Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија)

yopih7

read-only
4 ноември 2012
12
0
Цисто информативно ме интересира дали некој купува биткоинс или сите продавате? и ако продавате колку е цената.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Купуваат,повекето купуваат па продаваат.наместо да генерираат само пошто ептен е зголемена тежината на блоковите.Можеби за нас е исплатливо но тешко некој во странство со да се замара за 200 долари месечно.А цената моментално на 1BTC е 11 долари.Поточно 10,30$ -11,30$ за 1 BTC .нема заокружена цена.Цената си е добра,но тежината на блоковите е проблем.Ако сега една 6970 so 400mhash за еден месец заработува 40 долари,пред 3 години со истаата(доколку ја имаше)или со 5870 можеше да заработиш 280 долари. тоа настана со вадење на нови модули кој се многу брзи за генерирање трошат малку струја и се евтини во споредба со графички карти мајнинг.И затоа ја зголемија тежината,и уште ке ја зголемат.наредниов месец ке излезат нови модули,а најевтиниот од нив има брзина за генерирање од 4500 mhash а кошта 190$ ,е сега рачунај една 7970 колку кошта а има брзина од 700Mhash(overklokovana) ЛОЛ
Оpen CL mining умира,полека но сигурно.
Инаку ако поточно те интересира цената,и ако сакаш да си пратиш колку е,види на www.mtgox.com отвориси акаунт таму и ке имаш пристап.Тами и ги продавам BTC .

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Штета, а таман се загреав за opencl мајнинг. Изгледа ќе купам и јас модул. Па...ќе те известам dejan_str кога како ќе бидам спремен за купување jalapeno или слично, вака како поелоквентен од сите што се занимаваат со копање минералчиња...забавно е некако :geek: :cool:

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Штета, а таман се загреав за opencl мајнинг. Изгледа ќе купам и јас модул. Па...ќе те известам dejan_str кога како ќе бидам спремен за купување jalapeno или слично, вака како поелоквентен од сите што се занимаваат со копање минералчиња...забавно е некако :geek: :cool:
И јас ке го купам jalapeno,а и уште еден другар од охрид.Уште не е излезен јалапено,но има преордер.Но за да бидиме на сигурно еден веке го нарача(пре ордер)па кога ке му стигне одма нарачувам,па ако сакаш ке те барам,пошто 3 jalapeno ,ке платиме помала поштарина и таквити работи

e тоа е тоа,сега треба минимум 3x7970 да имаш (2000Mhash) за да направиш 9-10 000 денари месечно.ЗНачи е неисплатливо како порано со 1на графичка да направип 250 долари.Штета што не го знаев ова во 2009 или почетокот на 2010 година.Со 4x5870 ке правев 500-600 долари месечно.

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
Bitminer.com
bitminerclient za kopanje

i dali stvarno eve soberam nekoja para virtuelna coin moze nesto da se naraca od net??

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
i uste edno prasanje dali gree mnogu grafickata karta imam
gforce GT440 2 giga ram
20.60 mhs dostignuva na programot

da ne rikne grafickata karta za 1 mesec za 10 dolari sto ke soberam??

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
i uste edno prasanje dali gree mnogu grafickata karta imam
gforce GT440 2 giga ram
20.60 mhs dostignuva na programot

da ne rikne grafickata karta za 1 mesec za 10 dolari sto ke soberam??
GUIminer е програмот за мајнинг,добро има и некој други но тој е најкорстен.Има и саит за мајнинг како тој што го спомнуваш но има само CPU поддршка,нема OPEN CL мининг,Но и да има не ти го препорачувам.И не ти препорачувам ининг со nvidia графички.Премногу се слаби за мајнинг.За да прегоре,нема да прегоре.тоа и е работа на графичката.Доколку се запазат температурите и слично.Сепак не можеш со nvidia.20.60 Mhash е премногу малку.АМД 6970 тера со 400Mhash. Дури и GTX680 да имаш не оди повеке од 120 Mhash .Ако 6970 со 400Mhash може да заработи 2000 денари месечно,графичка со 20.60 Мhash моментално би заработала 2.11 долари месечно ЛОЛ. евети калкулатор па можеш да видиш http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator

Sintrax

hello world
20 септември 2012
105
85
Skopje
dejan_str od mtgox direktno se prefrlaat sretstvata na eSmetka ili se odi na primer preku moneybookers, dwolla... i dali i kolku zemaat provizija. (Imam bitcoins za prodavanje ama do sega ne sum napravil online transakcija pa zatoa me interesira inaku imam eSmetka od NLB Tutunska).

Blagodaram odnapred.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
dejan_str od mtgox direktno se prefrlaat sretstvata na eSmetka ili se odi na primer preku moneybookers, dwolla... i dali i kolku zemaat provizija. (Imam bitcoins za prodavanje ama do sega ne sum napravil online transakcija pa zatoa me interesira inaku imam eSmetka od NLB Tutunska).

Blagodaram odnapred.
директно се префрлаат парите на девизна картичка,значи само девизна картичка ти треба и се разбира да имаш трансакција во банката од каде што ти е девизната картичка.Да MTgox ти зема 1200 денари за секој транствер,од 20-2000 долари и банката ти зема 300 денари.Значи 1500 денари вкупно провизија

Sintrax

hello world
20 септември 2012
105
85
Skopje
директно се префрлаат парите на девизна картичка,значи само девизна картичка ти треба и се разбира да имаш трансакција во банката од каде што ти е девизната картичка.Да MTgox ти зема 1200 денари за секој транствер,од 20-2000 долари и банката ти зема 300 денари.Значи 1500 денари вкупно провизија

Sto e mnogu e mnogu :) ke baram druga opcija ili kako sto pravev dosega direktno prodazba oci vo oci :) Kako i da e fala za odgovorot .

Kalger

read-only
18 декември 2012
1
0
Ми треба помош за купување на bitcoins. Отидов до НЛБ да уплатам на Мт Гокс, за да можам да купам околу 20 ВТС, али ми кажаа дека ако физичко лице праќа пари на фирма, мора да имало фактура??? Како јас да ја најдам таа фактура, кога не купувам ништо, само праќам пари? Ако има некој успеано да купи ВТС преку Мт Гокс, нека пише како.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Дечки,само да ве потсетам дека заработката на BTC е повеке од дупло зголемена од пред 5-6 месеци.Декември со 700Мхаш се заработуваа 2000 денари,а денес со истата брзина се заработува 5700 денари месечно,и од недела на недела расте заработувачката.Ке тера уште нагоре се до јули август(одприлика)така да ако имате 2-3 хај енд ати графички(5800 серија па навака)може да чарите нешто солидно

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Да апдејтнам во темава.
Дури и Namecheap.com почнаа да прифаќаат биткоин плаќања, пред некој ден ми стигна по њузлетер. :D
Што значи домејн, хостинг итн можете да си платите со вашите биткоини. :D

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Да апдејтнам во темава.
Дури и Namecheap.com почнаа да прифаќаат биткоин плаќања, пред некој ден ми стигна по њузлетер. :D
Што значи домејн, хостинг итн можете да си платите со вашите биткоини. :D

Ехе,што нема да се купи со Биткоинс,дури и најбитното за нас може да се купи со BTC,хардвер и тоа огромен избор на фирми(каде каде поголем избор од кај нас со пари што може да се купи)

R

Roncic

Гостин
Ајде препорачајте некаква конфигурација за копање до кај 35-40к, да станам и јас еден копач. Пробав на 560ti ( asus 900mhz моделот ) ми вади по 91mhash/s...

BTC /
USD
47.59471 ????

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Ајде препорачајте некаква конфигурација за копање до кај 35-40к, да станам и јас еден копач. Пробав на 560ti ( asus 900mhz моделот ) ми вади по 91mhash/s...

BTC /
USD
47.59471 ????
нвидиа се слаби за Open CL ,само АТИ,не ти е битна конфигурацијата,само графичките,пример 3x7970 да си земеш :D,а до 40К 1x7970 можеш да земиш.Подобро 5870ки на старо да си земеш,а друго не е битно.Некој целерот процесор,1-2 гига рам,ХД и добро напојување што ке ги трпи графичките.И плоча се разбира со повеке слотови,или можеш да си нарачаш PCI-E X1 конектори,така е најдобро

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
ај малце проста математика ако може..

1биткоин = колку $ (моментално отприлика)?

да генерираш 1 биткон колку mhash/s треба да имаш? или со 1000mhash/s колку биткоини генерираш на саат?
(нека е и отприлика доколку зависи од други параметри)

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
ај малце проста математика ако може..

1биткоин = колку $ (моментално отприлика)?

да генерираш 1 биткон колку mhash/s треба да имаш? или со 1000mhash/s колку биткоини генерираш на саат?
(нека е и отприлика доколку зависи од други параметри)
не се гледа колку време ти треба за да генерираш блок,пошто сам неможеш.Само во група(си одбираш) и блоковите се веке работени и ги работите многу луге.Инаку 1btc е сега 48$ a беше 10$ но и тежината е зголемена,но како и да е профитот е повеке од дупло поголем сега од пред 6 месеци.
Евети калкулатор,само удри Мхаш а тежина и вредност не менувај,таа е најновата,си се абдејтува нон стоп калкулаторот
Евего http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator
Значи само брзината на генерирање ти е битна за да знаеш колку ке заработиш(обично е 5-10% помалку поради прокси,но има финта и за тоа)
а евети која графичка со колку мегахаш генерира во GUIminer
Инаку тоа е OpenCL мининг фактички,а АМД картите се супериорни тука,дури ни 3x680 не и можат на една 6970 а камо ли 7970
Ево https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
Aко те интересира подетално и сакаш да се занимаваш само пиши,ке ти објаснам подетално све што ти треба

imperial

user
12 август 2009
1.420
2.054
Скопје
www.rop.mk
ја изгледа нешто грешам...
вика дека BitForce Single 'SC' има 60.000Мhash/s (дали е ова точно ?)
тоа кога ке го внесам во табелата дава 10.200$ месечно....

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
ја изгледа нешто грешам...
вика дека BitForce Single 'SC' има 60.000Мhash/s (дали е ова точно ?)
тоа кога ке го внесам во табелата дава 10.200$ месечно....
не,пошто BitForce Single 'SC не постои,све тоа СКАМ(испитано сигурно)Инаку кој е будала да не го купи лол
Демек ке излезе,но веке пред 6-7 месеци требеше да е тука,па 5 пати ги одложија и сеуште ги нема,а нема ни да ги има

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно