Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Aliexpress

gamon

user
15 септември 2014
1.675
1.953
orgrimar
Cekaj se plajka danok sega na pratkive ? Jas nemam 3godini plateno nisto od 10k imam naracuvano oprema. Spored ministerkata neli nema da se plajka i DDV-to e "vkluceno" pri naplata.
ти си луд или имаш ограничена перцепција ако и веруваш на министерката, без навреди друже ама иститите кажаа дека сме 4 најака економија во европа, се земаат големи авиони дека масовнои се враќа дијаспората за секогаш бидеќи еу пропадна, дека 5% поскапување е ништо, 50% поскапување е симболично и дека поштата е една од подобрите во регионот а 80% од вработени не одфат на работа и има 5 милиони загуба секоја гопдина еур
Мислењето е автоматски споено:

1768042096668.png

Последна промена:

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Predlozete nekoja dobra imou kamera do kaj 2500 denari.
I just found this on AliExpress:
MKD6,912.98 | IMOU Bullet 3C 5MP 2.8MM Wifi Camera Outdoor AI Vehicle Human Detection Surveillance Wireless CCTV PTZ Camera Two Way Talk
3C или 2C 1000+

Riku

lurker
27 ноември 2021
596
259
Внатрешна или надворешна?
Nadvoresna

I just found this on AliExpress:
MKD6,912.98 | IMOU Bullet 3C 5MP 2.8MM Wifi Camera Outdoor AI Vehicle Human Detection Surveillance Wireless CCTV PTZ Camera Two Way Talk
3C или 2C 1000+
Ja imam ovaa, super e za densko vreme za vecerno ne bas. Prioritet davam na nekoja sto se rotira dokaj 3000 den.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
Nadvoresna

Ja imam ovaa, super e za densko vreme za vecerno ne bas. Prioritet davam na nekoja sto se rotira dokaj 3000 den.
Шаоми ти се добри за ова погледни ја BW500 Xiaomi BW500 Außenkamera, 2,5 K HD, Nachtsicht, 10 m Farbe, KI-Sicherheit, IP67, wasserdicht, lange Akkulaufzeit, Smart-Home-Überwachung - AliExpress 44
Или CW700S

Cevi

hello world
5 февруари 2009
360
65
Иако Xiaomi ги поштуем бајаги многу сум задоволен од IMOU. Инаку они се подбренд на Dahua кои пак се меѓу лидерите за видео надзор. Имам две (внатрешна и надворешна) IMOU и двете даваат задоволителни перформанси за ноќно снимање. Кога би се одлучил за IMOU еве ти неколку модели селектирани за поквалитетно ноќно снимање.
Гугл Резултат

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
116
131
Дали е ова нешто ново, или не сум ја приметил оваа порака до сега?
Алиекспрес ме замолува да кликнам рефунд за да побарам враќање на парите!
Претходно јас го молев Али да ми одобри рефунд, па се натегавме со продавачот стигнала не стигнала, сега како да ми вели, ајде кликни и да ти ги вратам парите, доста ми е од вас.
Инаку според МК пошта пратката е во вреќа од 4 декември и не мрда, истече рокот за достава, продавачот го продолжи за нови 30 дена, и денес го видов ова:
1768237499030.png

gamon

user
15 септември 2014
1.675
1.953
orgrimar
Христијан Мицковски Бозо такозвани Перхан објавува по 2-3 поста на ден на твитер и фејзбук, може со коментари да направите да читаат луѓе и новинари па да се придвижи прашањето за нефункционалните пошта и царина, само поради срам и спам би превзеле нешто, не ги боли полов орган за нашите проблеми од лична или бизнис природа.

Manis

hello world
14 јануари 2026
170
70
Здраво,
Што се случуват со пратките порачани од алиехепрес со тракинг RR? Зарем тие не стигаа преку Виа Пост? Има ли некој ваков исти проблем како кај мене?
2 пратки се со ваков исто статус. Порачани се околу 25 ноември. Поминаа повеќе од 40 дена и до сега нема никаков статус промена ниту ја дава на Виа Пошта дека е примена.
RRali.png

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Здраво,
Што се случуват со пратките порачани од алиехепрес со тракинг RR? Зарем тие не стигаа преку Виа Пост? Има ли некој ваков исти проблем како кај мене?
2 пратки се со ваков исто статус. Порачани се околу 25 ноември. Поминаа повеќе од 40 дена и до сега нема никаков статус промена ниту ја дава на Виа Пошта дека е примена.
Погледнете го атачментот 157728

Јас имам 2 со таков статус едната од 12ти и другата од 15ти. И 2 имам што се заглавени на тој статус Arrived at local airport. А имав и една измеѓу поточно од 13ти и тоа многу габаритна, за некое чудо стигнаи тоа ептен брзо и тоа на 18ти декември. За овие 4 што останаа изгубив надеж веќе, а за сите други веќе изгубив од али , застој ваков досега немало никад!

chroot

lurker
12 ноември 2021
786
1.118
Скопје
Здраво,
Исто, ист статус на исти ден.

gamon

user
15 септември 2014
1.675
1.953
orgrimar
Здраво,
Со скриен тракинг број најлесно ќе провереме и ќе ти помогнеме....

Manis

hello world
14 јануари 2026
170
70
Со скриен тракинг број најлесно ќе провереме и ќе ти помогнеме....
Па не е сокриено. Пишува го. RR*HU. Кај сите вака ги дава последните статуси. "Shipment is being prepared for international delivery"
Кога го пишувам на виа-пост веб страницата не го чита, празна бела позадина добивам зошто немат го примано во системот.
62625252.png

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.378
2.799
Па не е сокриено. Пишува го. RR*HU. Кај сите вака ги дава последните статуси. "Shipment is being prepared for international delivery"
Кога го пишувам на виа-пост веб страницата не го чита, празна бела позадина добивам зошто немат го примано во системот.
Погледнете го атачментот 157745

па уште ти е во маџарска пошта како што се гледа, затоа го нема во Виа.

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
па уште ти е во маџарска пошта како што се гледа, затоа го нема во Виа.
Не верувам дека е таму. Застојот е заради глупавите измени за ДДВ. Наместо да го наплатат директно на самите платформи, пратките сега ќе стојат на царина со месеци. Ако досега стоеја по еден месец кога не се проверуваше секоја пратка, сега веројатно ќе стојат најмалку една година.

chroot

lurker
12 ноември 2021
786
1.118
Скопје
od 1 dekemvri stojat pratkite zaglaveni nekoi carina nekoi Pratkata se prima od Ispra}a~
Јас се откажав од мојата, само чекам да истече периодот за достава и да отворам диспјут и толку од АлиЕкспрес, додека не се среди ситуацијата.

denko55

hello world
8 ноември 2025
58
60
Еве и овде пишуваат за пратките: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1qc4frz View: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1qc4frz/нарачка_од_али_експрес_заглавена_на_царина_од/.
Има и размислувања дека е можно да ги вратат пратките. А зошто тракингот кај приватните пошти не се ажурира, одбивале да ги подигнат од царина (веројатно им бараат да платат ДДВ). Знаат дека голем дел од пратките ќе бидат вратени назад без да наплатат ДДВ. Инаку, ако нарачките под 22 евра се направени и испратени од продавачот пред 18 декември 2025 година (датум кога официјално се стапени на сила новите измени), немаат право да ви наплаќаат ДДВ. Законот не може да се применува ретроактивно.

chroot

lurker
12 ноември 2021
786
1.118
Скопје
Еве и овде пишуваат за пратките: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1qc4frz View: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1qc4frz/нарачка_од_али_експрес_заглавена_на_царина_од/.
Има и размислувања дека е можно да ги вратат пратките. А зошто тракингот кај приватните пошти не се ажурира, одбивале да ги подигнат од царина (веројатно им бараат да платат ДДВ). Знаат дека голем дел од пратките ќе бидат вратени назад без да наплатат ДДВ. Инаку, ако нарачките под 22 евра се направени и испратени од продавачот пред 18 декември 2025 година (датум кога официјално се стапени на сила новите измени), немаат право да ви наплаќаат ДДВ. Законот не може да се применува ретроактивно.
Се е можно кај нас, се знаеше дека ќе настане ваков хаос. Како тргнале да почнеме на пазарче да купуваме, ќе се вратиме 20 години назад.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.670
1.833
Да, не верувам дека ќе успеат да постигнат со толку голем обем на пратки, они не работеа и кога се проверуваше по случаен избор по 5-6 пратки на ден, а не сега кога треба да ги проверат сите 20 000 пратки, па да пратат писмо на секој, па да проверат пдф со фактура и извештај од банка за секоја пратка посебно. А и јас сум упорен со порачав сега полнач за телефонот кој уште е на царина

Titanium

hello world
1 март 2024
362
196
Од прва половина на декември ми стои пратка со статус вреќа преку Унгарија. Ќе се распадне вреќата, каква мизерија.

Manis

hello world
14 јануари 2026
170
70
Со RR***HU се од приватна пошта. Нема никаков статус, Бел екран на виа пост значи ја нема во нивен систем, на parcelsapp последен статус е 12 Dec 2025,09:32,Shipment is being prepared for international delivery ....Сега за сега Days in transit:46.Никој до сега не ми се јавил од приватна пошта да платам данок за нив. А и не знам дали е тоа легално како тоа ќе иде? Пробаа со temu на своја рака ама не беше легално и подоцна од temu почнаа данокот да го пресметуват во цената од производот преку апликацијата...Знам даноци се плаќаа со македонски пошти и со DHL/Fedex. Не е легално приватна пошта да бара данок.

Мене само 2 пратки се со приватна пошта(најверојатно виа-пост) едната пратка е со вредност од 136 долара, другата пратка е со вредност од 22 долара.

Имам и уште една пратка ама таа ми ја испратија со нов-друг тракинг број LZ0****98UZ на parcelsapp пишува ова подолу дека е од узбекистан, и цената е 21 долар, во македонски пошти статус последниот ја имат примено исто така како: Pratkata e stavena vo vre}a(Izlez): UZ350

Origin Uzbekistan
Destination Macedonia

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно