Која графичка/конфигурација?
ајде вака цела конфигурација да ја кажам.
core 2 duo e7500 na 2.93
4giga ram 2x2 ddr2
monitor asus wide 19incen 1440 x 900
graficka nvidia geforce 1giga ddr5
Full screen ja igras ili na window mode? Windowed mode dala 2x poveke fps no na pomala rezolucija ti japusta igrata. Plus dali napravi restart na igrata otkako gi smeni setinzite? Nieden seting nema efekt dodeka ne ja restartiras igrata ...
720p e prilicno mala rezolucija - 1280×720 ili vkupno 921,600 pixeli za razlika od full hd: 1080p - 1920x1080 ili vkupno 2,073,600 pixeli.Значи колку ме заебава процесоров појма си немате. Еден дечко од друг форум, вика дека со E8400 на 4GHz на 720p на ултра сетинзи ја игра со 4850! Неверојатно! :isplashen:
Чим можам, ќе купам TT Contac 29 и MX-4 од форумов, и ќе му ја извадам маста на процесоров, се разбира дека не очекувам чудо да бидам стабилен со фрекфенција над 3Ghz поради матичната и оптеретениот NB (4 плочки рам имам).
Да најдобро е да запазиш на процесор а и на плоча,а најмногу на процесор кога купуваш конфигурација а графички полесно се надградува/продава и слично.Да али поентата е што и на 1080p ја игра на медиум и му иде мазно со околу 35-40 фпс, а кај мене и на лоу 1280x1024 ми кочи :ha:
И сега се мислам што да правам, размислив малце, па изгледа ќе земам нова платформа другата година, не ја бива ни плочава многу многу за клокање ни процесорот, пари немам за нов процесор моментално, треба нов монитор да купам, па таман за пола година/8 месеци ќе присоберам пари и ќе ја продадам сегашната платформа, и ќе земам некоја солдна платформа и ќе пазам на изборот на процесор овојпат)
Море ке земам уште една 6970 неделава,мора да ја играм на МАКС сетинзи со EDGE DETECT уклучен во CCC.Има да биде перфектно реална графиката.Башка и за Биткоин ми треба.
Нарачав уште една 6970 па со CF мислам дека нема никаква мака да имам.ЗА crucial c300 256mb ништо,денес проверив парите ми беа одглаени,значи ништо од бизнисот.А ме чуди ништо по маил не ми пратиле.Ама тоа е.Само да ви кажам да очекувате најмалце 20% помалце FPS кога ќе излезе финалната верзија, а за сингл плеер најмалце 30% помалце...бидејќи таму графичката ќе биде со скроз сите ефекти вклучени, за разлика од мултиплер каде заради огромнниот број на играчите на сервер, и делајот, графиката мора да биде малце намалена. Ова е случај со сите игри пред да почнете да мислите дека BF3 е fail ради овој момент
Taка да, да ти кажам право добра одлука ти е тоа....една 6970 нема да ја игра на max BF3, барем не smooth во интензивните битки...
Aj za нареднио пат ке знам,веке нарачав уште една 6970ка.Зашто не си порачаш од MemoryC? прават испорака до MK без проблем :bravo:
ЛОЛ epic bottleneck и прескакања на фремови во игри ќе имаш)
Земи барем некое 64GB SSD од тука...