Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Купување Од Ebay Со Неверификуван Paypal

NIKIHACK

hello world
10 февруари 2008
438
27
www.facebook.com
Пред се здраво и фала однапред на сите што би сакале да продискутираат на темава.
Значи имам paypal акаунт, регистриран на како Бугарски (не верификуван) и имам некој денар на истиот (~200$). Имам купувано од оние кинеските страници со него, меѓутоа ме интересира како стојат работите со eBay. Значи би сакал да порачам нешто од таму, па ме интересира дали е возможно, односно дали постои можност за промена на адресата за достава, бидејки pejpalot е бугарски, а сакам пратките да се доставени во Македонија.

пзодрав

Tonino

hello world
14 октомври 2011
86
53
Skopje
здр .
од лично искуство можам да потврдам дека местото за достава е независно од местото на Пејпал акаунтот (плаќањето)
пример :мој пријател кој живее во Њујорк , неколку пати ми плаќаше делови од лаптопи ,коишто пристигнаа во Скопје
поздрав

bobmkd

hello world
18 ноември 2008
362
183
Скопје
И јас имам пејпал сметка со Бугарска адреса (нормално неверификуван) и пред месец дена пазарев од ЕВАУ без никаков проблем, пошто кога ги внесував податоците за достава си ја ставив домашната адреса тука во Скопје и се си беше ОК, уплатата си беше прифатена и робата стигна за 3 недели (од Малезија)

jovica3

hello world
23 декември 2010
53
25
Луѓе извинете што идам малце off topic ама морам да прашам неколку прашања. Дали во адреса на живеење на paypal account-от правилно е да се напише на пр. ul. 5 br. 28 s. Rastak или тоа треба да биде на англиски (street nr. 5 house nr. 28 v. Rashtak). Сакав да прашам и преку која пошта ги доставуваат производите купени на ebay и од прилика за колку време стигнуваат производите купени од Америка на домашна адреса. Фала однапред.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Пиши како што треба по наше (само не кирилица), лични имиња, географски поими, адреси, не се преведуваат...

P

Pandovski

Гостин
А како се пријавува кредитна картица ако сакаш да купуваш со хрватски пејпал на ебај?

jovica3

hello world
23 декември 2010
53
25
Конечно ја направив првата порачка на eBay со неверификуван paypal. Порачав еден производ што вреди 37,98 долари и ми зема плус 10 долари за shipping & handling преку USPS First Class Mail International. Ме интересира дали кога ќе ми стигне дома производот ќе ми побараат плус пари за поштарина и за данок и како идат тие работи? И како идат работите ако би сакал да порачам производ кој што има Free Standard Int'l Shipping? Фала однапред.

mirkoslav

read-only
22 мај 2011
30
5
Зависи од производот.И ако производот ако не ја надминува цената од 45 евра вкупно со се пакување и испраќање (нешто така отприлика) не би требало да те царинат, ма да има голема шанса да го сторат истото пошто цариник си е цариник... во секој случај по некое непишано правило можат да те царинат 200-250 ден, пак ќе кажам зависи што си нарачал.Во вториот случај можно е да добиеш картичка од пошта за пристигната пратка (ако е зелена производот ти е на царина и од таму треба да го подигнеш и платиш сумата обично е наведена на истата. Ако е бела картичката идеш и плаќаш поштарина некаква од 100 ден (горе-доле пишува на самата картичка) како и да е можно е и да ти земат пари и не. Ако големинината на пакетот не е поголема и тешка (пр. 10-15cm и 500g) можно е поштарот да ти ја донесе и дома.Моето искуство е такво, секогаш плаќам 10-15 $ повеќе за поштарина UPS First Class, пошто има можност за следење на пратката. Се збори дека има случаеви каде што пратката се губи не овде, туку во Унгарија уште.За подигање на пратката дали картичката била бела или зелена пакетот ти е на железничка.

пс. ова последново се однесува на тие што се од Скопје.

jovica3

hello world
23 декември 2010
53
25
Во прашање е RAM меморија за компјутер (DDR1) порачав 2 такви од по 1 гигабајт за вкупно цена од 37,98 долари. Не се потешки од 500 грама сигурно :) А за тоа за UPS First Class си во право, секогаш знаеш каде ти е пратката. Иначе фала ти многу @mirkoslav за информациите. Се надевам дека на многу луѓе ќе им бидат од корист во иднина ако планираат да нарачуваат нешто од eBay. Поздрав.

Ceco

lurker
29 септември 2010
651
212
Ceco's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600
Motherboard
Asrock B650M PRO RS
Storage
Kingstone KC3000 512GB
PSU
EVGA 650GM
RAM
Kingston Fury Beast Black 16GB (2x8GB) DDR5 5200 CL40
Video card
Sapphire PULSE RADEON RX 6700 XT 12G, 12GB GDDR6
Case
Cooler Master Elite 371
Mouse
Logitech G102 Prodigy
Audio
Logitech X-530 5.1
Monitor
AOC 24G2SPU

IVS

Баниран/a
29 јуни 2011
144
64
Друг пат читај по тоа шиткачите од eBay, доста имаат напишано дека не испорачуваат на уплата со неверифициран акаунт, така да внимавај од кого купуваш. За најсигурно, ако нема ништо напишано, прво контактирај го и прашај...

jovica3

hello world
23 декември 2010
53
25
Уште не се стигнати затоа што за интернационална пратка треба да поминат 30-45 работни денови. Пратката е пратена и можам да ја следам каде е во секој момент.

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
вака, кај повекето продавачи на eBay нема да имаш проблем... но пробај да не пропушташ да го читаш нивниот пост барем на долниот дел кај што наведуваат УСЛОВИ ЗА ИСПОРАКА (Shiping...) кај НЕКОИ од нив пишува дека испорачуваат САМО на PayPal адресата (што би ти направило проблем затоа што како држава стои некоја друга а не Македонија) а кај некои нема да имаш проблем, повекето од нив испорачуваат на eBay адресата...
БајДвај јас им оставам порака со плаќањето на која адреса да испратат, во случај да испракаат према PayPal адресата тогаш пораката ке ја видат 100%, во случај да испракаат према eBay адресата, тогаш не е битно дали ке ја видат пораката бидејки адресата тамо ти е валидна...
П.С. моја препорака да допишеш кај држава, Macedonia (FYROM)...
знам дека никој нејке да не викаат FYROM но ова ти е препорачливо затоа што ако твојата пратка пројде ПРЕКУ ГРЦИЈА, случајно или намерно, ондак опрости се од неа ако не пишува и FYROM :)
Ова ти го кажувам од лично искуство, пратка TRACKING NUMBER ми беше заглавена во Грција и после некое време беше вратена на испраќачот као демек „никој не се јавил да ја подигне“...

stargazer

read-only
15 септември 2010
6
0
имам бугарски верифициран paypal. адресата на paypal ми е бугарска - можам ли да нарачам на ebay нешто да ми стигне дома во скопје? фала дечки однапред. :)

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
@stargazer: можеш, но немој да заборавиш да оставиш порака при плаќањето со PayPal со твоја лична адреса каде сакаш да ти го испорачаат предметот...
П.С. најубаво контактирај го продавачот пред да порачуваш за да го информираш за случајов.. поздрав

jovica3

hello world
23 декември 2010
53
25

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија

Lastbreath

hello world
19 октомври 2009
58
20
Скопје
www.vasilstojanoski.com
За да не правам нова тема да прашам тука, имам 400 $ на пеј пал сметка секако неверификувана со картица од нлб тутунска и земја словенија, сакам да ги повлечам парите на картица дали ако одам преку Withdraw funds to your card ќе легнат парите на картица без проблем? прв пат го правам ова.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно