zaliha nema veke 9 meseci luge plakaat od napred 15/20 dena i cekaat za karticiШто се дешава со графичките картички во Анхоч и Ддстор?? Во анхоч ништо нема на залиха единствено има картици кои коштаат помалце од 10к денари, и во ДДстор многу од залихата нема... Нешто смрди овде, изгледа некој бизнисмен почнал да копа и сега нема залиха.
250H/s дава твојот асус, или 0.6$ дневно, ако ја рачунаме и струјата што ќе ја потроши, ќе испадне како што кажа @stefan_off, 10$ месечноИмам Asus GTX660 DirectCU 2 којашто така ми стои во PC кое не е уклучено неколку месеци... прашањето ми е дали се исплаќа да го пуштам да поработи на XMR, или само џабе ке ми бучи во собата?
Јас имам вадено преку СЕХ и ми стигаат парите на мк картица од стопанска за 3 работни дена.Испробано поззDali nekoj ima probano da vadi fiat preku cex.io na makedonska visa kartica. So znaci toa so zakonive vo mk? Navedena e makedonija kako available za transakcii.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
ne e preporaclivo pari da vadis od nasi banki na nasi smetki moze da si imas problem vo idina so zakonot i ujp, veke e razgovarano na taa temaАј да прашам некој да ми каже од кај можам да купам :
Verge
Cardano
Nem
Golem
Јас имам вадено преку СЕХ и ми стигаат парите на мк картица од стопанска за 3 работни дена.Испробано позз![]()
Проблем би можел да има ако со наша сметка купува коини, а за повлекување пари би немал никаков проблем ни со закон ни со ујпne e preporaclivo pari da vadis od nasi banki na nasi smetki moze da si imas problem vo idina so zakonot i ujp, veke e razgovarano na taa tema
не сум знаел .. денес на СЕХ купив рипл од мојата дебитна картичка, неисе, имам адванс кеш картичка регистрирана у шветска... него од кај би можел да купам прашавПроблем би можел да има ако со наша сметка купува коини, а за повлекување пари би немал никаков проблем ни со закон ни со ујп
Сакаш да кажеш дека не би било добро да купувам со македонска мастер?Проблем би можел да има ако со наша сметка купува коини, а за повлекување пари би немал никаков проблем ни со закон ни со ујп
Монеро со 7950 ти си прв што знам да копа. Секоја чест што вадиш 2$ дневноЗдраво, добро ве најдов, среќни празници на сите
копа ли некој монеро XMR, јас имам асус 7950, пуштена ми е пред една недела на монеро, не се грее ни најмалку, вент.на минимум вртат, а се вади по 2$ на ден
Погледнете го атачментот 61084
Не продавам под 100$.Здраво
Мала помош
Ми треба ETH за да купам TRX.
Направив акаунти на binance и на bitcoin.
Од тоа што го разбрав овај тип на алткоини (TRX) не може да се купи со fiat money што ги викаат. Мора подржана криптовалута па после да се направи конверзија.
Пошто coinbase не е подржан за Македонија и не можам да купам ETH со кеш,
претпоставувам тука на сцена стапуваат некој црни канали.
Сакам нешто ситно од 50тина $.
Колку ќе биде провизија од Кеш > ETH ?
Колку ќе биде провизија за префрлање ЕТH на binance ?
Колку ќе биде провизија за конвертирање ETH > TRX ?
Јавна прозивка и до @goranzoran
Конкретно кој член од Законот?Pa po nekoja logika na nestata cim RM vika deka e zabraneto sekakvo trguvanje so kriptovaluti togas sekako e rizicno da se kupuva ili prodava preku nasa smetka, zatoa sto ako resat da burickaat eden den sigurno site ke ne najdat sto sme kupile preku karticka ili prodale, taka jas go tokuvam zakonot
Ох.. Ок тогаш...Не продавам под 100$.
пиши во ПП што сакаш, може ќе се договориме некакоОх.. Ок тогаш...
Во тој случај не ми преостанува опција освен сам да си купам преку cex.io
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, White, CC-9011345-WW
6.130,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден