Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со интернет од Blizoo

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Значи дека нема да имаш фиксна ајпи адреса која ке си ја знаеш и ке можеш да си ја користиш за директен пристап од надвор или можеби за хостирање на некој сервис по дома, туку ке имаш динамичка која ке се менува на Х време најверојатно на 12 или 24 часа. Ако не планираш да правиш нешто од горенаведеното, скроз ти е небитно, иако има решение тоа да го правиш и со динамичка адреса.

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
тенкју! стварно дрво сум за овие работи, ви благодарам за објаснувањето

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Имам информација дека за кратко време сите корисници ќе бидат со приватни IP адреси, како што е погоре напоменато повеќе корисници ќе имаат една јавна IP адреса.

yasho

hello world
11 јануари 2014
481
638
Скопје
Како што нема јавни IPv4 адреси, или коштаат поскапо од суво злато, и не е чудно... напротив...

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Абе нека е и динамична важно да имам директен пристап до мојата мрежа
Како и да е од јули преминувам кај телекабел, барем таму уште секој корисник добива своја јавна.

Zokbt

hello world
13 ноември 2014
50
21
ова кај близоо што го направија со блокиранје на јавните ИП е трагично и крајно непрофесионално
неможе 5 години клиент со јавна ип адреса преку нок без никакво јавно информиранје да направиш хаварија во мрежа префрлајки ги сите јавни на локални ип,и зашто на официјалната нивна веб страна непишува ништо во врска со јавните ип...Моја констатација е откако ги купија вип секој ден очекувам нова глупост од нивна страна,крајно сум недоверлив према нив,нивни клиент сум околу 5 г а недовербата почнав да ја чуствувам од јануар кога ги исклуција спортклуб каналите за кои плакам екстра,а за кратко време се изглупираа со ип адресите сега следно очекувам да го скинат уплоадот и тогаш дефинитивно ке морам да ги напуштам,а кога само ке ми текне колку се залагав за нив,берев потписи во зграда за да стават кутии,убедував клиенти пријатели да се закачат кај нив итн (многу сум разочаран).. доколку го скинат уплоадот освем што ке се префрлам на тхоме со нетот и тв-то,ке се префрлам и со сите мобилни телефони на т-мобиле.затоа сто оне-вип и близоо ги сметам за едно

Последна промена:
25 ноември 2014
1.540
1.972
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
ова кај близоо што го направија со блокиранје на јавните ИП е трагично и крајно непрофесионално
неможе 5 години клиент со јавна ип адреса преку нок без никакво јавно информиранје да направиш хаварија во мрежа префрлајки ги сите јавни на локални ип,и зашто на официјалната нивна веб страна непишува ништо во врска со јавните ип...Моја констатација е откако ги купија вип секој ден очекувам нова глупост од нивна страна,крајно сум недоверлив према нив,нивни клиент сум околу 5 г а недовербата почнав да ја чуствувам од јануар кога ги исклуција спортклуб каналите за кои плакам екстра,а за кратко време се изглупираа со ип адресите сега следно очекувам да го скинат уплоадот и тогас дефинитивно ке морам да ги напустам,а кога само ке ми текне колку се залагав за нив,берев потписи во зграда за да стават кутии,убедував клиенти пријатели да се закацат кај нив итн
Ја уште иам јавна.
Да сум на твое место ако имаш стар договор - би го разглеал договорот да видиш дали пишува нешто за ајпињата.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
За кратко време кај сите корисници јавните адреси на Blizoo ке бидат мисловна именка.
Кај мене јавната адреса ја снема од пред 3 и кусур месеца.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
За среќа и јас сум уште на јавна, ама дефинитивно мигрираат ама во погрешна насока. Наместо во насока на АјПив6 они во насока на натирани приватни адреси. Ова со договоров стварно треба да се провери што пишува, ако има ставка јавна ајпи, тогаш раскинуваш договор и си одиш кај телеком, јеби га, за воља на вистината и разликата во цена веќе не е толкава за да му се клањаш на близу.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Јас им опнав приговор за каналите од аналогна што ни ги намалија од 60 на само 20. Барав да ни пуштат 60 канали или да ни ја намалат претплата сразмерно на бројот на канали кои ни ги скинаа. Ми го одбија приговорот со образложение дека требало да приговорам во рок од 15 дена по настаната промена?!? Знае некој нешто повеќе околу ова?
Еве го известувањето за одбиен приговор:
Untitled picture.jpg
Ми ја намалуваат услугата од 60 на 20 канали а цената останува иста, еве го договорот:
Untitled picture1.jpg
Точно дека пишува до 60 канали но неможе бе 20 канали да значат исто што и 60???
Сум бил известен преку средствата за информирање за нивната дигитализација на 28.11.2014? WTF?
За следење на повеќе канали требало да склучам нов претплатнички договор :D

Последна промена:
25 ноември 2014
1.540
1.972
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Јас им опнав приговор за каналите од аналогна што ни ги намалија од 60 на само 20. Барав да ни пуштат 60 канали или да ни ја намалат претплата сразмерно на бројот на канали кои ни ги скинаа. Ми го одбија приговорот со образложение дека требало да приговорам во рок од 15 дена по настаната промена?!? Знае некој нешто повеќе околу ова?
Аек?

За среќа и јас сум уште на јавна, ама дефинитивно мигрираат ама во погрешна насока. Наместо во насока на АјПив6 они во насока на натирани приватни адреси. Ова со договоров стварно треба да се провери што пишува, ако има ставка јавна ајпи, тогаш раскинуваш договор и си одиш кај телеком, јеби га, за воља на вистината и разликата во цена веќе не е толкава за да му се клањаш на близу.
Сакаш да каеш ако има ставка дека мораат да ти нудат јавна ајпи ондак си бркаш кај аек работа, ако нема ставка ондак можат шо сакаат да праат.

едит:
негде на редит прочитав за некоја фаца шо зел договор од банката и дома го сменил fine print-от со ситни букви и додал негови клазули и го вратил потпишан во банка кај што и они го потпишале и завериле. После фино лепо си ги тужел и добил (нешо за камати беше, пробале да му земат пари а неговата клазула била за без камата) - банката викала дека “не е фер бидејќи не го прочитале договорот“ ама јбг - така и клиентите се вадат па губат :D
tl;dr-да се проба тоа тука 100% нема да прочита фирмата ама па судството ни е каша попара кај шо ќе изгубиш на суд па и ќе дужиш

• ми се допаѓа
Реакции: LaLi

AndrejFerdzo

lurker
18 ноември 2013
862
331
AndrejFerdzo's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600X
Motherboard
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Storage
WD 256GB NVME +Toshiba 4TB + WD Green 2TB + Samsung 850 500GB EVO
PSU
CoolerMaster V1000
RAM
Kingston HyperX Predator 2x8GB 3200MHz
Video card
2x Saphire Nitro + RX570
Case
DeepCool Matrexx 70
Mouse
Logitech MX Master
Keyboard
Microsoft Comfort Curve Keyboard 2000
Audio
Topping DX3 Pro
Monitor
MSI MAG271CR
А шо напраја овие со јавинте ајпиња смени шо како дај кажете ?

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Еве го известувањето за одбиен приговор:
Погледнете го атачментот 28870
Ми ја намалуваат услугата од 60 на 20 канали а цената останува иста, еве го договорот:
Погледнете го атачментот 28872
Точно дека пишува до 60 канали но неможе бе 20 канали да значат исто што и 60???
Сум бил известен преку средствата за информирање за нивната дигитализација на 28.11.2014? WTF?
За следење на повеќе канали требало да склучам нов претплатнички договор :D

Ти пушува "ДО" 60 канали. 20 канали се до 60 канали. Тоа е финта што ја користат сите оператори. Пример јас имам ДО 150 канали, ДО 50mpbs брзина на интернет, нема никаде минимум.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Ти пушува "ДО" 60 канали. 20 канали се до 60 канали. Тоа е финта што ја користат сите оператори. Пример јас имам ДО 150 канали, ДО 50mpbs брзина на интернет, нема никаде минимум.
Па и 1 канал е до 60 канали??? Неможе така да биде. Плус тоа не е причината поради која ми е одбиен приговорот туку зашто требало да приговорам за 15 дена од моментот на промена во услугите, приемот на одлуката, значи од 1.12.2014 до 15.12.2014. Иако никаква одлука ни известување не сум добил. Нема некој правник што може да објасни?
По се изгледа ќе мора со АЕК да се расправаме.

Последна промена:

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Па и 1 канал е до 60 канали??? Неможе така да биде. Плус тоа не е причината поради која ми е одбиен приговорот туку зашто требало да приговорам за 15 дена од моментот на промена во услугите, приемот на одлуката, значи од 1.12.2014 до 15.12.2014. Иако никаква одлука ни известување не сум добил. Нема некој правник што може да објасни?
По се изгледа ќе мора со АЕК да се расправаме.

Тоа е нивна политика, никој не чита договор пред да го потпише. Имаат они смислено секакви одговори на проблеми во тој договор. Мада јас сум презадоволен со нив и никогаш не сум имал поголеми проблеми, незнам зошто би се така понашале. Можеби дека ги купи ВИП па ке се искварат сега...

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Тоа е нивна политика, никој не чита договор пред да го потпише. Имаат они смислено секакви одговори на проблеми во тој договор. Мада јас сум презадоволен со нив и никогаш не сум имал поголеми проблеми, незнам зошто би се така понашале. Можеби дека ги купи ВИП па ке се искварат сега...
Би било коректно од нивна страна да ми дадат 60 канали како што сме се договориле, дали се тие аналогни или дигитални нема врска тоа, нив ништо не ги кошта, требаше да го направат без мое барање. Практично ме оставија без телевизија, нема ништо што да се гледа на аналогната а јас плаќам иста цена. Сега и на мое барање ме одбија. И сега што добија од сево ова? Незадоволен корисник кој нема да го продолжи договорот. Ова и е многу глуп и неуспешен обид да ги принудат корисниците на апгрејд од аналогна во дигитална телевизија со кој изгубија многу корисници.
Покрај ова, новите корисници имаат за исти пари 20 даун со 2 ап а ја како стар муштерија кој редовно си ги плаќа сметките за истите пари имам дупло помал ап од само 1, а ко за беља баш тој ми треба. :(

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Би било коректно од нивна страна да ми дадат 60 канали како што сме се договориле, дали се тие аналогни или дигитални нема врска тоа, нив ништо не ги кошта, требаше да го направат без мое барање. Практично ме оставија без телевизија, нема ништо што да се гледа на аналогната а јас плаќам иста цена. Сега и на мое барање ме одбија. И сега што добија од сево ова? Незадоволен корисник кој нема да го продолжи договорот. Ова и е многу глуп и неуспешен обид да ги принудат корисниците на апгрејд од аналогна во дигитална телевизија со кој изгубија многу корисници.
Покрај ова, новите корисници имаат за исти пари 20 даун со 2 ап а ја како стар муштерија кој редовно си ги плаќа сметките за истите пари имам дупло помал ап од само 1, а ко за беља баш тој ми треба. :(

А зошто не смениш пакет и си земеш дигитална телевизија? Сега има одлични пакети за добри цени. Башка тоа со дигитална телевизија нели се изгласа некој закон со кој сите канали мора да се дигитализираат?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
А зошто не смениш пакет и си земеш дигитална телевизија? Сега има одлични пакети за добри цени. Башка тоа со дигитална телевизија нели се изгласа некој закон со кој сите канали мора да се дигитализираат?
Да потпишам нов договор со кој ќе им плаќам повеќе пари за да ги добијам оние канали што веќе ми следуваат за кои плаќам а не ги добивам? Секогаш кога идам у салон оваа генијална идеја ми ја даваат. Да не си ти друже случајно вработен во близу? Јас плаќам за телевизија ако аналогната ја укинуваат нека ја заменат со дигитална.

Последна промена:

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Да потпишам нов договор со кој ќе им плаќам повеќе пари за да ги добијам оние канали што веќе ми следуваат за кои плаќам а не ги добивам? Секогаш кога идам у салон оваа генијална идеја ми ја даваат. Да не си ти друже случајно вработен во близу? Јас плаќам за телевизија ако аналогната ја укинуваат нека ја заменат со дигитална.

Не сум вработн во близу, само јас никогаш не сум имал проблем со нив. А тоа со аналогна телевизија не е нивна кривица, се изгласа закон да се укине аналогна и се да се дигитализира.

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Не сум вработн во близу, само јас никогаш не сум имал проблем со нив. А тоа со аналогна телевизија не е нивна кривица, се изгласа закон да се укине аналогна и се да се дигитализира.
Нема врска укинувањето на земска аналогна телевизија со укинувањето на кабелска аналогна телевизија. Ова близо веројатно го прави поради поголемиот профит од дигитална телевизија и фактот што си ослободуваат фрекфренции кои можат да ги пренаменат за друга цел.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.322
11.880
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Договорите им премногу добро составени и можат да не вртат како сакаат, никој не ни е крив што не читаме пред да потпишеме, туку читаме кога ќе бидне некое срање. Убаво си пишува таму, минимална брзина од 0.5 МБПС аплоад и даунлоад, и минимум 30 канали во тв пакетите, така да можат во секое време да ги сведат каналите и брзината на минимумот што е пропишан, и ние фактички не им можеме ништо, со самото потпишување сме се согласиле на нивните услови.

uoX1onz.jpg

Плус се обврзани да дадат известување за промените, и секогаш известуваат за тоа, ама на лукав начин, ќе ти пушти некој банер на телевизијата што трае 1 минута, па ти иди прочитај ако не си дома, или ќе објави на инфо каналот којшто 98% од претплатниците го мењаат како да се емитува егзекуција на деца на него. Месец дена ми вртат на домашен, иако специфично им наведов во неколку наврати дека нема никој дома по цел ден, нив не им текнува да завртат на мобилен.

Не знам кај другите како е, мене почна скоро на сите канали да ми бара пин за да ги гледам, на 100 и кусур канали ја морам да штракам пинови и после 1 минута веќе не ми се гледа телевизија. Сега па штом и ВИП се вмеша во кашата, господ нека ни е на помош.

mviktors

user
25 октомври 2012
1.143
1.717
mviktors's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X & Noctua NH-D15
Motherboard
ASUS TUF GAMING B550-PLUS
Storage
1TB 970 Evo + Samsung SSD 500gb + WD10EZEX 1TB
PSU
CM Vanguard 750W
RAM
2x8GB Kingston HyperX Predator
Video card
EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 ULTRA
Case
CM Storm Scout 2
Mouse
Logitech G305
Keyboard
A4Tech B120 Bloody
Audio
JBL LSR305 & HyperX Cloud Pro
Monitor
LG 27GL850 & Dell U2412M
OS
Win 11 x64
Не знам кај другите како е, мене почна скоро на сите канали да ми бара пин за да ги гледам, на 100 и кусур канали ја морам да штракам пинови и после 1 минута веќе не ми се гледа телевизија. Сега па штом и ВИП се вмеша во кашата, господ нека ни е на помош.
Гледаш телевизија преку ресивер или преку CA модул? Која варијанта и да ја користиш, пробај во сетингс намести Родителска контрола X, да ти бара пин само на еротските канали. Од први април најавија дека завршува промотивниот период и дека каналите ќе бидат кодирани, може тогаш да настанала некоја промена.
Инаку јас генерално сум задоволен од пакетот што го имам скоро два месеца, не сум имал проблем ни со интернетот ни со телевизијата. Дечките од техничка поддршка во два наврати беа културни и разбрани, како што и се очекува да се однесуваат. Досега само позитивно искуство имам со Вип+Близу, се недевам дека така ќе биде до крај на договорот. :)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.322
11.880
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Гледаш телевизија преку ресивер или преку CA модул? Која варијанта и да ја користиш, пробај во сетингс намести Родителска контрола X, да ти бара пин само на еротските канали. Од први април најавија дека завршува промотивниот период и дека каналите ќе бидат кодирани, може тогаш да настанала некоја промена.
Инаку јас генерално сум задоволен од пакетот што го имам скоро два месеца, не сум имал проблем ни со интернетот ни со телевизијата. Дечките од техничка поддршка во два наврати беа културни и разбрани, како што и се очекува да се однесуваат. Досега само позитивно искуство имам со Вип+Близу, се недевам дека така ќе биде до крај на договорот. :)

Ма јок од кај нив нешто било сега се јавив ми средија, плус и цело време вади банер проблем со картичката, иначе преку хд рисивер сум, пробував да менувам преку менито ама без успех. А за воља на вистината, јас ништо немам менувано за преку ноќ да се смени контролата на каналите, така да и очигледно беше дека е проблемот кај нив.

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Јас со луѓе од близоо разговарав пред месец дена и ми рекоа аналогната ќе се поништи односно прашање на време е кога ќе ја укинат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно