FrukaZ
hello world
- 16 август 2013
- 317
- 429
Интересно но ладилникот не ти дува топол воздух диреко на графичката?
не ...
Интересно но ладилникот не ти дува топол воздух диреко на графичката?
не ...
Ne da duva ostaj i kaj mene e istata situacia cak kaj mene kako sto e poglem kulerot CM Vortex 752 ja otepuva grafickata zatoa kulerot pod napojuvajneto na kujkistetot e namenet da go smuka vozduhotИнтересно но ладилникот не ти дува топол воздух диреко на графичката?
Мојот фаворит
Логинг.от. дај бе кажете fangrill 80 кај има?
Еве нешто со новите делови.
Конечно "седна" и графичка (расипа малку од "менаџментот" ама не е лошо
П.С.Да не кажеш дека не сум ти кажал![]()
арно де не се чалами толку колку вадиш од машината ???
мислам денари или подобро евра на ден
@DaVoRkNe во прва прилика тргај го од доле ако не сакаш внатре да ти посиви како паркетот.
зашто?зашто би посивел?
Па прашина лапа. Taa прашина на паркетот све внатре ќе ти влезе. Што убаво е чисто сега..
кукуштето нормално си е затворено со капакот,не ми стој вака отворено да не се сватиме погрешно.еве скоро една недела е вака и денес прв пат го отворив и ете го какво е внатре.
Секако дека е затворено ама протокот на воздух иде од напред кон назад, а секое куќиште има отвор од напред, твоево гледам и од доле има. Прашина влегува од тие дупки и се таложи секаде, поготово на вентилаторите. Ако немаш место на биро, направи му некоја подлога на ногарки и на тоа стави го.
Или занемари го овој совет, па после 2-3 месеци (без да го чистиш) пушти уште една слика, да видиме дали сум бил во право.
ако го дигнам на ногарки мислиш дека нема да се лепи прашина пак?како и да е имав во план да го преместам зашто ке разместувам во соба.иначе сите кукишта што сум ги имал до сеа на истово место ми стоеле.али сепак ете ако имаш искуство во ова секако ке го прифатам тоа.
Нема да се лепи, бар не толку, зашто нема да стои директно на паркетот каде што се таложи прашината.
Како сакаш прави, јас само ти дадов совет од лично искуство. Мене еднаш ми се затна компјутер од стоење на земја, кога го отворив вентилаторите на графичката не можеа да се вртат. Сепак, јас имав појака графичка од твојава со 3 јаки вентилатори, и по 5-6 саати дневно работеше до даска, така да доста повеќе прашина влечеше. Што е послаб компјутерот тоа помалку ќе влече.
Како и да е, факт е дека компјутерите што стојат на под собираат повеќе прашина од оние што се на биро или на постоље, тоа секој ќе ти потврди.
Еве нешто со новите делови.
Конечно "седна" и графичка (расипа малку од "менаџментот" ама не е лошо).
Старо ко библија, ама уште се држи. Одамна го склопив, 2009 година.
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден