има за $299 статични ногарки ..
има за $299 статични ногарки ..
Сакам да купам MacBook, гледам еден MacBook Air 11-inch (Mid 2013).
Генерално лаптопот би го користел надвор од канцеларија за меилови, office, web и слично... значи како втор компјутер. Ме интересира дали вреди да се оди од Windows на MacOs и на оваа варијанта на MacBook. Немам искуство со Mac па сакам да се распрашам.
Благодарам.![]()
Да, и јас тоа го прочитав...Тиња екран има тој.
Ако немаш искуство со Mac пробај некој линукс дистрибуции како Pear OS, лесно ќе се навикниш, освен некои команди во терминал ако ти требаат да ги учиш па да ги знаеш.Сакам да купам MacBook, гледам еден MacBook Air 11-inch (Mid 2013).
Генерално лаптопот би го користел надвор од канцеларија за меилови, office, web и слично... значи како втор компјутер. Ме интересира дали вреди да се оди од Windows на MacOs и на оваа варијанта на MacBook. Немам искуство со Mac па сакам да се распрашам.
Благодарам.![]()
Ако немаш искуство со Mac пробај некој линукс дистрибуции како Pear OS, лесно ќе се навикниш, освен некои команди во терминал ако ти требаат да ги учиш па да ги знаеш.
За избирање ако стварно сакаш Mac а да не е Windows оди со него, ако не според цената земи некој Windows ем поевтино ќе ти излезе, за ова можиш и некој линукс да користиш, сепак се основни работи.
Нема трте-мрте со мекбук.ептен бев задоволен од еден Macbook Pro, одлично работи.
Нема трте мрте со мекбук, ама ќе се разочараш кога ќе работиш со истатаНе е проблем и Windows лаптоп. На два ума сум, сеуште немам одлучено каков. Би се пребацил на Mac чисто да пробам сакам и баш го пробав сега скоро, ептен бев задоволен од еден Macbook Pro, одлично работи.
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Абе не ми прај вака... А зашто да се разочарам?Нема трте мрте со мекбук, ама ќе се разочараш кога ќе работиш со истата
Sent from my Samsung Note 10+ 5G using Tapatalk
зошто да се разочараНема трте мрте со мекбук, ама ќе се разочараш кога ќе работиш со истата
Нема да испадне тоа што очекувал како што се навикнал на виндоусот и башка кај виндоусот на пример со секакви кодеци и ќе работи ,додека кај мекбук јок бидејќи кај Аппле си има своја ,,политика" што треба,а што не треба . Еве пример еден мој другар купил ајмек со изгор скапа цена си купил оти е аппле фанбој и не испадна како сакал кога го користел виндоусотзошто да се разочара
Не можам да кажам ништо, бидејки не сум користел, доколку сака може преку виртуелна машина да си инсталира IOS па да виде дали ќе му врши работаНема да испадне тоа што очекувал како што се навикнал на виндоусот и башка кај виндоусот на пример со секакви кодеци и ќе работи ,додека кај мекбук јок бидејќи кај Аппле си има своја ,,политика" што треба,а што не треба . Еве пример еден мој другар купил ајмек со изгор скапа цена си купил оти е аппле фанбој и не испадна како сакал кога го користел виндоусот
Нема трте-мрте со мекбук.![]()
За играње не, но, за office работа, да. Меилови, комуницирање со клиенти, multitasking работа и така натака. Од една страна, би сакал да пробам MacBook, а од друга не сум баш сигурен дека вреди да се дадат околу 500 евра за стар лаптоп кој е користен 5-6 години. А од друга, изборот на лаптоп до 500 евра на ново е катастрофален според мене.Ако сака мекбук за да користи сурфање по интернет и некои игрици и други ситни е тогаш може,но ако го користи некои стручни работи е па нека си купи апликации и таму нема кракнати апликации и што уште не
За играње не, но, за office работа, да. Меилови, комуницирање со клиенти, multitasking работа и така натака. Од една страна, би сакал да пробам MacBook, а од друга не сум баш сигурен дека вреди да се дадат околу 500 евра за стар лаптоп кој е користен 5-6 години. А од друга, изборот на лаптоп до 500 евра на ново е катастрофален според мене.
Сега добив понуда на MacBook Pro Early 2013 (RETINA), 8gb ram, i5... Па ќе размислам. Само има околу 700 циклуси, ама е користен на полнач цело време бидејќи е користен од дечко што пуштал музика. Батеријата држела околу 4h.
за 100 евра повеќе можиш да земиш Air 2017 а за 200 повеќе Air 2018-2019 и батеријата да им е ко нова..јас август зедов Аир 2019 за 710 евра ако имаш некој конкретни прашања во врска со MacOS или мекбукот контактирајме во ппЗа играње не, но, за office работа, да. Меилови, комуницирање со клиенти, multitasking работа и така натака. Од една страна, би сакал да пробам MacBook, а од друга не сум баш сигурен дека вреди да се дадат околу 500 евра за стар лаптоп кој е користен 5-6 години. А од друга, изборот на лаптоп до 500 евра на ново е катастрофален според мене.
Сега добив понуда на MacBook Pro Early 2013 (RETINA), 8gb ram, i5... Па ќе размислам. Само има околу 700 циклуси, ама е користен на полнач цело време бидејќи е користен од дечко што пуштал музика. Батеријата држела околу 4h.
Тоа и јас мислам кога ќе размислам подобро. Од друга страна MacBook ми одговара зошто е компактен. Најприближно на него ми е еден Lenovo што го земав кој тежи околу 1,5kg и е лесен за во торба. И јас очекувам да се стабилизираат цените во скоро време па да не брзам. Секако периодов работата ми е од дома, а имам и постар лаптоп кој ми помага за наведените работи погоре, само батеријата не држи.Ма јок какви 500 евра за лаптоп пред умирање, тоа е надвор од секој разум. Ако парите ти растат на дрво и не се проблем, тогаш земи и играј си. Ама ако ти треба за работа, нешто на што ќе можеш да се потпреш, причекај месец дена, ќе се стабилизира ситуациујата со лаптопите и за 500-600 евра ќе земеш ѕвер од компјутер.
Баш така ,не се брзај ќе начекаш ѕвер лаптоп со прифатлива ценаТоа и јас мислам кога ќе размислам подобро. Од друга страна MacBook ми одговара зошто е компактен. Најприближно на него ми е еден Lenovo што го земав кој тежи околу 1,5kg и е лесен за во торба. И јас очекувам да се стабилизираат цените во скоро време па да не брзам. Секако периодов работата ми е од дома, а имам и постар лаптоп кој ми помага за наведените работи погоре, само батеријата не држи.![]()
Ова важи за сите лаптопи пошто сите користат литиумски батерии, па дури и 18650 батериите треба да се пријават.мора во специјална огноотпорна комора
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) BLACK Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00196A
1.800,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден