Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Купување Од Ebay Со Неверификуван Paypal

lamja

hello world
1 октомври 2008
424
187
Skopje
За да не правам нова тема да прашам тука, имам 400 $ на пеј пал сметка секако неверификувана со картица од нлб тутунска и земја словенија, сакам да ги повлечам парите на картица дали ако одам преку Withdraw funds to your card ќе легнат парите на картица без проблем? прв пат го правам ова.
za so verifikuvan paypal 100% da toa sum go napravil mnogu pati za neverifikuvan neznam ali bi trebalo

DarkoKicevo

Баниран/a
27 јуни 2012
107
20
ајде некој нека каже некој продавачи на ебау што доставуваат до Македонија и што имале искуства со нив за било што. не сакам одговори од типот 'пиши му порака и слично' сакам да слушнам ваше мислење :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
За да не правам нова тема да прашам тука, имам 400 $ на пеј пал сметка секако неверификувана со картица од нлб тутунска и земја словенија, сакам да ги повлечам парите на картица дали ако одам преку Withdraw funds to your card ќе легнат парите на картица без проблем? прв пат го правам ова.
Ако сакаш можам јас да ти ги извадам? http://it.com.mk/forum/threads/paypal-vadam-pari.28473/

AfterMaxify

hello world
18 септември 2012
209
168
Дечки може ли некој да ми објасни што и колку се доплаќа овде во пошта откако ќе стаса пратката? Значи вака, сакам да купам телефон од ebay, доставата е бесплатна, ама ми кажаа нешто дека некој царини се доплаќале овде во македонија? Стварно ли е тоа ?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Дечки може ли некој да ми објасни што и колку се доплаќа овде во пошта откако ќе стаса пратката? Значи вака, сакам да купам телефон од ebay, доставата е бесплатна, ама ми кажаа нешто дека некој царини се доплаќале овде во македонија? Стварно ли е тоа ?
Веќе имаш отворено тема каде истово прашање го имаш поставено 100 пати, и 100 пати доби одговор на истото... Што не ти е јасно...?

http://it.com.mk/forum/index.php?threads/Прашање-околу-купување-телефон-преку-www-tinydeal-com.31445/

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Сакам да купам една машина од Ebay која чини околу 500 долари, шипингот е free, но ме интересира на какви се давачки би бил подложен тука во Мк, кога ке стигне, дали некој порачувал нешто поголемо и поскапо и како иде цела процедура, претпоставувам дека ке треба да платам царина и поштарина но не ми е јасен цел принцип на работа, друга битна работа која ме интересира, доколку му пишам на продавачот на кутијата да пише поклон, што би се случило тука дали пак ке подлежам на некакви трошоци, до сега сум нарачувал ситници до 40 долари и било се ок, освен 2-3 пати што сум требал да подигнам директно од пошта и ми наплатиле 100-200 денари

viksa86

lurker
22 април 2011
839
767
Сакам да купам една машина од Ebay која чини околу 500 долари, шипингот е free, но ме интересира на какви се давачки би бил подложен тука во Мк, кога ке стигне, дали некој порачувал нешто поголемо и поскапо и како иде цела процедура, претпоставувам дека ке треба да платам царина и поштарина но не ми е јасен цел принцип на работа, друга битна работа која ме интересира, доколку му пишам на продавачот на кутијата да пише поклон, што би се случило тука дали пак ке подлежам на некакви трошоци, до сега сум нарачувал ситници до 40 долари и било се ок, освен 2-3 пати што сум требал да подигнам директно од пошта и ми наплатиле 100-200 денари
Се што е над 50евра се плаќа царина ако имаш некоја шпедиција прашај ќе ти кажат точно ако сакаш прати ми во пп која машина ќе проверам колку е царината

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Зависи од многу работи... По правило би требало да платиш данок и царина, ама зависи како ќе бидат расположени, така да може да поминеш и со носење на сок и цигари... :) Ако имаш човек на царина, може да ти среди доколу му ја најавиш пратката, така да цела таа работа околу плаќањето е лутрија :D

KireAMD

hello world
29 август 2011
244
887
Skopje

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
добро а колку би биле тие давачки да речеме царина марина данок и кој други давачки спагаат не сум во тек и не ми се познати. Се работи за следново

http://www.ebay.com/itm/From-USA-wa...463?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a7855b2f7
vo najlos slucaj 15% carina + 18% danok = 33 posto od sumata
Токму така... :) Зависи од тарифникот нивен како што ќе го водат производот, ама во најлош случај сумата е таа што ја спомна KireAMD :)

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.249
5.579
Скопје
Ништо не се знае со нашиве. Би земал во предвид шпедиција, лежарина и слично. Се е лудо тука. Прашај до царина со испечатени технички спецификации, а и некоја шпедиција.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно