Што - замени одеднаш цигари за вејп или како ?За сега немам план, он ми е верно другарче во добро и во зло.![]()
Токму така, како со нож пресеков, инаку трошев за малку 3 кутии на ден.Што - замени одеднаш цигари за вејп или како ?
Честито нека е Крема. Истото и ја го направив, пресеков наеднаш од цигари на вејп. Наполнив 6.5 години без цигари но и 1.5 година без вејп. Доста е...Токму така, како со нож пресеков, инаку трошев за малку 3 кутии на ден.
Thanks

Јас намалив пред 2 год - по пола кутија на ден пушам - ама никако помалку неможам да смалам..Токму така, како со нож пресеков, инаку трошев за малку 3 кутии на ден.
Thanks
Со подовите слабо стојам и не знам што да ти препорачам, за обични цигари од кај нас би било вака:Јас намалив пред 2 год - по пола кутија на ден пушам - ама никако помалку неможам да смалам..
Ај те молам некој предлог за Вејп некој производ што би можел да користам да ми препорачаш .
Иначе мислиш без проблем ќе ми исчезне навиката за никотин - лесно се поминува тоа и брзо ?
Или станува збор за Ел. цигари што содржат никотин како во видеото на твојот профил ?
Благодарам однапред..![]()
Фала многу - ај ќе чекам уште @krema да видам што ќе препорача па да си купам едно и да „цуцам„Со подовите слабо стојам и не знам што да ти препорачам, за обични цигари од кај нас би било вака:
![]()
Umbrella Prestige
Umbrella Prestige е компактна сè-во-едно електронска цигара со елегантен дизајн, одлични карактеристики и е наменета не само за почетници, туку и за сите.umbrellashop.mk
Umbrella AIO-Е-цигари
<p>Амбрела АИО е првата електронска цигара од Амбрела од моделот се во една.<br />Тоа е доволно моќно да ги задоволи дури и најсложените корисници, а од друга страна лесно е да се користи и исто така е идеално за почетници.<br />Единствениот систем противumbrellashop.mk
Adept со Zlide атомизер-Е-цигари
Adept мод со Zlide aтомизет доаѓа од Инокин. Овој брилијантен мод е отпорен на вода, прашина и удри и во комбинација со атомизаторот Zlide е првенствено наменет за љубителите на МТЛ режимот за користење електронска цигара.umbrellashop.mk
Имам јас една Endura T22 нова, од првите 2 е дефинитивно подобра.
Генерално е тоа што го кажа колегата @Sharlovski, може на почеток да одиш со малку поголем процент на никотин и со тек на време да намалуваш (процентот на никотин би зависиели од тоа со каков сетап ќе почнеш), сепак на почетокот ќе имаш потреба од повеќе никотин бидејќи твојот организам е навикнат на таа количина.ај ќе чекам уште @krema да видам што ќе препорача
Секоја чест на членот @Metuzalem за темиве. Буквално Се за електронските цигари.
Сакаш да кажеш дека успеа скрос да баталиш пушење?Благодарение на добрите познавачи на форумов, и јас пред скоро 5 години ги оставив цигарите. Успеав да навлезам до степен да можам да виткам, правам течности и се друго што ми е потребно.
Можам да кажам дека за сите сознанија апсолутно немав потреба да барам дополнителни информации од други извори. Тоа само уште еднаш говори колку капацитет и квантум на сознанија имаат членовите вејпери на форумот.
Од плејадата ќе ги споменам Метузалем како неприкосновен познавач на областа на различните модови, атомизери, жици, батерии и сета друга опрема поврзана со вејпот. Шарловски има фокус на течностите и аромите. Верувам дека од нив двајца не постојат поголеми познавачи на респективните области. Не само во земјава туку и пошироко во регионот. Но тоа не го минимизира придонесот на многу други членови во оваа секција.
Најважно од се е дека постои голема солидарност да се помогне. Не само со постови на форумов туку и преку кафе средби, позајмување на опрема додека некој се снајде и сл.
Мене ми е мака што имам помалку време да партиципирам. Но и да следам трендови. Не знам ништо за подовите, никотинските соли и сл. Сеуште сум со три istick power кои добро служат и после години. И два атомизери spica pro. Клонот од Coppervape на овој атомизер го тепам сеуште и не сум сменил ни една гумица до сега. Чудесија.
Поздрав до убавото друштво.
Сакаш да кажеш дека успеа скрос да баталиш пушење?
Или остана 5години на вејп?
Браво за тебе друже!Ги оставив обичните цигари. Сеуште вејпам. И немам намера да ги оставам електронските уште некое време. Строго MTL односно многу малку вовлекувам во белите дробови. Практично си пафкам, ете како некој ритуал.
Обични цигари запалив неколку во тек на летувањето оваа година. Не ја понесов со мене електронската. И не ми се допадна воопшто. Повторно почувствував колку смрдат, ме замелушуваат со никотинот, хемикалиите, и ми ја сушат устата. Електронските цигари, штом се навикнеш, се каде каде попријатна опција. Барем за мене.
Браво за тебе друже!
Инаку јас имам лошо искуство, баш нарочито тоа што на времето кога ги афирмираа, повеќе им беше рекламата дека ,,е цигарата помага за одкажување на цигарите и воопшто пушењето" бев меѓу првите што зедов Амбрела тогаш, и ништо, неделно тргав по 2шишенца со 25мг никотин (или како беа не се сеќавам)! И еднаш заборавив да ја наполнам, купив цигари и се навратив пак на цигарите и тоа дупло, (првата недела 3кутии денот тегнев)..
После тоа пробав пак со електронската и видов колку едноставно не чинела (течноста)
Сега не знам ни што течности има ни колку се океј.
Ама ме изненади по толку време дека има сеуште луѓе кој што користат е-цигара..
Сигурно нешто се подобрило?
Ми фаќа око муабетов, искрено би зел повторно.. иако пред неколку месеци зедов Ајкос и го баталив по 2/3 неделиМоето прво искуство ел цигара беше исто некоја цигара и течност од амбрела. Само после неколку павкања, прскање на жешка течност во уста, грда арома, ја баталив и се вратив на обични цигари.
Но после неколку месеци решив да променам тактика и да настапам со малку повеќе сознанија. На форумов ми ја препорачаа Endura. А Шароловски ме снабди со квалитетни течности. Веќе беше сосема друга приказна.
Како што напишав денес користам Spica Pro атомизер, кој има сува пареа и силен удар на грло дури и со малку никотин во течноста. Со тутунска арома ми е задоволство. Далеку од вкусот на обична цигара. Но за мене многу подобро и поприфатливо како вкус и начин на задоволување на потребата или ритуалот.
Ми фаќа око муабетов, искрено би зел повторно.. иако пред неколку месеци зедов Ајкос и го баталив по 2/3 недели
Каде се наоѓаат убави течности?
Ех кога пред 3 години успеав да прекинам со цигари еден месец . Колку подобро се осеќав. Поздраво и тоа се примети одма после неколку недели ( кондиција, нема задишаност) Ми сметаше здивот и мирисот на облеката на цигари кога се разминував со пушачи на улица (кои БТЊ не пушеа во моментот! ) . Неверојатно и вкусот на храната колку се подобри .Ги оставив обичните цигари. Сеуште вејпам. И немам намера да ги оставам електронските уште некое време. Строго MTL односно многу малку вовлекувам во белите дробови. Практично си пафкам, ете како некој ритуал.
Обични цигари запалив неколку во тек на летувањето оваа година. Не ја понесов со мене електронската. И не ми се допадна воопшто. Повторно почувствував колку смрдат, ме замелушуваат со никотинот, хемикалиите, и ми ја сушат устата. Електронските цигари, штом се навикнеш, се каде каде попријатна опција. Барем за мене.
Со подовите слабо стојам и не знам што да ти препорачам, за обични цигари од кај нас би било вака:
![]()
Umbrella Prestige
Umbrella Prestige е компактна сè-во-едно електронска цигара со елегантен дизајн, одлични карактеристики и е наменета не само за почетници, туку и за сите.umbrellashop.mk
Umbrella AIO-Е-цигари
<p>Амбрела АИО е првата електронска цигара од Амбрела од моделот се во една.<br />Тоа е доволно моќно да ги задоволи дури и најсложените корисници, а од друга страна лесно е да се користи и исто така е идеално за почетници.<br />Единствениот систем противumbrellashop.mk
Adept со Zlide атомизер-Е-цигари
Adept мод со Zlide aтомизет доаѓа од Инокин. Овој брилијантен мод е отпорен на вода, прашина и удри и во комбинација со атомизаторот Zlide е првенствено наменет за љубителите на МТЛ режимот за користење електронска цигара.umbrellashop.mk
Имам јас една Endura T22 нова, од првите 2 е дефинитивно подобра.
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
MOUSE WIRED A4TECH Bloody Gaming, L65 Max Honeycomb , RGB, USB, 12000CPI, Black
990,00 ден