И јас ке го купам jalapeno,а и уште еден другар од охрид.Уште не е излезен јалапено,но има преордер.Но за да бидиме на сигурно еден веке го нарача(пре ордер)па кога ке му стигне одма нарачувам,па ако сакаш ке те барам,пошто 3 jalapeno ,ке платиме помала поштарина и таквити работиШтета, а таман се загреав за opencl мајнинг. Изгледа ќе купам и јас модул. Па...ќе те известам dejan_str кога како ќе бидам спремен за купување jalapeno или слично, вака како поелоквентен од сите што се занимаваат со копање минералчиња...забавно е некако![]()
![]()
??? кој програм? не те разбирам што сакаш да кажешkupil nekoj nesto so ova programov ili zabe trosenje vreme kolku da ti rikne pcto??
GUIminer е програмот за мајнинг,добро има и некој други но тој е најкорстен.Има и саит за мајнинг како тој што го спомнуваш но има само CPU поддршка,нема OPEN CL мининг,Но и да има не ти го препорачувам.И не ти препорачувам ининг со nvidia графички.Премногу се слаби за мајнинг.За да прегоре,нема да прегоре.тоа и е работа на графичката.Доколку се запазат температурите и слично.Сепак не можеш со nvidia.20.60 Mhash е премногу малку.АМД 6970 тера со 400Mhash. Дури и GTX680 да имаш не оди повеке од 120 Mhash .Ако 6970 со 400Mhash може да заработи 2000 денари месечно,графичка со 20.60 Мhash моментално би заработала 2.11 долари месечно ЛОЛ. евети калкулатор па можеш да видиш http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculatori uste edno prasanje dali gree mnogu grafickata karta imam
gforce GT440 2 giga ram
20.60 mhs dostignuva na programot
da ne rikne grafickata karta za 1 mesec za 10 dolari sto ke soberam??
директно се префрлаат парите на девизна картичка,значи само девизна картичка ти треба и се разбира да имаш трансакција во банката од каде што ти е девизната картичка.Да MTgox ти зема 1200 денари за секој транствер,од 20-2000 долари и банката ти зема 300 денари.Значи 1500 денари вкупно провизијаdejan_str od mtgox direktno se prefrlaat sretstvata na eSmetka ili se odi na primer preku moneybookers, dwolla... i dali i kolku zemaat provizija. (Imam bitcoins za prodavanje ama do sega ne sum napravil online transakcija pa zatoa me interesira inaku imam eSmetka od NLB Tutunska).
Blagodaram odnapred.
директно се префрлаат парите на девизна картичка,значи само девизна картичка ти треба и се разбира да имаш трансакција во банката од каде што ти е девизната картичка.Да MTgox ти зема 1200 денари за секој транствер,од 20-2000 долари и банката ти зема 300 денари.Значи 1500 денари вкупно провизија
Да апдејтнам во темава.
Дури и Namecheap.com почнаа да прифаќаат биткоин плаќања, пред некој ден ми стигна по њузлетер.
Што значи домејн, хостинг итн можете да си платите со вашите биткоини.![]()
нвидиа се слаби за Open CL ,само АТИ,не ти е битна конфигурацијата,само графичките,пример 3x7970 да си земешАјде препорачајте некаква конфигурација за копање до кај 35-40к, да станам и јас еден копач. Пробав на 560ti ( asus 900mhz моделот ) ми вади по 91mhash/s...
BTC /USD47.59471 ????
не се гледа колку време ти треба за да генерираш блок,пошто сам неможеш.Само во група(си одбираш) и блоковите се веке работени и ги работите многу луге.Инаку 1btc е сега 48$ a беше 10$ но и тежината е зголемена,но како и да е профитот е повеке од дупло поголем сега од пред 6 месеци.ај малце проста математика ако може..
1биткоин = колку $ (моментално отприлика)?
да генерираш 1 биткон колку mhash/s треба да имаш? или со 1000mhash/s колку биткоини генерираш на саат?
(нека е и отприлика доколку зависи од други параметри)
не,пошто BitForce Single 'SC не постои,све тоа СКАМ(испитано сигурно)Инаку кој е будала да не го купи лолја изгледа нешто грешам...
вика дека BitForce Single 'SC' има 60.000Мhash/s (дали е ова точно ?)
тоа кога ке го внесам во табелата дава 10.200$ месечно....