Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Електро факултет

SNACHG

hello world
23 февруари 2010
177
17
Дечко уште леташ во облаци и мислиш дека тоа што се предава на ФЕИТ е се од информатика и сл технологија.Според мене не е квалитетен и во погорниот пост реков зашто прочитај и коментирај потоа.А ти реков кога ке се вработиш сам ке видиш кои ке ти се предностите а кои слабостите на ФЕИТ.

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41
Дечко уште леташ во облаци и мислиш дека тоа што се предава на ФЕИТ е се од информатика и сл технологија.Според мене не е квалитетен и во погорниот пост реков зашто прочитај и коментирај потоа.А ти реков кога ке се вработиш сам ке видиш кои ке ти се предностите а кои слабостите на ФЕИТ.

Кога не би имал избор за на кој факс за информатика би се запишал, пошо 100% зависи од тоа дали имаш финансии за запишување што би одбрал? Значи тие се факултетите, и сертификат да полагаш пример циско не е така ефтино, а неможеш да се вработиш без факултетска диплома или сертификат(немора да значи но сепак треба од негде да почнеш), со средно образование тешко да најдеш работа(фала богу има исклучоци али мн ретки).

SNACHG

hello world
23 февруари 2010
177
17
Абе види и јас се согласувам со тебе дека квалитетното образование кошта тоа е факт, али не ми се допага кога знаеме дека нашите државните факултети не вредат т.с немаат добра практична настава а ние ги фалиме како да се едни од најдобрите.Искрено кажано сега да би се запишувал на факултет би избрал приватен, зашто затоа што мислам дека се постручни, попрактични и повеке се замаарат проф за студентите за разлика од државните.Не знам дали е како што велат ги пушкале сите али како и да е ако си спремен и сакаш да научиш сигурен сум дека имаш поголеми можности да научиш наспроти државните посебно на вие актуелните каде се запишуваат по 600 студенити (наравно проф неможе да посвети вниманије на сите студенти али тоа не е проблем на студентите него на факултетот и на универзитетот)

^Predator

hello world
12 март 2008
293
18
SNACHG, ова четвртото место од 970 екипи на натпреварот во програмирање (светско ниво) е поради лошите предавања, професори, лабаратории и катастрофалната едукација на Електро? Со бубање на неквалитетен материјал се пласираме пред Кина?! :)) :baknezh:

mickeymkd

hello world
7 јануари 2009
418
78
SNACHG, ова четвртото место од 970 екипи на натпреварот во програмирање (светско ниво) е поради лошите предавања, професори, лабаратории и катастрофалната едукација на Електро? Со бубање на неквалитетен материјал се пласираме пред Кина?! :)) :baknezh:

Да беше до факултетот немаше да има разлика од 80 места помеѓу првата екипа од ФЕИТ и втората екипа.

втора екипа студенти од ФЕИТ која го освои 84 место

Извор: http://it.com.mk/makedonski-studenti-cetvrti-na-ieextreme/#ixzz14QCi9vzV

^Predator

hello world
12 март 2008
293
18
80 места разлика во 970 екипи целокупно ги пласирани во горните 10 посто од учесниците :bye1:

DaciSS

lurker
3 јануари 2008
949
289
San Francisco
www.linkedin.com

Ја ипак мислам дека не е до толку заслугата на етф, kолку на самите дечки. И да биле на некој бош факс, вакви мотивирани дечки би имале успеx. Дури може да биле на некој бош факс, ќе учеле помалце непотребни предмети и ќе си имале поише време за она што го сакаат и може ќе изваделе и 1 место.

^Predator

hello world
12 март 2008
293
18
Дури може да биле на некој бош факс, ќе учеле помалце непотребни предмети и ќе си имале поише време за она што го сакаат и може ќе изваделе и 1 место.

Ти држи вода теоријата, да запишеле педагошки факултет сеа сигурно ќе изваделе прво место! :LOL::LOL::LOL:

SNACHG

hello world
23 февруари 2010
177
17
SNACHG, ова четвртото место од 970 екипи на натпреварот во програмирање (светско ниво) е поради лошите предавања, професори, лабаратории и катастрофалната едукација на Електро?

А ти стварно ли мислиш дека сето тоа е навистина добро?

-предавања - никакви наместо со проф со асистент кој не ги разбрал добро работите

-професори - гола вода не знам и како ги нарекуваат експерти, пола од тие експертите преминаа во археолози

-лабаратории - ма што збориш бре, нема потреба да ти објаснувам знаеш какви се посебно таа невидливата лабараторија за конструирање на невидливи роботи :))

Предаторе јас мислам дека ФЕИТ е "4 на листата на најдобри факултети по информатика во светот" што викаш ти во право ли сум еве и доказ има :)).
Мада овде не гледам некоја посебна заслуга на факултетот пошто за програмирање ти требе добар IQ и познавање на синтаксата на програмскиот јазик а тоа не значи дека само на ФЕИТ се учи.До душа ако гледаме објективно нашите факултети по информатика вклучувајки го и ФЕИТ освен за програмирање и не верувам дека за нешто друго ке те научат, зашто за тоа не е потребна некоја софистицирана лабараторија со опрема од неколку илјадници евра и сл, туку само компјутер , а програмирањето не е СЕ во информатиката така да ....Значи ти мене не ме свакаш што сакам да кажам, јас не ја напагам Македонија како нација и не велам дека ние Македонците сме глупи, него го напагам високо образовниот систем во Македонија.Тие се две различни работи.

Пример такви момци да имаат подобро образованите по информатика што мислиш до каде би можеле да стигнат?

А и едно прашање за тебе како би го опишал ти ФЕИТ еве дај објасни ни овде на нас ти како поборник за ФЕИТ и Феитологија :D
Можеш да правиш споредби со други факултети, академии и сл

^Predator

hello world
12 март 2008
293
18
Оффф, грешка ја толкуваш иронијата во постот. Не мислев дека е катастрофална едукацијата ниту дека се лоши професорите, асистените и лабараториите, туку само ги повторив твоите зборови што во никоја комбинација не одат наспроти успесите на ФЕИТ. Како и да е не планирам да се расправам со тебе, знам дека си човекот во Македонија шо може најмногу да се напне на темава. Секогаш ја вртиш дискусијата за повторно и повторно да ги кажеш своите субјективни инат-ставови и залечиш своите комплекси. Ваквото серење за факултетот го правиш 10 страни наназад и нема некој општ аир од негово повторување освен што ти си го правиш меракот. Мој совет, најди си некој што студирал 3-4 години на Електро па се откажал и дружи се почесто со него. Испаѓајте на кафе-муабет барем за викендите и ќе видиш дека разговорот со ФЕИТ-Fail особи ќе ја залечи оваа твоја болна рана и малку темите факултет vs курсеви во Македонија ќе почнат да дишат.

SNACHG

hello world
23 февруари 2010
177
17
Дечко не лечам комлекси јас, јас сум се снашол во животот, него како си ти дали сеуште студираш тоа е правото прашање овде, па оправдуваш нешто што го правиш некаде 5-6 па може и повеке години.А ако зборуваме за успестите на ФЕИТ тоа е друго, нивните успеси ке ги зборуваме кога ФЕИТ ке измисли нешто, ке направи нешто некоја технологија и сл, а не како студенти од ФЕИТ достигнале дури некое си место на некој си натпревар, тоа е релативно.А инаку со тебе и сите други како тебе што не знам имаат некоја слика за ФЕИТ дека е некој си факултет што ке не прави научници, не може да се прави дискусија не на мене туку на сите ни е јасно дека јас тоа што го напишав за ФЕИТ во постот е целосно точно а ти сакаш согласи се сакаш не, не планирам да ти објаснувам ако мислиш дека со ФЕИТ ке стигнеш далеку во животот тоа е друго терај си филм.

SNACHG

hello world
23 февруари 2010
177
17
Ако мене ме прашуваш мислам дека на пред некој пост се представив, значи пред да напишеш нешто прочитај предходно

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
tl;dr ... а да фатите нешто да учите и онака од утре почнува колоквиумската ? :)

Dare_Mk!

read-only
17 ноември 2010
5
0
informatika i kompjutersko inzinerstvo samo da prasam dali se bara odlicen uspeh vo sredno poso jas malce ja utnav rabotava so srednovo i plus dali ima vrska kade si zavrsil sredno poso jas sum na muzicko a me vlece ovoj smer nenormalno ako moze odgovor

Na IKI ( informatika i kompjutersko inzinerstvo ) primaat 200dusi , treba da imash dobar prosek spored mene, zavisno od maturata. Posledniot vo drzavna kvota beshe so 95poeni, a vo kofinansiranje beshe do 80 i nesto, racunaj pa gledaj so i kako , prva godina na site smerovi e ista osven na INFO taka da mozish da se zapises na bilo koj smer kade so ke ima mesto posle da se prefrlish.

Dare_Mk!

read-only
17 ноември 2010
5
0
Na IKI ( informatika i kompjutersko inzinerstvo ) primaat 200dusi , treba da imash dobar prosek spored mene, zavisno od maturata. Posledniot vo drzavna kvota beshe so 95poeni, a vo kofinansiranje beshe do 80 i nesto, racunaj pa gledaj so i kako , prva godina na site smerovi e ista osven na INFO taka da mozish da se zapises na bilo koj smer kade so ke ima mesto posle da se prefrlish.

aham blagodaram za ova samo uste edno prasanje dali ima vrska koe sredno sum ucel prethodno?
inace iam zavrseno muzicko

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
@Dare_Mk!

Средното (насоката и училиштето) не е важно. Важно е да имаш положено матура математика за да влезеш во прв уписен рок. Но доколку тоа го немаш положено нема да може да влезеш во прв а си тоа и шансите за влез во ИКИ во првата година ти се многу мали затоа што се преполнува смерот одма.

Опција ти е да се запишеш нешто друго во прва па потоа да се префрлиш на ИКИ од втора.

Ова е за сегашен ФЕИТ, можеби на новиот ФИНКИ влезот ќе биде изведен на друг начин, којзнае .) Можеби ќе се бара 5тка по физичко.

Томи

read-only
7 декември 2010
5
0
Здраво!!!

Јас Сум нов тука и сакам да ве прашам кој смер на ФЕИТ го препорачувате односно кој е најперспективен или најдобар?:D

Petkovsky

hello world
7 декември 2009
323
31
Здраво!!!

Јас Сум нов тука и сакам да ве прашам кој смер на ФЕИТ го препорачувате односно кој е најперспективен или најдобар?:D

Најголема побарувачка има за програмери моментално. Тоа не значи дека за 5 години ситуацијата ке биде иста. Што и да завршиш, големи се шансите да работиш како програмер.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно