Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
И еве го маусот, го тестирав моментално на падот и не дава значи на чкртање. Сумирано не сум многу задоволен од нивниот сервис, затоа што ова можеше да се одбегне уште при поправката на кликот. Треба да си внимаваат повеќе на нивните клиентите.
1654793739987.png

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Не слушам проблем .. 3 пати го преслушав видеото.
Различен звукот е левиот клик затоа што го модифицираја не знам што му правеја и секој пат кога ќе го кликнам чкрипи. Не знам како да ти го опишам звукот ама во живо е сосема различно и иритира и маусот не е каков што беше пред да го сервисираат. Не знам дали денес ќе работат, ќе ѕвонам ако не најдиме решение ќе си одам до пазарна инспекција. Досега е пратен 2 пати, колку им е треба да видат дека не се поправа и треба да дат нов маус. Не им сум вчерашен клиент па вака да се понашаат.
Мислењето е автоматски споено:

Не слушам проблем .. 3 пати го преслушав видеото.
Стави слушалки сега пробав, ќе ја видиш разликата од лев клик и десен. Кркори целиот лев клик.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.297
11.830
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Стави слушалки сега пробав, ќе ја видиш разликата од лев клик и десен. Кркори целиот лев клик.
Во право си, се слуша, барај нов маус.
Во меѓувреме пробај дали ќе се јавува звукот ако кликаш понапред на кликот, ми се чини како да има некаква вибрација при кликањето кога ти е прстот поназад и затоа се јавува звукот.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
View: https://www.youtube.com/shorts/MT9CpNtk39o
Дали после ова јас треба да одам во пазарна инспекција? По кој пат треба да им го враќам маусот затоа што не е како што треба? Шо пробвате Анхоч да бидите, СЕТЕК?

Најверојатно ти ставиле различен механички клик од фабричкиот (ако мењале само еден), затоа ти е така. Ништо чудно со анхоч.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Најверојатно ти ставиле различен механички клик од фабричкиот (ако мењале само еден), затоа ти е така. Ништо чудно со анхоч.
Не е до тоа. И мене маусот левиот од десниот клик почна да ми се разликува - во зависност кој го користиш повеќе - but I learned to live with it..

• ми се допаѓа
Реакции: mkd

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.235
2.670
и кај мене е различен кликот лево и десно иако маусот не е никогаш отваран

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
и кај мене е различен кликот лево и десно иако маусот не е никогаш отваран
Не беше ваков маусот пред да го оперерираат, кркори цела пластика овде, пак со мобилен е снимам потешко е да се слушне.

Не е до тоа. И мене маусот левиот од десниот клик почна да ми се разликува - во зависност кој го користиш повеќе - but I learned to live with it..
Такво ми е држањето на маусот, и знам дека не беше таков маусот, 6 месеци го имав во мене.

И самите на страната го прикажуваат стилот мој на користење, така да маусот не е како шо треба и треба да си биди заменет. Линк.
1654850337753.png

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Не беше ваков маусот пред да го оперерираат, кркори цела пластика овде, пак со мобилен е снимам потешко е да се слушне.

Такво ми е држањето на маусот, и знам дека не беше таков маусот, 6 месеци го имав во мене.

И самите на страната го прикажуваат стилот мој на користење, така да маусот не е како шо треба и треба да си биди заменет. Линк.
Погледнете го атачментот 113911
Добро сакам да кажам дека кај понеквалитетни мауси како мојот - не е чудно кликот да се разликува - ама во твојот случај - треба да нема разлика од кликот - дека е поскап - поквалитетен маус..

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Добро сакам да кажам дека кај понеквалитетни мауси како мојот - не е чудно кликот да се разликува - ама во твојот случај - треба да нема разлика од кликот - дека е поскап - поквалитетен маус..

нема врска. многу мауси намерно имаат различни кликови. е сега работата во случајов е дали маусов навистина сменил звук при кликање по сервисната процедура, или едноставно членот по сервисното искуство постојано бара маани и приметува работи што претходно не им обрнувал внимание. знам по себе бидејќи и јас откако ќе ме разочара одреден продукт сетилата значително ми се изоструваат :)

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
нема врска. многу мауси намерно имаат различни кликови. е сега работата во случајов е дали маусов навистина сменил звук при кликање по сервисната процедура, или едноставно членот по сервисното искуство постојано бара маани и приметува работи што претходно не им обрнувал внимание. знам по себе бидејќи и јас откако ќе ме разочара одреден продукт сетилата значително ми се изоструваат :)
Анхоч не знај да поправа мауси и пробва на било каков начин да го врати продуктот наместо да го замени со нов. Буквално на се пазам во мојот сетап и знам секоја компонента и периферија како е и шо е. Врати се неколку страни назад да видиш како прво со Glorious маусот се зафркаваја со мене, 2 месеци останав без маус. Сега е истиот случај, праќам маусот и го земам со падовите одлепени и превиткани. Таков каков што е јас не можам да го тестирам затоа што гребеше на deskmat. Повторно се враќа назад, ги лепат падовите и сега иди моментот кај што конечно можам да го тестирам. Маусот во мене е 6 месеци и знам какви звуци правеше и како се понаша. Како нивни потрошувач вакво нешто не заслужувам (и за останатите потрошувачи) да си играат мајтап. Нека го земат маусот и фино лепо нов маус или парите нека ми ги вратат назад и чао пријатно. Во спротивно денар нема да потрошам кај нив повеќе и ќе биди споделено искуството како се заебаваат тие еден и пол месец за еден маус.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
нема врска. многу мауси намерно имаат различни кликови. :)
Ај дај некој пример линкни за ова. Првпат слушам, а да купам ваков маус без да е тоа специфично маркетирано максимално ќе се накурчам.
За неговиот маус не гледам таква информација, баш на сајтот на SS има слика од внатрешноста и станува збор за ист механизам кај лев и десен клик.

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Кај што е поправан, не знам што имаат направено, ама се осеќа тријање на пластика со пластика. Ептен е сменат звукот и поинаку се понаша од десниот клик.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.729
4.308
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Без разлика во каква ситуација сте со Анхоч, SteelSeries е најсрање периферија икад направена. Незнам само што е steel во нивните производи кога се им е пластика !!! Земи си лоџитек и фрли го маусот што си го купил, ќе заштетиш на нерви !!!

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Без разлика во каква ситуација сте со Анхоч, SteelSeries е најсрање периферија икад направена. Незнам само што е steel во нивните производи кога се им е пластика !!! Земи си лоџитек и фрли го маусот што си го купил, ќе заштетиш на нерви !!!
Нешто во форма како Aerox 3, Rival 110 ако има од Logitech ќе земам. Имав купено G Pro Hero ама не ми одговараше на раката и го продадов.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

Особено слоганот - Built like a tank, can handle anything you throw at it!

Yeah right...

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Го земав глувчето „Rival 500“ и добро што има 15 копчиња зошто кликот на тркалото прво откажа па можев да ја преместам функцијата на друго копче. Траеше едно година и пол кога забележив дека место да регистрира еден клик, регистрираше 3 клика од едно стискање. Се мислам дали да го однесам на сервис во Анхоч зошто од таму го земав да видам дали ќе го поправат или ќе заврши уште полошо како со искуствово „outsider“. Можеби комплетно ќе го уништат на друго место додека го отвараат. Гледав и видеа како се сервисира ама се работи за глувче кое веќе не се прозиведува од оваа компанија со години. Стварно жално зошто сакав со оваа глувче и тастатурата „apex 350“.
Сега користам „g502“ и можеби ќе си земам и „g604“ и претходникот зошто уште го продаваат во Нептун.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв