Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Интернет заработувачка!

Статус
Затворена за нови мислења.

Petar.Ubk

Баниран/a
6 декември 2012
197
30
www.wix.com
Здраво.

Искрено скоро на секој сајт што ке го отворам има реклама за интернет заработувачка.

Сум сретнал слични такви огласи по порталиве за огласи, како на пример:Регистрирај се на www.//////.com некои луѓе заработувале по 1000 долари месечно и сл.

Сега баш ме интересира пошто барав низ ворумов таква тема никаде не најдов.

Дали сето тоа е вистина или е некоја голема ХАКЕРСКА ПРЕВАРА ?
Пошто читам баш на еден сајт услови :
Треба да симниш софтвер кој преку него ке се вртат реклами Колку повеќе компјутерот ти е пуштен односно конектиран на интернет толку повеќе реклами вртат и толку повеќе добиваш пари . Друѓиот услов Мора на Картичката (дебитна или нз каква) да имаш износ од 50 долари за да можеш да отвориш акаунт и да ти префрлат пари на сметката.

Искрено дали некој ова го пробал или знае како работи нека кажи. Благодарам

Tawe

lurker
12 август 2011
500
166
Лас Велес
facebook.com
Нема од тоа заработка!

Има заработка од други работи на интернет, ама треба да вложиш време и труд Порано заработував од аплоадирање филмови (на hotfile, filesonic...), од работење на Microworkers и Fiverr . Парите ми стасуваа на PayPal/Moneybookers (зависи како ми одговараше и каде исплаќаат), и со парите си порачував работи кои секогаш ми стасуваа.

Но мислам дека најдобра заработка може да се има од фриленсер. На почетокот е потешко додека да фатиш работа, треба да завршуваш тестови (така мислам дека беа). Но кога ќе се научиш, и ако имаш знаење од дизајн/програмирање/пишување... можеш да имаш многу добра заработка :)

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Оди на http://www.ibiz.mk/ имаш цел актовен македонски форум за ова. И да, не е со лажги. Форумот е за споделување искуства и начини на кои македонците заработуваат. Стар е повеќе од една година и скоро секој кој се потрудил да прочита, но и да научи нешто, но и да го примени, заработил.
Ќе испадне рекламирање али баш ти тоа што прашуваш дали имало заработка, е најголема и најобична ПРЕВАРА.
Имаш фриленс сајтови, CPA(Cost per action) маркетинг, социјален маркетинг и секако со докази дека е плаќано на луѓе од Македонија, тоест нас. Исто така имаш и теми за Fiverr заработка, и секако ако имаш некои прашања ќе ти помогнеме, мада гооолем дел од прашањата се веќе одговорени.
Така да ти нудам нешто реално а не само лажги. Ете ако не те мрзи прочитај, не ти се бара ништо ако заработиш - заработиш, ако не здравје.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Продавам лупени семки со paypal.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 3570k w/ Corsair H100
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
Samsung 840 EVO / Western Digital 1TB EZEX
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
8GB Kingston HyperX Beast
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Windows 7 Ultimate 64-Bit
Да, има заработувачка зошто да нема. И тоа многу начини.
Иам двајца другари кои прават околу 70,000 месечно со PPD (Pay Per Download), CPA (Cost Per Action), Фрилансери, fiverr (сеа од feverr и од фрелансеир нема да зимаш 70к месечно туку 100-150 евра) итн.
Но нека не те лажат дека е 2 минути работа, туку ке се утепаш од работа иако е само седење на компјутер.
И не верувај на Bux.to или пак на adf.ly и сите тие PPC (Pay Per Click) бидејки ке зимаш 0,00000000001 на ден и не ти вреди.

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Кои страни ги користат за ова, ако не е тајна...?

PPD:
Fileice.net (треба да те потврдат)
Sharecash.org
CPA:
https://www.adworkmedia.com/ (треба да те потрврдат)

Ах од PPD само FileIce(македонец е таму вработен, многу се строги и најарно се влегува со врски). :)
За CPA: Peerfly.com(од овие имам пари земано лично), NeverBlue.com и MaxBounty.com
Овие три се најјаки(тоест нема зафрканција со нив али се знае дека ќе те платат). Само да влезеш треба да знаеш се па пак тешко дека ќе пројдеш.
Другар од Битола(има и сликано) чек од Peerfly, и тој истиот има земено најмногу околу 200 долари во еден најобичен ден. И да, има 17 години и дозна за тоа за неколку месеца и тоа се убаво е објаснето на ibiz.mk како негови колеги(тоест ние заработуваме) и он си најде негов твист, тоест од веќе постоечки метод си направи негов. Така да има пари.
Само работава е што да праиме сеа со даноков за претходната година, незнам како иде тоа?

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
Ах од PPD само FileIce(македонец е таму вработен, многу се строги и најарно се влегува со врски). :)
За CPA: Peerfly.com(од овие имам пари земано лично), NeverBlue.com и MaxBounty.com
Овие три се најјаки(тоест нема зафрканција со нив али се знае дека ќе те платат). Само да влезеш треба да знаеш се па пак тешко дека ќе пројдеш.
Другар од Битола(има и сликано) чек од Peerfly, и тој истиот има земено најмногу околу 200 долари во еден најобичен ден. И да, има 17 години и дозна за тоа за неколку месеца и тоа се убаво е објаснето на ibiz.mk како негови колеги(тоест ние заработуваме) и он си најде негов твист, тоест од веќе постоечки метод си направи негов. Така да има пари.
Само работава е што да праиме сеа со даноков за претходната година, незнам како иде тоа?

RadarX e газдата на таа компанија, а Bok1ca кој што живее во Скопје работи како администратор таму.
За MaxBounty иам другари од HackForums се жалат дека ги банирале пред исплата. Затоа користам AWM.
Не е важно на која страна и како, и на било која страна треба да се утепаш од работа за да заработиш.

hebocig

lurker
7 јануари 2010
653
143
Јас имам акаунт на bux.to ама не сум го отворил 2-3 години, го имам заборавено јузерот кој ми беше. Имав направено околу 60-70 долари. Некој има искористено до сега пари од bux.to?

Petar.Ubk

Баниран/a
6 декември 2012
197
30
www.wix.com
И на пример сега тие пари можеш од банка/банкомат да ги подигниш ?? Или сето е како некој визуелни сметки ? на пример врват 12 месеци па после можеш да ги земеш тие пари ?? А фсушност како имаат сметка тие да ти дадат така пари од мирно седење ?

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
И на пример сега тие пари можеш од банка/банкомат да ги подигниш ?? Или сето е како некој визуелни сметки ? на пример врват 12 месеци па после можеш да ги земеш тие пари ?? А фсушност како имаат сметка тие да ти дадат така пари од мирно седење ?
Добро бе, мајката какви визуелни сметки, какви бакрачи ако си слушнал за PayPal - е епа таму или на друг сервис ти ги префрлаат парите, па од таму у банка, па после коа ќе ги земеш или ги визуализираш или ги трошиш на нешто што ти треба. :)

Petar.Ubk

Баниран/a
6 декември 2012
197
30
www.wix.com
Добро бе, мајката какви визуелни сметки, какви бакрачи ако си слушнал за PayPal - е епа таму или на друг сервис ти ги префрлаат парите, па од таму у банка, па после коа ќе ги земеш или ги визуализираш или ги трошиш на нешто што ти треба. :)
Епа појма немам како оди тоа .. Затоа и тема отворив .. пошто слушам и од колегиве биле зачленети .. па незнам како што таму .. знам само дека имало многу трзавици.
Иначе треба да се проба .. се ќе аплицирам за нова картичка .. да немам никакви трансакции со неа стрикно за т.н бизнисов :p иначе страв ми е да се зачленам со постоечката што ја имам :/

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
се ќе аплицирам за нова картичка .. да немам никакви трансакции со неа стрикно за т.н бизнисов :p иначе страв ми е да се зачленам со постоечката што ја имам :/
За доброто на сите, НЕМОЈ! :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Мал едит на постов, го најдов линкот, тнх за посочувањето ;)

http://ibiz.mk/threads/fileice-метод-за-заработка.461/
Ова не го отвара тоа што се бара?

Оди на http://www.ibiz.mk/ имаш цел актовен македонски форум за ова. И да, не е со лажги. Форумот е за споделување искуства и начини на кои македонците заработуваат. Стар е повеќе од една година и скоро секој кој се потрудил да прочита, но и да научи нешто, но и да го примени, заработил.
Ќе испадне рекламирање али баш ти тоа што прашуваш дали имало заработка, е најголема и најобична ПРЕВАРА.
Имаш фриленс сајтови, CPA(Cost per action) маркетинг, социјален маркетинг и секако со докази дека е плаќано на луѓе од Македонија, тоест нас. Исто така имаш и теми за Fiverr заработка, и секако ако имаш некои прашања ќе ти помогнеме, мада гооолем дел од прашањата се веќе одговорени.
Така да ти нудам нешто реално а не само лажги. Ете ако не те мрзи прочитај, не ти се бара ништо ако заработиш - заработиш, ако не здравје.
RadarX e газдата на таа компанија, а Bok1ca кој што живее во Скопје работи како администратор таму.
За MaxBounty иам другари од HackForums се жалат дека ги банирале пред исплата. Затоа користам AWM.
Не е важно на која страна и како, и на било која страна треба да се утепаш од работа за да заработиш.
По колку оди месечната заработувачка? Колку саати дневно се работи?

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
По колку оди месечната заработувачка? Колку саати дневно се работи?
Зависи, можеш цели 10 саати у првиот ден да работиш и цел месец да уживаш или првата цела недела да работиш по малце и пак да завршиш работа за цел месец да уживаш. По Average заработуваат по 1,000еур месечно минимум. До маск 10,000 еур месечно.

Petar.Ubk

Баниран/a
6 декември 2012
197
30
www.wix.com
Зависи, можеш цели 10 саати у првиот ден да работиш и цел месец да уживаш или првата цела недела да работиш по малце и пак да завршиш работа за цел месец да уживаш. По Average заработуваат по 1,000еур месечно минимум. До маск 10,000 еур месечно.
WTFF ?! ?! aman be brat kako sto velis ti vaka po 10.000 euro mesecno .. SO BARAS STRANSTVO DA ODIS DA RABOTIS za 5.000 euro ? Sedi cela godina na kompjuter 12 meseci po 10.000 euro 120.000.00 euro ! bogatas stanuvas

MarkoHF

lurker
30 септември 2008
851
1.165
Скопје - Кисела Вода
MarkoHF's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z77X-UD3H
Storage
PSU
Gigabyte ODIN 700W
RAM
Video card
Intel HD 4000
Case
Corsair Air 540
Mouse
Microsoft Sidewinder X8
Keyboard
Microsoft Sidewinder X6
Audio
AKG MK212
Monitor
Samsung S22B300H
OS
WTFF ?! ?! aman be brat kako sto velis ti vaka po 10.000 euro mesecno .. SO BARAS STRANSTVO DA ODIS DA RABOTIS za 5.000 euro ? Sedi cela godina na kompjuter 12 meseci po 10.000 euro 120.000.00 euro ! bogatas stanuvas
Не е толку лесно, треба талент време и знаење. Ако добро знаеш да лажеш како Велија, и да пракаш download линкови од PPD ке си праиш ти толку. Мене никако не ми тргна иако многу пробував а иам и другар кој вкупно извади 75,000 eur администратор е на FileIce живее у скопје и месечно праи по 5к-7к. А и друг од струмица имам тој праи по 1,000 евра месечно малце помалце.

Petar.Ubk

Баниран/a
6 декември 2012
197
30
www.wix.com
Не е толку лесно, треба талент време и знаење. Ако добро знаеш да лажеш како Велија, и да пракаш download линкови од PPD ке си праиш ти толку. Мене никако не ми тргна иако многу пробував а иам и другар кој вкупно извади 75,000 eur администратор е на FileIce живее у скопје и месечно праи по 5к-7к. А и друг од струмица имам тој праи по 1,000 евра месечно малце помалце.
Хмм ..
Значи другаров твој што е администратор таму е сега Богаташ ?? значи се збогатил скрос .. знаеш ти што се 75.ооо евра ? Цел живот со рака работа да не фатиш ..
Ако е се вистина ова шо го велиш ‚‚РЕСПЕКТ ЗА ДРУГАРТИ‘‘ и уште поголем ‚‚РЕСПЕКТ ЗА ГЛАВНИТЕ НА КОМПАНИЈАТА‘‘

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Хмм ..
Значи другаров твој што е администратор таму е сега Богаташ ?? значи се збогатил скрос .. знаеш ти што се 75.ооо евра ? Цел живот со рака работа да не фатиш ..
Ако е се вистина ова шо го велиш ‚‚РЕСПЕКТ ЗА ДРУГАРТИ‘‘ и уште поголем ‚‚РЕСПЕКТ ЗА ГЛАВНИТЕ НА КОМПАНИЈАТА‘‘
Еее Петре, Петре, а ти “делкај“ три дена Pentium 2-ки со Windows 98-ца за 150 ден. :p

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

На врв Дно