Со фарбањето на алауминиумот значително се намалува дисципацијата на топлина, т.е. се влошуваат перформансите. Но, доколку перформансите на нефарбан ладилник биле повеќе од доволни, тогаш и исфарбан ќе брка работа, народски кажано![]()
Како во прицврсти вентилаторчето?Ставив плус вентилаторче,и нема гајле...не иде над 65 степени на фурмарк![]()
Како во прицврсти вентилаторчето?
Неделава ке праам гето мод на 9800GT пошто кулерот престанал да врти па мислев 80-92mm вентиалторче го прицврстам со 4-5 ластичиња, еветнуално да ставам некое гумено мутерче за да се направи простор меѓу вентилаторот и железото ако гребат перките.
Е ова е права ствар да не мора да стануваш кога ќе си вариш кафе и + да се вгради едно мало фрижидерче за ладно сокче не ми треба ништо друго.
Патем да не знае некој каде можам да најдам затемнет плексиглас ( црна боја ) или пак фолија за затемнување ?
Е ова е права ствар да не мора да стануваш кога ќе си вариш кафе и + да се вгради едно мало фрижидерче за ладно сокче не ми треба ништо друго.
Патем да не знае некој каде можам да најдам затемнет плексиглас ( црна боја ) или пак фолија за затемнување ?
А да ставиш прво МАКЕДОНСКА поддршкаZnaci vaka vo ova kukiste gi znaete delovite (procitajte kaj mene) inace planiram da stavam Maximus Formula 7 (koga ke iskoci) 32gb Kingston Beast ram, 4790k pa daj boze ponataka broadwell ako se asalni, vga vise imam Sapphire 280X Toxic i se mislev da go farbam toa zutoto ama zal me fatihdd-to i napojuvanjeto ostanuvaat sea za saa..e za kuler mi e makata sto da stavam.
Mi se pravi merakot na V8GTS zaradi estetikata ama skup e i ne vredi za tie pari vo performansi e average at best. Se mislam za noctua, decki predlozi se dobredojdeni.
Dokolku imate preporaki za domodiranje na kukistevo kazete. Idejata kako i na site mi e da ne se poznavaat grdite kabli.
Ке грешам во пицшуванјње башка ми требаа 7 мин за да ја напишам реченицаваА да ставиш прво МАКЕДОНСКА поддршка![]()
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден