Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
i7 6700K | [email protected] | CM Nepton 240M
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
840 EVO - 120GB; WD10EZEX
PSU
CM V850
RAM
HyperX Savage 32GB @2933MHz CL13
Video card
ASUS GTX TITAN 6GB || HerculeZ X3 Ultra Cooler
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
Работи, за 1-2 месеца ќе се отклучи и за 4G..
го разгледувам телефонов како опција до 9000 денари па да прашам да не има нешто ново околу ова кај нас, гледам за кинески пазар имаат извадено Redmi LTE верзија ама со медиатек процесор...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
го разгледувам телефонов како опција до 9000 денари па да прашам да не има нешто ново околу ова кај нас, гледам за кинески пазар имаат извадено Redmi LTE верзија ама со медиатек процесор...
Redmi NOTE ke pristigne so LTE moznost za 15-20 dena.. Redmi 1S e pomaliot so 4.7'' a Redmi Note Pro e 3G so 5.5'' ekran..

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
за Redmi 1S прашував, Redmi NOTE што цена ќе има ?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
за Redmi 1S прашував, Redmi NOTE што цена ќе има ?
Redmi 1S e nov so Snapdragon 400 procesor, i toj nema da se menuva brzo. Odlicen telefon, plus moze i CM da se stavi, za meraklii..

Noviot Note Pro 4G e so 1 sim kartica (ovoj sega e 3G i ima 2 sim kartici), i ke bide ista cena kolku sto e sega ovoj. No koga ke se donesat neznam, ova e sto dobiv info vcera..

Sega mi tekna, @psyside mi gi kazaa cenite za 1+ One i Meizu MX 4 :) :) edniot e 15$ poevtin od Mi 4, a drugiot MX4 e 25$ poskap od Mi 4... Inaku, cenata na Mi 4 ke se namaluva, kako i sto neznam, ke objavat kaj niv na sajt koga ke stignat..

31 јануари 2014
1.261
1.439
Skopje
Nikola Sone's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS Maximus Hero VIII
Storage
PSU
CM V850
RAM
Video card
Case
SAMA Titan Gaming Black
Monitor
Dell U2412M || U2312HM
OS
Win 10 x64
@the_maker фала за инфо. бев сега ги ѕирнав во Капиштец продавницата, 1S чудна малку изработката а и бирно ми е 4Г, може да се почека Note Pro

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Sega mi tekna, @psyside mi gi kazaa cenite za 1+ One i Meizu MX 4 :) :) edniot e 15$ poevtin od Mi 4, a drugiot MX4 e 25$ poskap od Mi 4... Inaku, cenata na Mi 4 ke se namaluva, kako i sto neznam, ke objavat kaj niv na sajt koga ke stignat..

Aко не ти е проблем кажи ги целосните суми, фала на инфо другар...

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Aко не ти е проблем кажи ги целосните суми, фала на инфо другар...
Нема проблем, ќе пробам да ги дознаам.. Но пред наредната недела тешко.. Нешто околу увозот били зезнато, незнам што.. Штом дознаам ќе ти пишам бате..

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Ја го прашував
Герасим-дечкото од hi communications на mail,
конкретно за meizu mx4.

Дечкото ми одговори дека после 16ти овој месец,
би требале да знаат цени-отприлика за meizu mx4,one+one и oppo find 7.

Едвај чекам да видам што цена ќе биде one+one и oppo.

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Од кинезаријава oppo и Mi највише ме бендисуваат другевиве уште го имаат оној кинески менаталитет во изработка и дизајн

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Од кинезаријава oppo и Mi највише ме бендисуваат другевиве уште го имаат оној кинески менаталитет во изработка и дизајн

Искрено, сум ги видел сите, и ги знам дечките од Кина од Опо и лично.. Дивелопери од Mi се пола... И женските од таму нормално :)) Хардверски Mi е најсолидна изработка, втор е Опо, а трет е 1+.. А според позиционирањето на пазарот и како пакет што се нуди, Mi и 1+ се најкомплетен пакет, а Опо си тера своја некоја логика.. Малце супорт има, а тоа е проблем ако сакаш да имаш меѓународни клиенти.. Е сега, 1+ сеуште има проблеми со дигитајзерот и со разни нијанси на екранот..

Се прашувам ако стигнат такви, и се расипе после 1 месец, ќе треба да се враќа назад во Кина.. Тоа автоматски значи 30-45 дена оправка, без разлика дали е под гаранција или не..

А за Меизу МХ4 немам коментар, со нив не сум бил никогаш во контакт, ниту сум пипнал телефон таков.. Само знам дека МХ4 ПРО (што не е излезен) треба да биде конкурент на овие три.. Од сите три, најдобар еко-систем за апликации и софтвер има Mi, тоа е без конкуренција.. Работат повеќе од 4500 програмери фул тајм, а да не ги зборам пациентите како мене и уште стотици во ЕУ што допринесуваат е не не плаќаат... 1+ има 30 девелопери, затоа нудат СМ како пакет, малце модификации од заедницата за кернелот и ОП, добивме систем :) но затоа хардверот е топ, само со фабрички грешки затоа што ги прави мала фабрика, не Foxconn како Mi..

Но, ќе видиме кога ќе стигнат :)

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Дај бе намести некоја жолта ептен мерак ми прават воа азијциве корејките,јапонките и кинеските не се лоши :)кинезите имаат уште муви да јадат за добари програмери

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Треба да се оди натака овие два месеца.. На официјална конференција кога ќе има нов производ.. Како тим од МК можам да земам уште 1-2 со мене, но пред тоа треба да ги знаат таму како MIUI тим од МК и кој што работи (наша секојдневица, флешни ова, тестрирај, флешни она, тестирај, малце пцуј итн итн..)..

До тогаш ќе видиме :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Еј, ако си озбилен и ако стварно можеш да земеш уште двајца за накај Кина
планирај ме,само пиши ми ПП колку дена е престојот, колку кошта авион,виза и слични детали.
Јас требаше сеа да идам на na 8ми втора тура 13ти у Пекинг али касно ми кажаа,виза тракатанци и бидна.
Затоа и друг ќе ми носи meizu mx4,иначе сам ќе си го купев :)

BTW Meizu порано биле аудиофилска фирма,праеле хај енд аудио опрема ,така стекнале репутација за квалитет.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Aбе и ја така мислев до пред 1 година.
Од коа почнав со гугл тренслејт по кинескиве сајтови baidu и.т.н
и од коа почнав да глеам видеа на youku,soku и.т.н
сменив мислење скроз за Кинезиве.
Си имаат премиум фирми што ние Европејците а и Амириканците незнаеме дека постојат
а нудат екстремен квалитет,ништо помалку од B&W,Harman Cardon,Carvin Vega и.т.н

У секоја индустрија ги има.

Баш со пријатели се шалиме:
Кинезите праат јајца from scratch
прво жолчката од липиди/ензими и.т.н па белката и на крај и на крај лушпата.
Кокошката им е исфрлена од употреба пошто им е спора,треба да ја чекаат да снесе :D

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Aбе и ја така мислев до пред 1 година.
Од коа почнав со гугл тренслејт по кинескиве сајтови baidu и.т.н
и од коа почнав да глеам видеа на youku,soku и.т.н
сменив мислење скроз за Кинезиве.
Си имаат премиум фирми што ние Европејците а и Амириканците незнаеме дека постојат
а нудат екстремен квалитет,ништо помалку од B&W,Harman Cardon,Carvin Vega и.т.н

У секоја индустрија ги има.

Баш со пријатели се шалиме:
Кинезите праат јајца from scratch
прво жолчката од липиди/ензими и.т.н па белката и на крај и на крај лушпата.
Кокошката им е исфрлена од употреба пошто им е спора,треба да ја чекаат да снесе :D

Hahahaha, ova e eden od najdobrite komentari sto sum go procital posledno vreme, za kokoskata.. Hahaha bravo... I Oppo se high end consumer electronics companija btw, a kinezite koj nema da gi ceni sega greska ke napravi.. Oni veke go vodat svetot, a da ne zboruvame za idninata..

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Hahahaha, ova e eden od najdobrite komentari sto sum go procital posledno vreme, za kokoskata.. Hahaha bravo... I Oppo se high end consumer electronics companija btw, a kinezite koj nema da gi ceni sega greska ke napravi.. Oni veke go vodat svetot, a da ne zboruvame za idninata..
Друже ја коа го глеав документарецот се крстев :)
Вади кинезот од кофа чуда-врагои ги меша и праи нешто жолто/помаранџесто,
викам што е ова?
гледам го формира и го става на посебна посуда да созрее
врз него почнува со креирање на белката во некаква си центрифуга
и на крај лушпата исто од некои течности ензими/липиди што и да се и го чекаше 2 минути да се стврдне.
и ми светна сијаличката дека јајца праат from scratch
не ми се веруваше

edit
еве и видео за јајцето
(ова се апла фејк јајца)
(има и "органски" што не може да се препознаат дека не се вистински)

Извинете за оф топик

Последна промена:

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Toa ti e isto i za telefonite :) :) nemozam da prestanam da se smeam za jajcata..

Nejse, toa ti e isto i za telefonite, na denot na promocija svetska na Mi 4, na ali express izlaga kopija, za 380$ koja obicen covek nemoze da ja prepoznae.. Jas sum gledal i sliki i videa, i ima 5 tocki kade se prepoznava, no sovrsena kopija. E sega, masina nema veze, so AOSP nekoj i skin MIUI od Theme Manager i tolku. Nemate poima kolku kinezite izvezuvaat duplikati fake po svetot. Kako citam po kajgana i gsm forumive, sve poveke i kaj nas ima takvi :) kupil bratuced nekoj od evropa za 250$ dolari Mi 4 i sega i tuka treba original da bide. Toj go papal na golemo tamu :)

Sorry off-topic: Dali znaete deka dosta od novive vladini objekti se gradeni so kineski cigli, fasadni paneli "mermer" i sto sve ne... Sve e kinesko denes, a ako ne e kineski treba da se zaprasate da ne e prevara :))

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Оф:
Богами, стварно.
Ако не е Кинеско и ако нема некој секјурити сертификат не би го воопшто купиле и не би граделе со такви материјали.

Оn/Off
Стварно има премногу дупликати /клонови/копии.
Гледам копии со потпис од леново, хуавеи и.т.н
Конкретно перфектни копии на Huawei Honor 3C и 3Х со потпис од fake Lenovo,
ама проблемот е што се склапаат во мали Кинески фабрики од "сивата" зона.
Треба ептен да се внимава.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Андроид телефоните се копираат претерано многу. Често неможе да се распознае копија од оригинал. Веројатно многу кај нас користат копии и никогаш нема да дознаат дека нивните телефони се ефтини копии. Интересна случка имаше мој другар кој отиде во мобилара за да види дали ќе му откупат самсунг копија со цена на оригинал, човекот му извади пари како за гланц нов оригинал телефон. :D За разлика од андроид, копија на apple или windows phone(којашто и неможе да се најде, барем не кај нас) е лесно распознатлива.

Последна промена:

aleksuperior

lurker
6 декември 2012
682
972
Најдов многу интересна реклама на Apple од 1993. Колку им е сменета стратегијата од тогаш, благодарение на Стив Џобс, ми е смешно.
sytuhyqu.jpg

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно