Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Надуваните цени на мобилните

xenon

нуспојава
15 јануари 2011
4.818
12.858
Skopje
wemaxa.com
Да не вршиме бесплатен маркетинг, ама една мобилара во Скопје пред месец дена имаше цени:

Јуни:
d7tu.jpg

Јули:
dnw6.jpg

Стварно има толку загреани лудаци низ обичниот, негиковски свет за скапи телефони да можат така високи цени да се одржат па дури и да постојат како почетни цени?

Цените за септември ќе бидат:
27000 - HTC ONE
24000 - Samsung S4

MasteR_#0

poweruser
14 декември 2010
2.801
2.557
MasteR_#0's setup  
Processor & Cooler
Core i7 10700K | NH-U12A
Motherboard
Asus Z490 TUF
Storage
980 Pro 1TB | SM961 256GB | WD 1TB Blue EZEX
PSU
Riotoro Enigma G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill SniperX @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 5700
Case
CM H500
Mouse
Logitech G502 Hero | G.Skill MP780
Keyboard
Ducky One 2 SF w/ Kailh Box White
Audio
Logitech 2.1 X-240 | Sennheiser HD 559
Monitor
Dell P2720D
OS
Windows 10 x64
Веруј има и ги користат само за ало ало и пораки, и нормално да бидат најјачи фраери у маало со S4.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Ма остај тоа они продаваат iPhone 4G за 20,000. Овој ваљда самите го прозиведуваат.

uMwQISp.png

Borsa

user
10 октомври 2011
1.183
907
Скопје
Borsa's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 AM4
Motherboard
B450M-HDV R4.0
Storage
500MB HDD + 256GB M.2 SSD
PSU
Cooler master GX 550W
RAM
16GB DDR 4 3200Мhz
Video card
Radeon RX580 4GB
Case
XIGMATEK
Mouse
SteelSeries Rival 600
Keyboard
AULA ASSAULT
Audio
SPEAKER DLS 2115
Monitor
Benq GW2470
OS
Windows 10
Мобилариве ти се жива превара кај нас.Недај боже да ти се расипе ке останеш без телефон 3 месеци.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Има и што на S4 играат само Pou.
Точно. Или го користат само за јавување.
Особено се воодушевени од зумирањето на камерата. И штракањето фотки додека снимаш. А особено од опцијата кога вртиш глава да се паузира видеото(кое единствено го користат кога ќе им дојдат гости и го презентираат најновиот телефон и кое е мета на разговор половина час), а исто листањето на слики со мафтање на раката кое исто така го користат при “презентација“ пред роднини, а на кое не им текнува да го користат секојдневно бидејќи е некорисно и споро - значи истото го користат за фалење.
Некој кој вистински го користи ова цело време е непознат вид(мафташ рака за да одиш на следна слика), место само да го помериш прстот 1 cm. Многу ефикасно. :alien:

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Мислиш знаат дека има таква опција...? :)
Знаат. Ова претходново што го пишав, го пишав од искуство. Мојот комшија зеде и нормално ме викна да му објаснувам што и како. И му објаснив. Тоа што му беше интересно го запамети и го користи( за фалба). :)

Jokerski

lurker
28 октомври 2010
820
738
Во твојот ум чедо
Jokerski's setup  
OS
Windows 11 Pro 64bit
Има и што на S4 играат само Pou.

Доаѓа еден батка со у кутија с4, таков напален аууу леле леле леле... Сеа шо ќе ти праам, аууууу... Што бе чоек кажи ... Види шо сум земал... Глеам С4 ... е ок де со здравје да си го користиш.... Абе се е убаво ама незнам да го користам ми вика, ја кај да ми даеш нокиа да знам ова кај не е за мене... Поклон сакаш да ми го даеш... Аааа ти луд си ... Епа ... Дај уклучи ми го намести ми го да фукнционирам човече врска неам, ќе се брукам пред пичиња.... Му го средив ајде греота чоекот, и до ден денеска незнае каде е shortcut за мени, мисли дека влага во нешто ванземајско и одма го гаси како исплашен... Дојде камерата ме замоли да му ја напраам не му работела се гасел екранот на дугмето !!!
И му извадив shortcut... Болна работа :)
Овој незнае ни POU шо е ... барем фаца е со POU ... Живци ми кине коа ќе се појави... Го отерав пред некој ден ете ти го пак... Му викам за тие пари што си ги дал да си барал памет да ти дадат попаметно ќе беше, мада немаше да го собере :D
Па уште ми мрчи пред луѓе... дај дај ти шо телефон имаш... види го мојов а кажи и тука лепаци колку сакаш да го цицнат малце додека е врел.... Ме потсеќа на Македонскиве Ајфонџии, исти курац... Ќе ти го подујат колку е добар а цел свет кажува дека е катастрофа ... Види ова имало види она и коа ќе му го покажеш се тоа дека го има... ама види дизајн и коа ќе му го плеснеш у лице дека екранот е тиња, односно хардверот се вкупно, се претвара у Македонски Селендра и ти го дрви со банални работи што и дете од 5 години знае дека се глупост... Ова лагира она лагира вакво било онакво било... Десет души ги познавам и речиси кај сите истото па истото ....

Денес одам HTC One да си купам за 29000 од Т-Мобиле

Дениел ќе те молам POU да ми инсталираш незнам како :)))))))))))))

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
И операториве исто ги дигаат цените за ако потпишеш договор да изгледа како да имаш поголеми бенефиции, а истиот телефон од сет,амц и слични ќе го земеш за истите пари како да си потпишал договор од 500-800 ден месечно или и поефтино. И не ми е јасно зошто не ја спуштаат цената нашиве оператори, ако кога излегол пример HTC ONE бил 40 000 денари додека се продава тој телефон секогаш стои дека е 40 000, не поефтинува. Барем со ВИП е така. Мала споредба со 10 000 денари разлика ни договор да потпишуваш ни ку*ци ни палци
http://www.vip.mk/telefoni/gsm-advisor/htc/224/one-s#ad-image-0
http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1005_13&product_id=41069

ivan1real

hello world
20 април 2010
54
20
По мејнстрим од смартфон незнам што е, незнам од кај ви се овие "гиковски" телефони.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
По мејнстрим од смартфон незнам што е, незнам од кај ви се овие "гиковски" телефони.

Ти нема баш логика реченицава, ама ако сфатив добро мислиш дека смартфон е глупост така? Епа фала богу што ги измислија ми заштедува барем 4 саати дневно што го имам со мене, башка не морам лаптоп да тегнам нонстоп

ivan1real

hello world
20 април 2010
54
20
:confused:

Незнам што сфативте вие од мојот пост али ај да појаснам, нигде не реков дека смартфонот е глупост и со оглед дека сум корисник на еден не го мислам тоа.

Само се обидов да го прекинам cirlcejerkot и мислењата од типот еј овој може да си дозволи скап телефон али јас пак победив пошо он само игра поу? и збори на телефонот, да бев ја ќе пишував код у C. Нема ништо "гиковско" во поседувањето на смартфон со оглед на тоа што секој втор има.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
надуваните цени на мобилниве е темата дечки,дали смартфонот е гиковски и кој све што умее на него да прави си е нивна работа,некој Iphone5 купува само за женски да шмека по кафичиве,и што е најтрагично со свој очи видов како успева.Мобилниот е повеке моден детал и основна потреба него гиковско но некој може и за гиковство да го примени,секој со својата потреба.

alekcackko

hello world
10 август 2012
438
70
Битола
надуваните цени на мобилниве е темата дечки,дали смартфонот е гиковски и кој све што умее на него да прави си е нивна работа,некој Iphone5 купува само за женски да шмека по кафичиве,и што е најтрагично со свој очи видов како успева.Мобилниот е повеке моден детал и основна потреба него гиковско но некој може и за гиковство да го примени,секој со својата потреба.

За таа работи и било каков голем кинески телефон со тач да земиш е доволно.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно