Од која банка е најдобро и најлесно да се следи сметката преку интернет? Ваши искусвта ако имате.![]()
Фала за инфо да не уклучам по грешка, мада за сител ми треба пин за да го уклучамАко некој го интересира, моментално на јади бурек е министерот за информатика.
Стави јаМислам дека е насловот на темата е убав и мислам дека е треба да ја ставам стики![]()
Од која банка е најдобро и најлесно да се следи сметката преку интернет? Ваши искусвта ако имате.![]()
Како што разчитав по интернетов, можно е веќе да не нудат Personal акаунти, ако сте отвориле Македонска сметка најверојатно е Premier. Ако е да, можете да дадете downgrade request на поддршката(а незнам зошто би).
Најверојатно PayPal во иднина ќе дозволи на сите акаунти примање пари, со што би најверојатно побарале повеќе верификации штом Personal го откажуваат.
И со Personal account може да се примаат пари...
https://www.paypal.com/mk/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing/general/PayPalAccountTypes-outside
За нови корисници од последниве два дена не може да се направи персонал акаунт. Пробај еве да направиш кликни сајн ап автоматски те води да пополниш пријава за премиер акаунт.
За ова не сум баш сигурен дека е така. Конверзијата оди по продажниот (највисокиот) курс на банката за менувачко работење, затоа што банката всушност ти продава девизи во за да се изврши трансакцијата. А банката го добива износот веќе конвертиран во евра од платежната асоцијација. Конретно за виза, на овој линк може да се видат курсевите по кои се врши конверзијата од валутата во која.7. Како оди плаќањето ако сметката ми е денарска, а купувам преку PayPal во долари, евра, јуани итн.?
- При трансакција се прави конверзија од денари во валутата во која купувате по дневниот среден курс на Народна Банка.
Пример сакате да купите нешто во вредност од 23$, средниот курс на денот на купувањето е 44,57 денари што значи за да купувањето биде успешно на вашата сметка мора да имате минимум од 1025 денари.
Друже грешка си. Кога примаш пари примаш по „куповен“ курс, 100%, пошо ти на банката и „продаваш“ девизи. Баш вчера повлеков пари од PayPal и ми стигнаа парите по куповен курс од 44.7 денари на ХалкБанк.И при примање на пари од Paypal конверзијата се врши по среден курс.