M.Marlon
hello world
- 12 мај 2017
- 171
- 286
^ Штом е објавено, легит е!
To the mooooon!!!
^ Штом е објавено, легит е!
Друже копај, само копај, не се замарај со хеш, со брз профит, ич да не ти е гајле за цените. Собирај што повеќе коини, чувај си ги, ќе дојде ден кога многу повеќе ќе вредат.Momentalno 2$ kopa 1 karta sto se desava???
Ke ide nadole uste ili ke vrati pak nazad??
Da se vlozi vo karticki ili ne??
Momentalno 2$ kopa 1 karta sto se desava???
Ke ide nadole uste ili ke vrati pak nazad??
Da se vlozi vo karticki ili ne??
Како тотален почетник во ова, може ли некој да ми каже која е минималната конфигурација со која може да се работи ова и колку месечно може да се заработува со неа? Мислам на обичен компјутер, не на тие ѕверови што ги склопувате со 5-6 графички, до толку немам можност да инвестирам. Мојава канта со 2гб рам и 5450 графичка нема шанси, тоа веќе ми кажа горанзоран.
Your too late sorry.Како тотален почетник во ова, може ли некој да ми каже која е минималната конфигурација со која може да се работи ова и колку месечно може да се заработува со неа? Мислам на обичен компјутер, не на тие ѕверови што ги склопувате со 5-6 графички, до толку немам можност да инвестирам. Мојава канта со 2гб рам и 5450 графичка нема шанси, тоа веќе ми кажа горанзоран.
Јас би ти препорачал прво да собереш барем 3000 евра буџет па после да му ја мислиш за делови и копање.3 долари дневно е со каква конфигурација, или таа заработка е со оние ригови? Пример кога би планирал да земам нешто за 250-300евра, само пример, кажав не знам што треба, каков процесор, графичка, рам...
За што е доцна, да не почнувам воопшто со нормален компјутер со една графичка, ќе немам ни 100евра месечно или?
Е сега и ти со 300 евра сакаш пари да направиш, само графичката ти е толку а кај ти се другите делови, не оди така.Во ред тоа, но нели е можно ни 100-200евра да се вадат месечно со некоја конфигурација до 300евра? Тоа ме интересираше. За поголема заработувачка ќе размислувам кога ќе присоберам огромна сума која што ја споменуваш, сега за сега да видам дали воопшто може да започнам со скромно инвестирање и скромна заработувачка.
И уште нешто, дали тој компјутер во исто време може да се користи за сурфање по интернет, симнување торенти, или не, мора самостојно да си работи со тој програм, друго не смее да се вклучува ништо?
До пред 4 години да си дознал за форумов можно е и со 400е да поминеше за конфигурација да склопеш и да копаш нон-стоп бтц директно. И дури сега да го продадеше бтц ке имаше 3000е.Во ред тоа, но нели е можно ни 100-200евра да се вадат месечно со некоја конфигурација до 300евра? Тоа ме интересираше. За поголема заработувачка ќе размислувам кога ќе присоберам огромна сума која што ја споменуваш, сега за сега да видам дали воопшто може да започнам со скромно инвестирање и скромна заработувачка.
И уште нешто, дали тој компјутер во исто време може да се користи за сурфање по интернет, симнување торенти, или не, мора самостојно да си работи со тој програм, друго не смее да се вклучува ништо?
500 evra ako e zatvoren desktop so edna pojaka graficka .ako e so dve treba da e otvoren rig treba vizba da bidi kopacot, so edna da se praj 50 evra mesecno mozi i pomalku ako ne e 24/7 uklucen,to znaci za 1 godina se vadi komomjuterceto ,ama tuka struja i amortizacija na kompjuterot ,podobro odi klaj gi na singl parite vkladilnicaОк, штом не правам ништо со 300евра, колку се потребни за некоја минимална заработка од 100-200евра месечно. Или мора да е машинерија од 3000евра.
Инвестирање и тргување со валути е сосема различно од копање, цел концепт како мајнинг, страпови, ладење итн. Ако е редот за давање совети за инвестирање на 3000 еур во светот на трејдање не верувам дека советот може да се даде од овој форум, ни од МКД па дури ни дечките од ВОЛСТРИТ не можат да ти дадат совет и сугестии што како која цена ќе биде.Другар не дека сакам да те обесхрабрам, но прво научи основата на тежината на алгоритамот и после тоа размисли дали вреди.
Со 3000 евра ќе земеш 8 графички и ќе правиш некаде околу 400-500 долари и ќе паѓа надоле. Подобро тие пари да ги земеш да инвестираш во некои валути него да копаш. Правев математика,ако купев 600 евра етериум на 40 долари ќе направев 10 пати повеќе.
Никогаш не е касно за инвестиција, ама со копачите профитот опаѓа.
Инвестирање и тргување со валути е сосема различно од копање, цел концепт како мајнинг, страпови, ладење итн. Ако е редот за давање совети за инвестирање на 3000 еур во светот на трејдање не верувам дека советот може да се даде од овој форум, ни од МКД па дури ни дечките од ВОЛСТРИТ не можат да ти дадат совет и сугестии што како која цена ќе биде.
Едно можеме да дадеме а тоа е совет за подесување и копање, совет за хардвер а совети за тргување и инвестирање на пари во валути ако некој од нас овде можеше да претпостави и има познавање за такво нешто, немаше да седе на it форум туку ќе си беше на некоја јахтичка на Бермудите.
Ако треба да инвестира во тргување на берза, нека инвестира во нашиве бизнис берзии со продавање и купување на акции од фирми. Бар тоа е легално кај нас. Инаку @excalibur со инвестиција од 3000 еур ќе вадиш околу 300 еур месечно (if you are lucky)
Ако мислиш дека е подобро така тогаш дај да ти ја купам опремата ти после инвестирај си ги тие пари во некои валути што мислиш дека ќе растат?Другар не дека сакам да те обесхрабрам, но прво научи основата на тежината на алгоритамот и после тоа размисли дали вреди.
Со 3000 евра ќе земеш 8 графички и ќе правиш некаде околу 400-500 долари и ќе паѓа надоле. Подобро тие пари да ги земеш да инвестираш во некои валути него да копаш. Правев математика,ако купев 600 евра етериум на 40 долари ќе направев 10 пати повеќе.
Никогаш не е касно за инвестиција, ама со копачите профитот опаѓа.
Ок, штом не правам ништо со 300евра, колку се потребни за некоја минимална заработка од 100-200евра месечно. Или мора да е машинерија од 3000евра.
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден