Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Официјална тема за IT.mk v6.0

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Image-318.png

Хмм. Незнам. Попрво анонимно би донирал него да плаќам чланарина. Да и бесплатно е, да и неморално е.

Едно прашање, кои се тие премиум содржини и што ако free корисник креира премиум содржина? Или се мисли на содржини креирани од IT.mk, пошто било каква содржина од членови не смее да се дозволи да биде наплатувана.

Едит, и тоа со Custom forum title не е во ред за оние како мене што веќе го имале. Да дадеш па да земеш нешто назад е ептен LGHDTVBT

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com
Едно прашање, кои се тие премиум содржини и што ако free корисник креира премиум содржина? Или се мисли на содржини креирани од IT.mk, пошто било каква содржина од членови не смее да се дозволи да биде наплатувана.

Се мисли на премиум содржини креирани од ИТ.

Едит, и тоа со Custom forum title не е во ред за оние како мене што веќе го имале. Да дадеш па да земеш нешто назад е ептен LGHDTVBT

За постоечките ситуации со custom titles како и со постоечките верификувани профили - најверојатно ќе останат, во текот на следните денови ќе го потврдиме тоа.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Може дообјаснување за ова со огласите?

Дали тоа значи 6 огласи постирани месечно? А ова со верификувани огласувачи нели логиката беше дека позитивни искуства треба да кажуваат кој е а кој не е верификуван (као доза сигурност повеќе кога некој купува) - вака значи секој шо плаќа ќе биде верификуван, дури и некој шо вчера се приклучил...

Разбирам дека бизнис моделот е битен но вака тотално паѓа поентата на системот на доверба околу огласи на форумов.

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com
Може дообјаснување за ова со огласите?

Дали тоа значи 6 огласи постирани месечно?
Она што стои на Претплата ⋆ IT.mk е тоа што беше и до сега, корисник со бесплатно членство има пристап до огласи по 6 месеци и 50 лајка и 50 поста, тоа останува исто. Тие што би платиле ќе имаат веднаш пристап до огласи.

А ова со верификувани огласувачи нели логиката беше дека позитивни искуства треба да кажуваат кој е а кој не е верификуван (као доза сигурност повеќе кога некој купува) - вака значи секој шо плаќа ќе биде верификуван, дури и некој шо вчера се приклучил...

Да, досега верификувани се користеше за да се потврди легитиметот на еден член - што сега, откако член ќе има членство - во кое ќе знаеме повеќе детали за него, ќе му доделиме верификуван статус. Довербата околу огласите не би требало да се манипулира од луѓе кои претходно платиле членство - а и да се манипулира од овој тип - ќе се воведат дополнителни начини за регулирање - ама за ова во следните денови.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.485
7.752
Скопје
www.facebook.com
Овоа со 6 пати месечно со објавување важе и за нас што сме верификувани огласувачи ?
Или овоа важе за новајлите после 6 месеца активност со собрани 50 лајкови и мислења ?

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com
Овоа со 6 пати месечно со објавување важе и за нас што сме верификувани огласувачи ?
Или овоа важе за новајлите после 6 месеца активност со собрани 50 лајкови и мислења ?
по 6 месеци ќе го промениме во после 6 месеци, за да биде појасно.
Нема лимит на огласи откако ќе се добијат привилегии за објава на огласи

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Ок, не е лоша идеа. Само да се срети тапаток, сепак мислам дека ние што ја користиме би преферирале нејзино враќање во функција над стенд-алон апликација. Барем јас така мислам пошто имам и премиум на нејзе.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342

N0 MOAR банери

Претходните верзии на IT.mk придаваа релативно значење на позицијата на рекламните банери и очекувавме заработка и профит од истите со цел да може да го работиме порталот на малку поголемо ниво, меѓутоа веќе 14 години неуспешно го чекаме тој “воз” да пристигне… Иако во годината имаше неколку рекламни кампањи пласирани воглавно од маркетинг агенции – истите беа со мал број на импресии и носеа ниски приходи кои не ги задоволуваа ни основните потреби. Она што беше некако поразувачки е што не постоеше интерес ниту се бараше понуда за рекламирање од страна на тие кои планираат буџети за пласман на кампањи – а интересни моменти секако беа кога ќе видите реклама за flagship уред кој е идеален за вашата примарна публика, меѓутоа не како банер на порталот туку како билборд на некоја локација низ град.

Да не се разбереме погрешно, многу портали во државава успешно работат токму со тој бизнис модел – продажба на банери, меѓутоа како портал со сегментирана и специјализирана публика, 14 години не најдовме начин да го разработиме тој концепт – примарно поради концептот на бркање квантитет (читај: голем број посети на било каква содржина, хинт: жолта штампа) а не квалитет (читај: сегментирана публика која има сериозна пазарна моќ и влијание при избор) од страна на компаниите и маркетинг индустријата, а и недостапноста на платформи како AdSense на овој пазар кон кои може еден медиум да се осврне доколку нема профитабилен однос со агенциите.

Од овие причини, решивме на новата верзија на IT.mk да го напуштиме моделот на банери во целост и да се фокусираме на друг бизнис модел…
Не ми се допаѓа како е напишан овој дел, нема врска која е публиката на ит.мк едноставно не генерира доволно трафик да заработи многу пари од реклами. Тие се парите од рекламите без разлика дали членовите имале куповна моќ, а дека повеќето членови имаат некоја голема куповна моќ реално не делува така, ќе се дадам сам за пример.

Како можам од форум да отидам на портал сега?

Последна промена:
  • ми се допаѓа
Реакции: D

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
После 6 години од последниот редизајн , го редизајниравме IT.mk, пак. Шести пат во 14 години. :)

Повеќе детали тука, а темава сметајте ја за официјална тема за реакции на новата верзија.
Пред се убаво испаднало форумот е супер,но за нарачки на маици каде може да се одбере за големина дали има xl или xxl?
приметив еден буг одам на ентер и несака

• ми се допаѓа
Реакции: D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.779
10.103
Дизајнерски што да ви кажам, неинспирирано, празно некако.
Функционално е добро, сте унифицирале мобилен со десктоп дизајн, нормално со тоа што десктопот пати максимално ама нејсе...

За бизнис моделов...барем објаснете го поубаво тој дел. Спомна и @DarthJe5us , нешто што и јас го спомнувам со години, имате некоја препотентност во настапот (веројатно и реално постои), ги критикувате маркетинг агенциите таму (а и самите имате маркетинг агенција), ги критикувате другите портали (жолта штампа)...

Со среќа нека ви е, сега отклучете коментари на огласите чим ќе доаѓа све и свашта ваму.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Прашање во врска со ова: „барем 15 добри рецензии“ за да може човек да огласува. Често продавам (зависно кога ми е потребен апгрејд) и досега не сум начекал проблем со никого, но, исто така не сум побарал рецензии. Ќе треба да копам по претходни пораки и да контактирам членови да ме рецензираат за да продолжам тоа да го правам? Исто така како изгледа таа рецензија и по кој медиум се дава/добива?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Дечки.
Никој не сподели искуство во врска со редизајнот на целата структура.
Сите се фативте за огласите и за плаќањето. Небаре сме Пазар3 или Реклама 5 а не ИТ форум. А се фино пишува.
Добро, освен огласите, има некој некаква друга забелешка?

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Сте го преместиле копчето за мењање боја на тема :love::love:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Тестирам тапа апп. Ајде сите што ја користите пишете.

Работи Tapatalk и никад не бил побрз, а ми се чини и форумов преку browser.

Преку browser нешто ми е чудно пишувањето на поракава, сите копчиња се како затемнети (а не е исклучен BB код, со него ептен ги исклучува), не можам да селектирам текст (само прави drag&drop на слепо) и не ми се допаѓаат двете „повеќе опции“ во лајсната, со нив не се заштедува скоро ич простор, а само збунуваат.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Тестирам тапа апп. Ајде сите што ја користите пишете.
По log out/ log in со нова лозинка на Tapatalk влегов без проблем. Ме збуни тотално респонзивноста и во апликацијата и на веб, алал.

На веб верзијата приметив дека подвлеквувањето на зборовите на белата тема е со многу светла сива и тешко се приметува.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јас не можам да се логирам на ТапаТок
Ми вика погрешна лозинка....

EDIT:

Средено !

Последна промена:

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.520
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Топ, thx @Fatal1ty_ за TapaTalk!

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.779
10.103
Прашање во врска со ова: „барем 15 добри рецензии“ за да може човек да огласува. Често продавам (зависно кога ми е потребен апгрејд) и досега не сум начекал проблем со никого, но, исто така не сум побарал рецензии. Ќе треба да копам по претходни пораки и да контактирам членови да ме рецензираат за да продолжам тоа да го правам? Исто така како изгледа таа рецензија и по кој медиум се дава/добива?

А што ти значи воопшто да си верификуван сега, кога може некој да плати и да биде? Ќе изгуби поента системот каков што беше досега, односно на исто ниво е со оние ФЕР КОМПАНИИ.

Импакт 0.

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com
Не ми се допаѓа како е напишан овој дел, нема врска која е публиката на ит.мк едноставно не генерира доволно трафик да заработи многу пари од реклами. Тие се парите од рекламите без разлика дали членовите имале куповна моќ, а дека повеќето членови имаат некоја голема куповна моќ реално не делува така, ќе се дадам сам за пример.

Како можам од форум да отидам на портал сега?

Tnx на критика - тој дел намерно ја отсликува нашата разочараност, меѓутоа нашиот став е поразличен од твојот на тема дека тоа е тоа со банерите. Дека не генерира доволно трафик (>1 милион посети годишно) за ваква сегментирана публика не е малку, а за пазарната моќ - се знае во ИТ какви се платите. Но секако, секој може да има право на свое мислење. :)

За подобра форум <-> портал интеграција, ќе следат апдејти деновиве.

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com
Дизајнерски што да ви кажам, неинспирирано, празно некако.
Функционално е добро, сте унифицирале мобилен со десктоп дизајн, нормално со тоа што десктопот пати максимално ама нејсе...
Тука сме ако има конкретни сугестии за подобрување на дизајнот.

За бизнис моделов...барем објаснете го поубаво тој дел.

Ќе следат повеќе текстови на темата деновиве - ќе презентираме дел по дел што ни е идејата.

Спомна и @DarthJe5us , нешто што и јас го спомнувам со години, имате некоја препотентност во настапот (веројатно и реално постои)

Пишаниот текст е доста интересна форма - дозволува на тој што чита да го интерпретира тонот според своите импресии во моментот. Немавме намера да делува препотентно, едноставно сакавме да ја прикажеме нашата (субјективна) разочараност во пазарот и да објасниме зошто шифтаме бизнис модели.

, ги критикувате маркетинг агенциите таму (а и самите имате маркетинг агенција), ги критикувате другите портали (жолта штампа)...
Тоа што имаме маркетинг агенција и многу добро го познаваме пазарот и случувањата не прави уште посоодветни да дискутираме на темата.

Со среќа нека ви е, сега отклучете коментари на огласите чим ќе доаѓа све и свашта ваму.

Фала, btw, "све и свашта" нема шанси да плати членство. :)

D

Администратор
31 март 2007
4.019
4.201
www.aqtos.com

Ќе го појасниме ова во детали во текот на неделава.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно