Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Многу ми се допаѓа дизајнов на Speed Revolution, баш класика.

Е сега, прашање е каква арома вадат?

Со оглед на тоа дека се флејвор м2л сквонк атомизери, ваљда вадат топ арома ако се билднати ко што треба.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Еееенд ,хир ви го аген :)

Руло РХ генерација 3

(Чајна штанца за "децата" да имаат "нови"
играчки за летен распуС. : ) )

a4e284d16ffd338cebafb45fb174952d.png

9184cb055715754038b461bb19b43a16.jpg

aa8409e2af0294600d6f00f9194cd72e.png

58ba4210674919e6164ae2f1169e6b0c.jpg

a926274d1336c27db4331c4bdba8f834.jpg

Пре-ордер на 3fvape - 59$ Руло+Гном Тенк
Authentic Wismec Reuleaux RX GEN3 300W Grey TC VW Mod GNOME Tank Kit

Само Руло РХ генерација 3 - 46$
Authentic Wismec Reuleaux RX GEN3 300W Grey TC VW Box Mod

Sent from my iPad using Tapatalk

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
На светско ниво секојдневно се шири вејперскиот круг, па одтаму е и борбата за доминација на пазар.
На крај се сведува дека сетоа ова е исти ѓавол во различно пакување.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Еееенд ,хир ви го аген :)

Руло РХ генерација 3

(Чајна штанца за "децата" да имаат "нови"
играчки за летен распуС. : ) )

a4e284d16ffd338cebafb45fb174952d.png

9184cb055715754038b461bb19b43a16.jpg

aa8409e2af0294600d6f00f9194cd72e.png

58ba4210674919e6164ae2f1169e6b0c.jpg

a926274d1336c27db4331c4bdba8f834.jpg

Пре-ордер на 3fvape - 59$ Руло+Гном Тенк
Authentic Wismec Reuleaux RX GEN3 300W Grey TC VW Mod GNOME Tank Kit

Само Руло РХ генерација 3 - 46$
Authentic Wismec Reuleaux RX GEN3 300W Grey TC VW Box Mod

Sent from my iPad using Tapatalk
Aма ќе се почека за Рулово.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
"Механичари" :D
Стасал и НемеЗис,
Скајлајн сеуште "исчезнат" у "акција" :(

a76518d2f02a99a7ebc0eb9110e6ea52.jpg

Edit:
Немезиз го "Ќарив" на лицитација на еБај за 7 и нешто долари.
не е лош,али не е и сјаен(свичот е добар/одличен-имам и магнети за него,навоите се топ.
али на горната капа нема дупли штраф за подесување дрн-дрн/клацкање на батеријата ,сепак не е страшно земајќи ја цената и предвид)

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
"Механичари" :D
Стасал и НемеЗис,
Скајлајн сеуште "исчезнат" у "акција" :(

a76518d2f02a99a7ebc0eb9110e6ea52.jpg

Edit:
Немезиз го "Ќарив" на лицитација на еБај за 7 и нешто долари.
не е лош,али не е и сјаен(свичот е добар/одличен-имам и магнети за него,навоите се топ.
али на горната капа нема дупли штраф за подесување дрн-дрн/клацкање на батеријата ,сепак не е страшно земајќи ја цената и предвид)

Јас би го оставил федерот на немезис свичот. Расклопи го и види како се движи струјата, и ќе ти текне зашто.
А ако ти се наоѓа пуна бакарна жица, можеш да пробаш и со таков федер, може ќе ти прави повеќе ќеф филингот споредено со фабричкиот пошто е помек бакарот. А и подобра спроводливост ќе добиеш, јес да не верувам дека ќе има некој којзнае колкав бенефит на тоа поле пошто си ниска струја.
Само намотај на цевче со одговарајуч дијаметар и имаш бакарен федер.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Колку би ли држел таков федер од бакар рачно намотан имајки предвид дека е доста мек по природа, моја проценка е дека за кратко време ќе се набие. Можеби грешам :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
Колку би ли држел таков федер од бакар рачно намотан имајки предвид дека е доста мек по природа, моја проценка е дека за кратко време ќе се набие. Можеби грешам :)
Така е, одма се набива , али пак останува у него "федерлук". Се добива меко копче со краток од.Зависи и која дебелина е жицата, ако е многу тенка ќе биде за сингл употреба :).
Мене ми прави ќеф, на друг може нема.
Не е тешко да се проба у секој случај.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
Заборавив да додадам, јас мојот го правев со 1-1.5мм жица, не ми текнува точната дебелина во моментов

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Топ ми е фабричкиов федер сеа за сеа.
магнетите не ги бендисав,пробав со 2 магнета,а пробав и со 3,некако не е тоа тоа.
фабричкиов федер е таманка,мислам дека е посребренет,бар така делува.
Релативно мек со релативно краток throw.

(ионака Kick бапнав,така да не е страшно ако не е бакар и ако има релативно голем волтиџ дроп
башка ова ми е за кеиф земено,не планирам да ги користам цеФкиве секој ден :) )

ова со бакарниов федер,ќе го пробам ко ќе најдам жица,треба да протарашкам низ подрум :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
1 мислам дека нема, 1,5 или 0,75 бакарна жица. Кај мене 3 магнета се топ, и со кик и без кик работи одлично.

Sent from my iPhone using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Со магнети може да стое исправен на копчето, а кога е со федер од самата тежина натиснува на копчето и притиска до положба на Fire. Ваљда ме разбра :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.620
Скопје
Со магнети може да стое исправен на копчето, а кога е со федер од самата тежина натиснува на копчето и притиска до положба на Fire. Ваљда ме разбра :)
Оној најубавиот што беше на фастек не му држи федерот. Од поновите модели(на времето) имав со сд патерн и стоеше исправен со фабрички федер без да пука.
Така да зависи што федер му се нашол при рака на клонерот.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
^
Хехе :)
Моево не "пука" исправено, пробано и со најтешкиот атомизер (Тајфун ГТ2).

Незнам што клон е моево.
Може ќе го препознаете од сликиве.
(Hcigar не е 100%)

2ee3296d918f24398e530c22e8152541.jpg

69d1818a13fdb7f73372334dee0991c4.jpg

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Оној најубавиот што беше на фастек не му држи федерот.
Токму така, го земав најдобриот по препорака на @Metuzalem но за кратко време го снема, се сеќавам дека тој сакаше да земе уште еден кога имаше голема распродажба ама мислам дека не успеја (беа неколку парчиња на залиха).
Инаку овој примерок што го имам кај мене е навистина убава реплика со совршени навои, воопшто не се познаваат каде се надавани цефките, fire копчето му работи убаво, горе на 510 конекторот има опција за штелување на висината на атомизерот, а под него шраф за штелување на налегнувањето брз батеријата. Подоцна му земав и кик кој што се покажа како добра опција за регулација на ватажa.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
После 3-4.дена тестирање на VG-то и PG-то од Интерхем,
можам да го пишам следново :

(Големо Благодарам до @MikickoHC,
ми даде ПГ и ВГ да ги пробам и видам дали ќе ми се допаднат)

Смучкано во Сабота и Недела 3.рецепти што знам каков вкус треба да имаат.
(Едноставни Пита од Јагода, Јагода Крем/Милк рецепти што се шејк-н-вејп или бараат 24-36.часа и спремни се за парење)
(се е смучкано во стаклени флашички убаво измиени и исушени,
за да се избегне потенцијална "контаминација" од пластични флашички кои можеби претходно сум ги користел со разни течности )

Во 1 од рецептите користев и ПГ и ВГ од Интерхем
(мислам дека Интерхем беше фирмата у Лептокарија :) )

Во останатите 2 рецепти користев само ВГ од Интерхем а ПГ од Инавера.

Во првата рецепта со ВГ и ПГ од Интерхем,
веднаш се осети некоја чудна позадинска нота,
да ја наречам пластично хемиска.
(Интензитетот на "хемија" го препишувам на ПГ-то)

Во останатите 2 рецепти каде што користев само ВГ од Интерхем,
веднаш после мучкање немаше претерани off ноти, НО сепак ко да осеќав нешто чудно у позадина(може и сугестивно да е)
После 2.дена/48.часа се појачаа некои чуднички off ноти, пак ќе ги наречам "хемија".
Еве и денес пробувам, и тие "off" ноти ко да ми стануваат се подоминантни.
Пак ќе повторам, може да е сугестија у прашање а може и да е чиста навика на Полскиве/Англиски/Германски ПГ и ВГ од Инавера, Молин и компанија.

Се на сѐ,
ВГ-то би го користел и мислам дека би го свикнал/навикнал за многу кратко време, за ПГ-то не сум сигурен али мислам дека и него би можел да го навикнам.

Мислам дека во Тутунски миксови, скоро и да не би се осеќале никакви off ноти од ова ПГ и ВГ.

НАЈБИТНО, во 3-4.дена користење, немав никаков "здравствен" проблем, ниту индикација од типот гадење, тахикардија, висок/низок притисок, тремор, главоболка, зуење во уши итн итн.

Кога би немал друг извор, скоро сум сигурен дека би ги користел и ВГ-то и ПГ-то од Интерхем.

(Баш ќе ги оставам флашичкиве да зреат 2.недели,па ако не заборавам ќе пишам дали off нотиве стануваат уште по-доминантни или полека ветреат)

(Незнам дали 24-48.часа отворено/извадено капаче на флашивр во кои ги имам смучкано рецептиве би помогнало малку од малку да изветреат "хемија" нотиве?хм...)

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
И јас земав минатата недела ВГ од Интерхем. Чекам да ми се намалат резервите на смуќкани течности за да го стартувам. Сега за сега си дреме во фрижидер...

Планирам вака да го тестирам:
1. Прво отворање на капачето и њушкање директно од шише (многу може да се научи од кучињата) :)
2. Гол ВГ во чист атомајзер/нов греач/памук
3. Истото од точка 2, но со проверена никотинска база, евентуално некоја капка дестилирана вода.
4. Комплет со сите нишани (ароми) како што и ти си направил, но и зреење од мин. 2 недели

И јас на невидено, некако повеќе очекувам од глицеринот, а и муќкам со 70% ВГ. Останатото е 15% никотинска база Молин, само 15% ПГ. ПГ-то значи учествува "симболично" малку, па и да не е којзнае што, тешко би се детектирало.
Во секој случај последново литро ПГ од Инавера ќе ми трае најмалку до крајот на годинава ... инаку е топ, без никаков мирис/вкус.

Добро е што имаме локален извор на ПГ и ВГ бидејќи нарачување од надвор значи литарско пакување (барем за мене), а тоа обавезно заглавува на царина. Не дека правеле проблем до сега, но и тие 120 денари треба да се пресметуваат во финалната цена - се на се, многу поскапо (за 3 пати).

Допуна

@Gajche-X
Таа пластично-хемиска нота може да се објасни, бар 50%. :)
Шкљ пластично шише ја контаминира течноста најмалку со мирис на пластика. На овие од Интерхем стои "HD-PE" знак ... ама на налепницата.

Од Виола нарачував по 0.5 Л глицерин, за ден или два ќе ми се јавеа по тел и си го подигав. Преточуваат од некакви буриња очигледно. Веднаш го користев скоро целиот, гледав да не стои многу во пластичното шише. Скоро најдов некое заборавено "полче" со многу малку глицерин на дното и ја применив кучешката техника. :)
Копаше несносно на пластика и заврши во канта, нормално. Овие шишиња од Интерхем делуваат поквалитетно, но се бива...

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Chicco69

Нема никаков мирис коа го мирисаш од флаша друже скроз е неутрално, баш ги споредував вчера со Инавера и Молин.

Баш ме чуди, од каде искача таа нота, ама пак ќе кажам, може е сугестија (филм си праам у главата, или пак рецепторот у нос и на јазик ми е навикнат на Poland VG :) )

Мислам дека е навика у прашање пред се.

(Така ми беше коа после 11.месеци користење ecigexpress никотин, почнав Cyprus Nicotine да користам, ми фалеше troat hit , после 5-6.дена ми се навикна грлото)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
И јас земав минатата недела ВГ од Интерхем. Чекам да ми се намалат резервите на смуќкани течности за да го стартувам. Сега за сега си дреме во фрижидер...

Планирам вака да го тестирам:
1. Прво отворање на капачето и њушкање директно од шише (многу може да се научи од кучињата) :)
2. Гол ВГ во чист атомајзер/нов греач/памук
3. Истото од точка 2, но со проверена никотинска база, евентуално некоја капка дестилирана вода.
4. Комплет со сите нишани (ароми) како што и ти си направил, но и зреење од мин. 2 недели

И јас на невидено, некако повеќе очекувам од глицеринот, а и муќкам со 70% ВГ. Останатото е 15% никотинска база Молин, само 15% ПГ. ПГ-то значи учествува "симболично" малку, па и да не е којзнае што, тешко би се детектирало.
Во секој случај последново литро ПГ од Инавера ќе ми трае најмалку до крајот на годинава ... инаку е топ, без никаков мирис/вкус.

Добро е што имаме локален извор на ПГ и ВГ бидејќи нарачување од надвор значи литарско пакување (барем за мене), а тоа обавезно заглавува на царина. Не дека правеле проблем до сега, но и тие 120 денари треба да се пресметуваат во финалната цена - се на се, многу поскапо (за 3 пати).

Допуна

@Gajche-X
Таа пластично-хемиска нота може да се објасни, бар 50%. :)
Шкљ пластично шише ја контаминира течноста најмалку со мирис на пластика. На овие од Интерхем стои "HD-PE" знак ... ама на налепницата.

Од Виола нарачував по 0.5 Л глицерин, за ден или два ќе ми се јавеа по тел и си го подигав. Преточуваат од некакви буриња очигледно. Веднаш го користев скоро целиот, гледав да не стои многу во пластичното шише. Скоро најдов некое заборавено "полче" со многу малку глицерин на дното и ја применив кучешката техника. :)
Копаше несносно на пластика и заврши во канта, нормално. Овие шишиња од Интерхем делуваат поквалитетно, но се бива...
Ама само ВГ то од Интерхем. ПГ то не е проѕирно и мириса на некоја хемија! Тоа не е за употреба,за нашава работа

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Купон од само -5% на Фастек: SALE

Некои викаат дека е баг во системот, некои дека им го дале приватно по мејл, некои дека им покажува 10% но при чек-аут се враќа на 5%, некои дека важи до 31 јули...

Ништо од ова не е потврдено, само проверив дека номинално ми го дава попустот во корпа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нектарот пред фрлање во ѓубре... Врвот на столбот (под едно од шрафчињата за монтирање на жица) се истенчи (разјаде, заобли) од жицата и веќе нема шанси да ја задржи. Губам саати (добро, така се вика) да монтирам грејач, ама џабе (дури и со два-три круга околу шрафчето). Треба или да го турпијам столбот (краткорочно решение) или да ставам шајбна (но таа треба да биде мала, да не допре до ѕидот или до средината каде што се дупчињата, па треба неа да ја турпијам). Ама прво треба да ја најдам. И претпоставувам дека кога ќе го средам тој столб, веднаш потоа ќе му се случи истото на другиот.

Проклетството на кинескиот метал.

Подобро ќе активирам некој друг атомизер или дрипер, ама се блокирав, не знам кој, само ги гледам и никако да се одлучам (проклетството на преголемиот избор :hay:).

А купонот бил 10% за нарачки над 125$. :)

Последна промена:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Не знам шо толку го фалите Нектарот, не сум импресиониран од него. Приметив кога ќе го запаткам 5-6 пати, загрева за сите пари и тоа со 1ом грејач. SXK Doggy го јаде за доручок мада и него не го користам толку, заради кајфуниве.

Скајлајнот кацнал сабајле во Македонија, се надевам викендот ќе можам да си играм со него. :inlove:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Помислив и јас на Doggy, знам дека Метузалем му фрлаше око, а Гајче го охрабруваше да го пуцне. :hay: Не се сеќавам на разврската.

@Astraion
Скајлајнот ти е ... па скоро во раце. Браво.

Мојот штотуку тргнал од Амстердам, ама тоа значи уште цела недела да стигне тука. Ах тие Холанѓани...

Чико во меѓувреме:
waiting.gif

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно