Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорачајте добар глушец и маус пад

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Значи од сите предлози до сега единствен кој ги задоволува моите барања и очекувања и кој можам да го набавам кај нас е М90 под услов да го пробам дали ќе ми легне на шепа?

Нешто друго? Дајте кажувајте што сте сретнале по фирмиве наши...

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Значи од сите предлози до сега единствен кој ги задоволува моите барања и очекувања и кој можам да го набавам кај нас е М90 под услов да го пробам дали ќе ми легне на шепа?

Нешто друго? Дајте кажувајте што сте сретнале по фирмиве наши...
Скратија шепата и земиси M60,почаламски е :D
Искрено и јас неможам да се решам меѓу M60 i M90 ,еден ден си викам M60 го земам,па М90 и никако да се решам.А и Saphirot ми го крши филмот сега,на сите се чаламев дека имам ласерски X7 а тој сега оптички бил попрецизен за ФПС.Абе да не си на раат само :D
Gojdo,ако одиш да купуваш М90 ке те замолам ако има М60 само да ги споредиш така на око,за колку е помал М60 и дале е одприлика колку X7 на A4tech(пошто тие ми се тамам)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Не знам колкав е Х7. М90-ка има една во ГТЦ ќе одам да ја видам сега. А ќе поминам и до Анхоч да видам шо глуфци има на лагер. ИМа Logitech G9x со мауспад и тинтири-минтири, а има и некои Steel Series. Не знам што од тоа е добро.

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Не знам колкав е Х7. М90-ка има една во ГТЦ ќе одам да ја видам сега. А ќе поминам и до Анхоч да видам шо глуфци има на лагер. ИМа Logitech G9x со мауспад и тинтири-минтири, а има и некои Steel Series. Не знам што од тоа е добро.
ако случајно начекаш и М60 те молам спредиго од око дали е помал и одприлика за колку е помал.М90 имам видено но не и М60 па одприлика да знам колкав е.Не можам на нет да најдам саглам споредба еден до друг на тие 2 пацери .Те молам ако не ти е проблем.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Е убо бе Gojdo,не сум до толку мрза,го видов све тоа ама не се гледа детално баш,све од агол или еден според друг и на некои слики изгледаат исти на некои не.Неможам да доловам по слики

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Се изврткав низ гунгулата во центар еден саат и неуспеав да паркирам нигде, па се вратив назад...Здравје утре ќе одам да ги гледам...

xenon

░1+1=1░
15 јануари 2011
4.806
12.833
Skopje
www.wemaxa.com
Не одете во центар денес, утре мислам веќе завршува ваучерскиот наплив од цела МК па ќе биде порелаксирано по паркинзи. ИТ продавниците се преполни со студентарија.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Прееска си купив нов мауспад, експериментално, А4 Tech X7 и guess what? глушецов ми вози сто пати подобро...

И сега се запрашувам дали сеуште сакам нов глушец...И да и не...Да, за да имам нова играчка! Не, навистина немам потреба...

Ај да видам со кој ум ќе станам утре. :D Дотогаш сите предлози и дискусии се добредојдени. :)

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Прееска си купив нов мауспад, експериментално, А4 Tech X7 и guess what? глушецов ми вози сто пати подобро...

И сега се запрашувам дали сеуште сакам нов глушец...И да и не...Да, за да имам нова играчка! Не, навистина немам потреба...

Ај да видам со кој ум ќе станам утре. :D Дотогаш сите предлози и дискусии се добредојдени. :)
Јас 2 саати пред тебе тој мауспад го земав од Анхоч. Само е наместен, малце го пробав - добар е али ќе се тестира уште. хехехех
Иначе и маус гледав.
Маааајката немаше ништо за мојава шепа. И се мислев дали да земам од тие помалите али помали се, а и цело време ќе го користам и се изнервирав, земав обичен преку таквото ми дојде од бирање. :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Појдов во GTC да ги разгледам глуфците по нашиве маркети со верба дека на крај ќе го купам Corsair М90 како фаворит од темава. Разгледав M90, Logitech G9x, неколку модели на Gigabyte и SteelSeries и од сите нив најмногу на рака ми легна Gigabye M8000X. Воедно и ми се допадна на изглед, а изгледа квалитетно изработен, но времето најубаво ќе си покаже.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Појдов во GTC да ги разгледам глуфците по нашиве маркети со верба дека на крај ќе го купам Corsair М90 како фаворит од темава. Разгледав M90, Logitech G9x, неколку модели на Gigabyte и SteelSeries и од сите нив најмногу на рака ми легна Gigabye M8000X. Воедно и ми се допадна на изглед, а изгледа квалитетно изработен, но времето најубаво ќе си покаже.
Со убаво да се служи. Него од кај го зема и што цена? Ај пробај го и сподели импресии, ми изгледа и на мене добар, па да видиме што ќе кажеш, да го земам за божиќ, пошто дедо мраз сакам нешто друго да ми донесе, да не го мачам за глувче. хехе
Али најсериозно сум заинтересиран, шала на страна.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Го купив од Анхоч, 3000 денари. Ќе одам да го вратам, не функционира скролот како што треба...

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.593
19.311

Тој мауспад го користам 2 години интензивно, неколку пати е перен со вода и сапун (озбилно!)
На едната ивица е као малку оштетен од употреба а ене го онаму истиот неотпакуван ми се смешка :D
Мислам дека тие 100-200 денари (не се сеќавам точно) се ништо за овој маус пад.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Денес го заменив глушецот со нов, исправен. Први впечатоци во однос на CM Sentinel Storm Advance...

Позитивно:
1) Осетно подобро ми лежи на рака
2) Многу поубаво клика
3) Полесен е и поубаво се движи на подлогата

Негативно:
1) Скролот е тиња, потешко се врти и чекорите се кратки и непрецизни. Сторм-от има неспоредливо подобар скрол.

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Денес го заменив глушецот со нов, исправен. Први впечатоци во однос на CM Sentinel Storm Advance...

Позитивно:
2) Многу поубаво клика

Негативно:
1) Скролот е тиња, потешко се врти и чекорите се кратки и непрецизни. Сторм-от има неспоредливо подобар скрол.
Иде некаков софтвер со него? Значи, брзината на скролот можеш да ја подесиш и преку windows, највероватно Сентинел Сторм по дефолт кога го детектира windows, има "искалибриран" сетинг за скролот, повеќе линии
mouse.JPG

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Позитивно:
2) Многу поубаво клика

Негативно:

Сакав да ти кажам дека правиш downgrade, ама несакав ќеифот да ти го скршам.

uwemi

poweruser
20 февруари 2011
4.761
4.323
Skopje
2b.com.mk
uwemi's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 3450s
Motherboard
Gigabyte GA-z68xpUD3
Storage
Samsung EVO 840 / 320GB + 1TB HDD.
PSU
CM SilentPro 700W
RAM
2x4GB Kingston - 1333mhz
Video card
Sapphire R9 280x Vapor-X
Case
CoolerMaster K-350
Mouse
Logitech MX-518
Keyboard
A4Tech B120 Red BackLight
Audio
Creative Inspire P380 2.1
Monitor
BenQ RL27" + SyncMaster 24"
OS
Windows 7 / 64Bit
Epa bas sega mu bo skrsi kejfot...:)

ileste

user
26 јануари 2012
1.243
311
Инаку Avago 3060 кој е предходникот на 3090 е исто така солиден сензор и скоро сите гејмерски A4Tech Oscar глуфчиња го имаат. Avago 3080Е е дериват на 3060 за Logitech глуфците, конкретно легендарниот MX518.
Boooooo znaci za gluvcive cver si, sega bas go rasturiv A4 tech so optika sto mi e da proveram sto senzor ima i stvarno ima Avago 3060 si pise A3060. A novie A4 tech so optika imaat 3080 bidejki vadat 3200dpi. Ke prasuvav sto glusec da zeam za crtajne so cetki ili koga ke modeliram neso 3D za so cetka da go modelirma kako da struzam glina. Koj da zeam dosega ne mi se pogodil. Ja obicno glusecot go setiram na 100 DPI i negde brzina 3 i da mozam bavno da go dvizam i da si radam ama pak ne mozam uba linia da povlecam seta e kako EHG od srce. Stvarno ne svajkam zaso se tie 2000 DPI, maks koristam 800 DPI, mislam povazno e kolku ima FPS

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Иде некаков софтвер со него? Значи, брзината на скролот можеш да ја подесиш
Не зборам за тоа колку линии ќе скролне, туку за физички какво е чувството на прст кога ќе го свртиш тркалцето. Нерафинирано е и со поср*н фидбек.

Сакав да ти кажам дека правиш downgrade, ама несакав ќеифот да ти го скршам.
Освен скролот кој е тиња, на сите останати полиња е апгрејд. Не е совршен, меѓутоа лошиот скрол е прифатлив компромис за многу подоброто лежење на рака, пофраерски клик со многу подобар фидбек, помалата тежина и подоброто клизање на подлогата.

Алтернативата ми беше M90 кој не ми лежи на рака што е неприфатлив компромис за било кои останати позитивни страни.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Освен скролот кој е тиња, на сите останати полиња е апгрејд. Не е совршен, меѓутоа лошиот скрол е прифатлив компромис за многу подоброто лежење на рака, пофраерски клик со многу подобар фидбек, помалата тежина и подоброто клизање на подлогата.

Алтернативата ми беше M90 кој не ми лежи на рака што е неприфатлив компромис за било кои останати позитивни страни.

Fair enoguh.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Да не отварам нова тема, ми треба предлог за добар маус пад до кај 1000 денари.

Вчера во Анхоч го ѕирнав Gigabyte Gaming Extreme Accuracy и многу фин ми делуваше. Не изгледа како тој на сликата, тоа нацртаното е многу дискретно. Бидејќи е спакуван во нешто цилиндрично, кога го отвори од кутија момакот, веднаш си легна на цела подлога, без накривувања на краевите, како еден од A4Tech (не се сеќавам на моделот). Бидејќи бев во Бисер, не ми покажаа некој од Steel Series (не знам дали имаа во тој салон).

Претходно, Сефирот спомна буџет пад Razer Goliathus CONTROL, ама овој не знам каде го има.

Па ако имате друг предлог за солиден маус пад, кој не е многу висок, и цена од 1.000 денари плус 100-200 максимум, би бил благодарен.

stefan_v

user
3 мај 2010
1.426
604
macedonius.com
Да не отварам нова тема, ми треба предлог за добар маус пад до кај 1000 денари.

Вчера во Анхоч го ѕирнав Gigabyte Gaming Extreme Accuracy и многу фин ми делуваше. Не изгледа како тој на сликата, тоа нацртаното е многу дискретно. Бидејќи е спакуван во нешто цилиндрично, кога го отвори од кутија момакот, веднаш си легна на цела подлога, без накривувања на краевите, како еден од A4Tech (не се сеќавам на моделот). Бидејќи бев во Бисер, не ми покажаа некој од Steel Series (не знам дали имаа во тој салон).

Претходно, Сефирот спомна буџет пад Razer Goliathus CONTROL, ама овој не знам каде го има.

Па ако имате друг предлог за солиден маус пад, кој не е многу висок, и цена од 1.000 денари плус 100-200 максимум, би бил благодарен.
Јас имам x7, али незнам точно каков и супер е. :)

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Размислувам да го купам Steelseries Kana
steelseries-kana-01.jpg

Што викате? Вреди за парите или да гледам некој друг маус? Единствено што ме "фура" психички е тоа што нема Omron свичови, дали мислите дека тоа може да е лош момент ? Инаку дизајнот, за мој вкус е врвен, тоа е вториот момент, а првиот е дека сакам да пробам оптички маус како ќе функционира со мене. Avago е оптиката.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно