студија. :D

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
За нарачка од ФТ преку Singpost, за колку време обично после Despatched to overseas (Country code: MK) пристига?
Горе-доле 2 недели, сепак зависи од многу фактори, па дури и звездите како ти се наклонети :)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080

- Зголемување на крвен притисок и број на отчукувања на срцето во минута се точни, но знаеме дека тоа е последица на никотин и е само привремено
- И стврднувањето на артериите е привремено, и самиот доктор го признава тоа, но вели дека е „можно“ да биде трајно со редовно користење... врз основа на што? Веројатно врз основа на парите што ги примил или очекува да ги прими за да прави долгорочна студија. :innocent:
- Потполно истите работи ги викаа за кафето, па излегоа со спротивна студија. :D
Среќа наша што постојат и објективни истражувања. :)

Electronic cigarettes, contrary to tobacco, do not stiffen the arteries
Еве и директен линк: http://www.ecigarette-research.com/EUROECHO2013-ecigs.pdf

За нарачка од ФТ преку Singpost, за колку време обично после Despatched to overseas (Country code: MK) пристига?
Еве два примера, заклучокот ќе си го донесеш сам. :)
Capture.PNG
Имав уште една слична пратка и таму беше 5 или 6 дена. Сите три беа од Колибата, но мислам дека тоа не игра никаква улога. Важна е сингапурската пошта и нивниот начин на ажурирање промени на тракингот. Поимот "Despatched to overseas (Country code: MK)" веројатно значи дека стапнала некаде на европско тло. Ова е моја претпоставка, се разбира.

Во секој слушај, за кратко време ќе се подновиш. :hay:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
За "механичари" :)

Имате попуст, односно распродажба на SXK клонови на 3fvape
Има Бакарен-Nemesis и Stingray за 6.99$
Има и интересни олд-склул дриперчиња како Atomic-кошта 4$
(штета Origen и Magma нема)

SXK Nemesis Style Copper Mechanical Mod

SXK Stingray Style Copper 18350 18490 18650 Mechanical Mod

SXK Atomic Style RDA Silver SS 20mm Redbuildable Dripping Atomizer

@Chicco69
Despatched to Oversea мислам значи дека тогаш е "летната" од Singapore накај Европа.
(може и грешам)

Обично од статус Despatched, до стигање во МК, проаѓаат 7-10-12-14.дена.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Да не биде дека гледам на гравчиња или лупам од ракав. Си кажав за моето искуство и пратки со Singapore Post. Го побарав и третиот тракинг број, а најдов и уште еден.
Capture2.PNG
На овие две им требело 4 (и помалку ако рачунаме во часови), и 7 дена. Значи зборуваме од состојба "Despatched to overseas (Country code: MK)", до "Macedonia ... Receive item at office of exchange (Inb)". Ако направиме просек за сите четири (4, 7, 6 и 5 дена), излегуваат точно 5.5 денови. Далеку е ова од две недели...

Сите овие пратки биле транспортирани во време на летни одмори. Помалку цариници, поштенски службеници и тн. Но исто така и помалку пратки, значи пата-пата.

Колегата @zoki977 ја направил нарачката за време на попустот во ФТ, што значи зголемен број на пратки / лимитирани капацитети на авиони, службеници... Се надевам ќе го "лапне" пакетчето пред викенд деновите.
Како и да биде, ќе си каже кога му стигнала ендурата и ќе ја разрешиме и оваа "мистерија". :hay:

За поимот 'Despatched to overseas' што да кажам...
Криви се и сингапурќани што одбрале универзална тракинг кованица, независно дали нивните пратки слетале на аеродромот во Виена, Далас или Сиднеј. Важно се таму некаде во 'Прекуморието', далеку од нив, а блиску до нас (потрошувачите), што со нетрпение ги очекуваме.
Во нашиов случај тоа значи дека се стигнати во Виена, Рим, Истамбул и тн. и чекаат авион за Скопје.

Ако добро размислам, праткиве што сум ги нарачувал мераклиски се изнашетале ... јас за 10 животи нема ни пола од нивното да видам.
Не е во ред тоа. :silentsry:

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Ако не се лажам,
Despatched to Overseas статусот го добивав circa 10.дена откако ќе добиев tracking број.

Мислам дека за Singapore Post некогаш работат помали шпедитори,
во Кина за Алиекспрес нарачки обично е 4PX во ХонгКонг ако не се лажам е EZSolutions/Parcels.

Дефинитивно за различно време стига со SingPost зависно од земјата од каде што е пратена пратката.

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
@rilly

Ти си знаеш,
Ко што пишав, Noisy Cricket е за луѓе што користат механика и билдаат според amp limit-от на батериите.
(Иако Noisy Cricket 2-ка има доста заштита,
сепак МОРА да имаш ЅВЕР јаки батерии од типот Sony VTC 5A за ваков тип на користење на ваков мод, поготово ако се иде испод 0.3.ohm)

Купи си Мерлин тогаш,
да не те предомислувам :)
па ќе ни пишеш дали стварно вади Горка арома и дали тече ;)

GO BIVA LI OVOJ MOD MI SE DOPAGJA
ama jas sakav noisy cricket 2 oti e mech mod ...site elektronski modovi mi se rasipuvast sa 6.7 meseci...i ostanuvam na cedilo dodeka najdam pati za nov oti mene ne mi se bas evtini...
poz.
i dali od ovaa stranica stigat brzo i korektno..
Authentic SOOMOOK FF91 200W Black TC VW Variable Wattage Box Mod

Sent from my LG-G3 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Овој е од тие што се расипуваат. :hay: Се зезам, не знам ништо за него, но според цената и името (непознат производител) е исто такво кинеско *****. Башка и оптимист дека ќе пукне 200W со две батерии. Ќе пукне, само што. :hay:

Можеби ќе се погоди (како и секоја електроника), но не ми ветува многу.

Инаку, 3fvape за мене е втора по доверливост, по Фастек. Знаат да се малку стиснати за некои работи (по нивна вина немаше производ и не ми го заменуваа со друг додека не доплатив долар разлика), но тоа сепак е во рамките на коректноста.

Noisy Cricket 2 имаше проблеми со потенциометарот (заглавуваше или не работеше), избација поправена верзија, треба да внимаваш (или да ги прашаш) која верзија. Имаше и поширока верзија, не знам дали е истото тоа или не. Јас не би зел Noisy Cricket 2, иако сум изгорен по паралелен механички мод.

Добро, не сум до толку изгорен, но да се појавеше некој гарантирано добар сигурно ќе го земев. Сега ќе погледнам што има на Фастек...

На пример овој, за жал само розовка боја, другите се потрошиле.
Овој не ми се допаѓа затоа што е со жици и лемењето е сомнително, но сепак жиците се достапни и можат да се прелемат ако треба, но има друга работа, пластика е, сол ќе се направи ако падне.
Овој е многу стар, солиден, но бојата го кине, како и бакарниот конектор (ќе се изеде по многу долго време)
Овој шознам, малку е сомнителен, ако не се ракува добро може да направи спој (како и повеќето механички модови)
Исто...
Исто...
Исто...
Исто...
Овој е најдобар од овие, но и значително поскап...
Или овој, пробај со купон MAP колку ќе ти спушти, но не верувам ептен многу...

Не знам, од овие никој не можам со мирно срце да ти препорачам, освен можеби последните два.

Едит: Кај го најдов, сега треба да го звизнам за мене. :hay:

Или не, кој ќе чисти бакар од оксиди...

Едит 2: @rilly Заборави сето тоа, ти го препорачувам овој, многу солиден (погледни ги ривјуата, сите се добри), нема екран што може да се скрши, а ќе си наместиш јачина со потенциометарот по осет (не е механички). Само, добри батерии за него (како и секогаш). Или, пошто некои спомнуваат дека му се лупела бојата, сребрениот. И/или маскирна униформа.

Последна промена:

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Овој е од тие што се расипуваат. :hay: Се зезам, не знам ништо за него, но според цената и името (непознат производител) е исто такво кинеско *****. Башка и оптимист дека ќе пукне 200W со две батерии. Ќе пукне, само што. :hay:

Можеби ќе се погоди (како и секоја електроника), но не ми ветува многу.

Инаку, 3fvape за мене е втора по доверливост, по Фастек. Знаат да се малку стиснати за некои работи (по нивна вина немаше производ и не ми го заменуваа со друг додека не доплатив долар разлика), но тоа сепак е во рамките на коректноста.

Noisy Cricket 2 имаше проблеми со потенциометарот (заглавуваше или не работеше), избација поправена верзија, треба да внимаваш (или да ги прашаш) која верзија. Имаше и поширока верзија, не знам дали е истото тоа или не. Јас не би зел Noisy Cricket 2, иако сум изгорен по паралелен механички мод.

Добро, не сум до толку изгорен, но да се појавеше некој гарантирано добар сигурно ќе го земев. Сега ќе погледнам што има на Фастек...

На пример овој, за жал само розовка боја, другите се потрошиле.
Овој не ми се допаѓа затоа што е со жици и лемењето е сомнително, но сепак жиците се достапни и можат да се прелемат ако треба, но има друга работа, пластика е, сол ќе се направи ако падне.
Овој е многу стар, солиден, но бојата го кине, како и бакарниот конектор (ќе се изеде по многу долго време)
Овој шознам, малку е сомнителен, ако не се ракува добро може да направи спој (како и повеќето механички модови)
Исто...
Исто...
Исто...
Овој е најдобар од овие, но и значително поскап...
Или овој, пробај со купон MAP колку ќе ти спушти, но не верувам ептен многу...

Не знам, од овие никој не можам со мирно срце да ти препорачам некој, освен можеби последните два.

Едит: Кај го најдов, сега треба да го звизнам за мене. :hay:

Или не, кој ќе чисти бакар од оксиди...

Едит 2: @rilly Заборави сето тоа, ти го препорачувам овој, многу солиден (погледни ги ривјуата, сите се добри), нема екран што може да се скрши, а ќе си наместиш јачина со потенциометарот по осет (не е механички). Само, добри батерии за него (како и секогаш). Или, пошто некои спомнуваат дека му се лупела бојата, сребрениот. И/или маскирна униформа.
fala mnogu za tvojot trud
ama jas nieden od tie ne bi zemal...nemozam svasta u raka da drzam i dizajnod doagja u predvid...sakam nesto so dve bateri ama fino da izgleda...me predomisluvaate sto i da odberam...
od bateri sakam ovie da gi zemam...

NKON | MXJO IMR18650F 3000mAh - 35A

ili novite vtc6 ili vtc 5

na kraj ke treba da se odlucam za toa sto mene mi odgvara rizik postoi sekogas
poz.

Sent from my LG-G3 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не таа, полоша е и од LG H2. Бидејќи ќе ги тераш на високи ампери, само Sony VTC, најпрепорачливо VTC5A, па надолу (6-ка не, односно ако размислуваш за шестка, подобро Samsung розовите).

За естетика, не можам да ти ја погодам, но што не го погледнеш Evic Primo, или некои од Руловците (слични по облик како тој горе безимениот). Стручњаците за генерирање облаци повеќе ги знаат и се надевам дека ќе се уфрлат.

Што и да правиш, не земај мод со една батерија, строго со две или повеќе. :hay:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@rilly
Механички мод со две сериски врзани батерии ни на душман не би препорачал. Тоа е опасна територија.
Колегата @Gajche-X ти предложи еден куп "нормални" варијајнти, @Metuzalem едно чудо механики.
Јас би ти предложил нешто сигурно (во минатото користеше и батерии од Лап-топ) и модерно, значи 21 век.

Прв избор, најдобро за парите, а да бидеш дел од модерниот свет -
$40.72 Authentic VOOPOO DRAG 157W TC VW APV Box Mod - 5-157W / 100-315'C (200-600'F) / 2*18650 at FastTech - Worldwide Free Shipping

Втор избор $39.95 Authentic Joyetech eVic Primo 2.0 228W TC VW APV Box Mod - 1-228W / 200-600'F(100-315'C) / 2*18650 / reverse charging / real-time clock at FastTech - Worldwide Free Shipping

Ако те чеша џебот, $69.39 Authentic SBody VapeDroid C2D1 167W VW TC APV Box Mod - 1-167W / 2*18650 / zinc alloy at FastTech - Worldwide Free Shipping (DNA best buy), @MikickoHC и @Ace Lud може да потврдат или да ме негираат).

За малку пари, a многу музика Eleaf Istick 100W MOD(without USB cable) - $12.99 (ова и мене ми боде очи).

Тоа дека електронски модови цркаваат на 6-7 месеци е мит. Механичките имаат свои проблеми исто така. Грижата на корисникот е примарна.

Мала дигресија,
секогаш кога купувам атомајзер, купувам и резервно стакло, а ни едно ми се нема скршено до сега. Корисникот, корисникот, тој е најчесто виновник. :)

Допуна:

Прашуваше и за Мерлин мини. Јас имам нормален Мерлин 4 мл. Најбољи метал што сум сретнал. Идеален дек за викување. Тоа горкото што србите го сетиле на одредени ароми (се работи за едно дете што прави ривјуа), нема врска. Вади некоја сурова оштра нота, ама далеку од страшно. Многу пострашно е што се лигави од сите позиции, како што еднаш кажав, не смееш попреку да го погледнеш...
Последно што ми се случи, 510 штрафот прошлајфува сам од себе. Појма немам зошто (никогаш го немам пипнато). Нормално и од таму почна да цури.
Зборувам за Мерлин "макси", ама јас би се клонел подалеку од него...

Како што колега Гајче ти предлижи, Скајлајн вреди да се проба, а ако си на малку повисоки вати, нема подобро од Ammit (првиот). Вреди да се проба и Wotofo Serpent SMM. Ако си ептен на дробно, OBS Engine е интересна понуда.

Допуна 2:

За батерии (пошто сакаш евтино а добро), строго Samsung 25R.
Трпи 50 - 100 ампера импулси, гарант нема да ти ја разнесе фацата. :)
Untitled-7.jpg

Последна промена:

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301

А кајгана кусо да не се, одма го објавиле кај нив.
Лешинари.

Ми се сфиѓа колку не обраќате внимание на студииве :) До толку не ви е шубе?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Мали совети за организирање на електронските цигари

Организер за шминки/ кармини брка одлична работа за електронски цигари. Се на едно место. Некои ги ставив чисто да ја видите што и колку може да собере.
Акрилен, купен од Џамбо, 250 денари. Има уште една верзија помала.

VTC mini одлично си легнува, ама поголеми модови со две батерии (istick 50W до пола го собира) и со три батерии нема да ги собере.
upload_2017-9-13_2-2-18.png
upload_2017-9-13_2-8-55.png

За мешање течности, двете пипети и мензурата беа отприлика 30-50 денари секое, исто од Џамбо
upload_2017-9-13_2-10-39.png

upload_2017-9-13_2-11-8.png

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно