Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

kostatkb

read-only
6 јануари 2018
43
21
Xiaomi mi 9 so 6/64 GB, купен летото 2019-та, тогаш беше врв кај нив и доста поефтин од добрите Самсунг, платен некаде 22.000 во Ледиком. За тоа време камера врв (по тестови ја прогласуваа и најдобра камера на пазарот?!), со ласер и одлично ноќно, двоен GPS сензор, безконтактно полнење, ... Еве полни седум години душа му извадив, и денес ми е главен телефон (имам и Ноте 4 ама не го користам), батеријата држи слично ко на почетокот, можеби 10-15% послабо, ама цел ден без проблем. Еднаш пред 3 години целиот потопен во вода, го угасив веднаш и по 24 ч. мирување си продолжи без проблем, инаку не е водоотпорен, тоа и му беше главната замерка во 2019-та. Паднал 100 пати, скоро без видливи трагови, а последниве неколку години и заштитното стакло не го ставам. Е никогаш не е играно на него, а сега ми фали само меморија, од тие 64 ГБ пола ми се со Вибер и не ми се брише, се добри разговори :). А работи и со 98-99% зафатеност на меморијата без проблем. Стварно греота нешто да се пожалам од него.

noc32

hello world
21 март 2016
358
313
Подарувам Nilkin маска за Xiaomi 17 Ultra ако му треба на некој :)

се извинувам на офтопик.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно