Се *исплаќа само и САМО ако уредот кој сакаш да го купиш го нема кај насznaci kako so ispaga rabotata ne se isplaka da zemas mob od internet
Така е кеифот нема ценаСе *исплаќа само и САМО ако уредот кој сакаш да го купиш го нема кај нас![]()
(*исплаќа-пошто кеифот нема цена)
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Плаќаме давачки ко за
DHL-priority express или
DHL-overnight.
А нарачките се направени со стандарден DHL shipping.
Мене првата пратка со DHL ми беше 12.46$ и free DHL шипинг наводно,нарачка од ebay/гардероба-каиш.Не се согласувам со ова бато. DHL global е free of tax/customs, ако пратката е под 45e генерално.
Eдит, се извинувам ако тоа не си правите филмови звучеше нападно, не е кажано во тој контекст.
Теоретски не би требало да платиш ништо.Сакам да порачам УСБ од Ибеј што кошта 35 долари комплет. Дали подлежи на било какви давачки?
Кога стигна пратката ми стаса писмо, отидов у DHL, ми бараа околу 1400.денари давачки.
Им реков да ја вратат пратката нормално.
Вториот пат исто, само повисока цена за давчки/лежарина.
Од тогаш завршив со DHL Macedonia.
^
Можно е.
Мене првиот "инцидент" ми беше пред 8-9.год.
Вториот пред речиси 3 и завршив со нив.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=57955Кој го „измисли„ она, лимит до 45ЕУР без давачки? Вака е денес, утре не знам: до 22ЕУР (сосе поштарина) без давачаки, од 22ЕУР до 45ЕУР плаќаш ДДВ, над тоа сите давачки. Пример, DHL бара 1000ден. „лежарина„ + 1600ден. „документација„ + ова погоре нормално. Така евтината стока станува 2-3 пати „поевтина„
Предизборна кампања, ништо друго!http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=57955
Да се надеваме дека во блиска иднина ова ќе се оствари![]()
Датум на објава: четврток, 01 јануари 2015 во 15:54Предизборна кампања, ништо друго!
Овие царинскиве проверки теоретски ако им текне и за пенкалце може да ти ги лупнат? :annoyed: Сфаќам данок и царина, фер или нефер колку и да е лимитот, ама зошто би плаќал за нивната проверка...Мислам сум дека за две ќе платам
2 х 103.Ден царинска проверка.
Вчера платив 72 ден + 30 ден провизија во пошта за царинска проверка на пакет(СЕЛОТЕЈП) нарачан од www.iherb.com во вредност од 18 ЕУР со shipping до Македонија.Овие царинскиве проверки теоретски ако им текне и за пенкалце може да ти ги лупнат? :annoyed: Сфаќам данок и царина, фер или нефер колку и да е лимитот, ама зошто би плаќал за нивната проверка...
Ми стигале ситници досега, никогаш тоа не ми се случило, ми стигале и поголеми пратки, отворале за проверка само и пак немам платено за тоа. На брат ми пак му стигнаа книги бесплатно пратени и плати 350 денари :fooled:
И како ги царинат помалку познатите производи? Знам дека нема баш некои правила со цариниве наши, ама и тоа им е од памет или рандом срч на интернет, или те известуваат по телефон и ти бараат доказ колку си платил?
Многу квалитетен селпотејп сигурно еВчера платив 72 ден + 30 ден провизија во пошта за царинска проверка на пакет(СЕЛОТЕЈП) нарачан од www.iherb.com во вредност од 18 ЕУР со shipping до Македонија.
Често нарачувам од интернет и сум приметил ако пратката ти е до 22 ЕУР и неможат да ти стават Царина + ДДВ веднаш ти го наплаќаат СЕЛОТЕЈПОТ односно ЦАРИНСКА ПРОВЕРКА на пакетот.Најевтино поминуваш 72 ден + 30 ден провизија а сум плаќал и по 300-350 ден + провизија во пошта се зависи колку е голем пакетот и колку СЕЛОТЕЈП ќе потрошат.
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 0.5m Gray Secomp, 21.99.0100-250
48,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 10m Gray Secomp, 21.99.0110-40